un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai bune fotografii ale anului

20 Dec 2009  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

The Big Picture publică 120 de fotografii pe care le considera cele mai bune ale anului. Chiar sunt extraordinare şi îmi plac atât de mult încât aş fi foarte mândru dacă aş fi făcut măcar una dintre ele.

Partea 1 – #4 şi #7 sunt dovezi că un fotograf bun e mereu în mijlocul evenimentelor, #11 e un portret care poate rivaliza cu celebrul “Afgan girl”, #14 a dat lovitura prin focalizarea exact în punctul potrivit, #20, cu fotograful care trage cadre şi de pe patul de spital mi se pare extraordinară, #27 e incredibilă (şi arată de ce şi noi nu vrem să renunţăm la cablurile de pe stâlpi, că nu se ştie niciodată când vin inundaţiile), iar #39 e cea mai tulburătoare din întregul set.

Partea 2 – #5 e mişto, cu natura mult mai mare şi decât zgârie-norii americani. De #7 nu ştiu ce să zic, decât că ne reaminteşte că viaţa noastră, aşa agitată cu Băsescu şi Boc şi gripă şi alegeri, e extraordinar de bună în comparaţie cu a altor oameni din alte ţări. #12 îmi arată o lume complet diferită de a noastră, la fel şi #14, chiar dacă ultima o face pe un ton mai vesel. #16 este un portret de zile mari. #35 este o dovadă a prostiei umane, când 3 milioane de litri de lapte au fost aruncați de fermierii belgieni pe un câmp în semn de protest faţă de preţul prea mic pe care îl obţin pe el. Au preferat să-l arunce decât să-l dea cuiva, asta deşi fotografii precum #18 arată câte foamete e în lume. Idioţi.

Partea 3 – #2 pare ceva SF, dar e real. #8 arată că un fotograf nu are nevoie doar de talent şi momentul potrivit, ci uneori şi de avioane. #11 mă face să mă întreb dacă un fotograf stă mereu cu degetul pe “trăgaci” şi aşteptă cinic ca nişte soldaţi să mai moară. #37, din nou o altă lume.

    4 comentarii

  1. Fotografiile sunt superbe. Dar, poate si din cauza orei, unele dintre ele ma fac sa am fiori de groaza. Prea multa violenta ne inconjoara.

      (Citează)

  2. Dac-ar fi să aleg doar câteva:
    #39 din primul set (este http://sp2.ro/c3a6b3)
    #26 din partea a 2-a
    #24 & #32 din partea a 3-a
    Remarcabile şi cele 2-3 rânduri descriptive care însoţesc imaginile.

      (Citează)

  3. #26 din setul 2 ma mir ca nu este modificata in vreun fel. Nu vad cum s-ar putea vedea soarele asa de slab. Poate o fi avut un filtru pe obiectiv.

    #24 din setul 3 parca e o reclama la United Colors of Benetton.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus