un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cine este sculptorul Dan Gavriș și de ce ar fi bun de președinte?

15 Sep 2014  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Cortul de strâns semnături pentru Iohannis din Piața Romană a fost vandalizat. Amuzant este cum s-a întâmplat asta.

Pe o parte a fost scris “6 case”, pe alta “minciuni ambalate frumos”. Până aici normal. În interior cineva a scris cu un marker “neamț prost. Sculptor Dan Gavriș, președintele României Mari”. Habar n-am cine-i sculptorul Dan Gavriș, dar și pe coloanele de la Romană era mâzgălit de mai multe ori numele său cu îndemnul “votați Dan Gavriș”. Care nici măcar nu candidează!

Update: un mârlan și mai mare a scris același lucru pe stauia lui Carol din Piața Revoluției, cu litere mari. Dacă-l cunoașteți pe Dan Gavriș ăsta, întrebați-l din partea mea de ce vandalizează astfel orașul.

dan_gavris_vandalism

    19 comentarii

  1. E și în Brașov aceeași chestie – pe Republicii am văzut tot „Sculptorul Dan Gavriș președinte” sau ceva de genul. Nu știu nici eu ce-i cu el.

      (Citează)

  2. ori e trolling la adresa unuia pe nume Dan Gavris, ori chiar e un boschetar schizofrenic cu numele asta, care se plimba cu trenul prin tara.

      (Citează)

  3. Conform unui search pe nea google domnul “Dan Gavris” este un sculptor “genial” care are opere raspandite prin toata lumea.Din pacate cica are accese de schizofrenie.Cica ar fii ajuns dintr-un artist genial, unul care sufera de foame si de frig.Toate lucrarile lui sunt expuse intr-un restaurant numit Boema 33.
    Nu stiu cat de sigura este sursa dar asta am aflat eu.

      (Citează)

    • Da, este adevarat. Locuieste intr.o casuta aflata pe spatiul Combinatului Fondului Plastic. Este un om extraordinar si un sculptor extrem de talentat.

        (Citează)

  4. Offtopic: au trecut 25 ani de la evenimentele din decembrie, o viata de om adica, nu am reusit sa ne rupem de abordarea comunista asupra proprietatii: 6 case este extraordinar de mult in conceptia unora.
    Care este numarul corect? Una, doua? Dar sute, ca un parlamentar cunoscut, unde se poate incadra?
    Sau ramanem la sablonul iliesciean “sarac si cinstit”? Cu-stare si cinstit nu poate exista? :)

      (Citează)

  5. miluch, la Iohannis penibil a fost modul de a le justifica.

      (Citează)

  6. Nu e problema cate case are, ci din ce bani. Un bugetar cu 6 case miroase de la o posta, iar sa vii cu explicatii gen ‘din meditatii’ e insultator. Mai bine zicea ca are si el o matusa gen Tamara… Voi nu v-ati saturat sa vedeti bugetari de cariera cu averi bunicele de parca ar fi fost toata viata niste pui de Bill Gates?

      (Citează)

  7. Acelasi mesaj pe statuia Lupoaica de pe str. Lipscani

      (Citează)

  8. Am citit ca exista solutii “anti-graffiti” care aplicate (preventiv, inainte) permit o curatare usoara a vopselelor spray. Cred ca pentru asemenea monumente dl. Oprescu ar putea sa achizitioneze vreo 100 grame cu 45000 Euro, pentru actele de vandalism.

      (Citează)

  9. mircea(primul)

    15/09/2014 la 10:03 PM

    Pentru acte de vandalism de genu asta ar functiona violenta, care culmea, e o solutie intr-o lume asemenea: taierea mainii care le-a facut langa monumentul pangarit. Sa vezi atunci cum se calmeaza toti. Societatea din evul mediu era totusi mai civilizata in anumite aspecte decat cea din ziua de azi. De exemplu, pedepsele erau … rasunatoare

      (Citează)

  10. eu zic ca numai din veniturile din chirii a celor 2 apratamente dobandite in 97 si 99 putea linistit sa isi cumpere celelalte imobile.

    http://sibiu.ro/ro2/declaratii/primarie/Iohannis_Klaus_Werner/iohannis_klaus_werner.pdf

      (Citează)

  11. @Nicu, best comment ever.
    in alta ordine de idei exista asemenea solutii, nici nu sutn foarte scumpe. nu se pot insa aplica pe orice suport si aplicarea lor schimba culoarea suportului.

      (Citează)

  12. Nu vorbiţi în necunoştinţă de cauză.

      (Citează)

  13. Monumentele se pot spăla, se iau graffiti-urile acelea. Depinde însă cât de rapid se sesizează primăria și cine le spală.

      (Citează)

  14. Cât despre “6 case”, teoretic se poate. Omul a zis din start că a pornit cu bani de la părinți, a cumpărat una, din chirie încă una și tot așa. Asta se întâmplă de vreo 20 de ani totuși, iar Sibiul nu-i Bucureștiul la prețurile imobiliarelor. Pe majoritatea le-a cumpărat înainte de boom.

    Cred că aceste lucruri au fost deja discutate și explicate în campaniile pentru primăria Sibiului, acum doar află și restul țării despre ele.

      (Citează)

  15. Dan Gavris, este un bun sculptor. Nu este sanatos din punct de vedere mintal, insa nu este periculos. Scrie , fel de fel de lucruri pe pereti, pe unde apuca, asta numai din cauza sanatatii lui subrezite. Nu are nici bani si nici adapost in momentul de fatza si cred ca sta pe strada. Se incearca gasirea unei solutii.
    Anul trecut a avut expozitie la galeria Simeza.

      (Citează)

  16. Vă rog, să nu luăm numele graffiti-ului în deșert. Mâzgălelile astea n-au valoare artistică, sunt pur vandalism

      (Citează)

  17. Eu l-am cunoscut si l-am votat. ca isi face campanie singur fara bani murdari si fara nici o speranta sau interesw ascunse.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus