blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

Fotografii cu expunere lunga

Clock icon

22 Jan 2009

Tag icon

GÂNDURI

Comments icon

2 comentarii

Am dat peste o listă de 15 fotografii făcute cu timp lung de expunere. Prima este cea de mai sus, cu farul. În general se spune că ochiul uman vede mai bine un cadru decât un aparat foto. Cel mai bun exemplu sunt fotografiile HDR, unde trebuie combinate minim 2-3 cadre pentru a vedea clar detalii în toate zonele, indiferent de iluminarea lor, detalii pe care însă ochiul le vede direct, din prima. Vede culorile perfect reprezentate şi se descurcă mult mai bine și în întuneric.

Dar ochiul nu va putea vedea niciodată o astfel de imagine precum cea de mai sus. Nu are cum să facă integrarea ei pe un timp atât de lung. Nici roata din parcul de distracţii, nici artificiile nu le vom vedea niciodată că în acele fotografii. Începe să-mi placă din ce în ce mai mult această tehnică.

  2 comentarii

 1. Eu ma gandesc cu nostalgie la vremea camerelor foto pe film, cand tot ce conta era tehnica aplicata la executie forografiei (setari, compozitie) si procesarea chimica a pozei. Acum daca-i dau unui specialist in Photoshop o poza de-a mea varza, facuta eventual cu telefonul, poate sa scoata din ea o opera de arta. Pentru mine deja nu mai conteaza decat compozitia. Restul e computer skill, sa zic asa.

    (Citează)

 2. De ce? Si acum e la fel. Cine face din prima o poza buna, care nu necesita editare, e maestru. Cine e nevoit sa o si editeze inseamna ca e mai jos cu o treapta oricum. Iar fotografiile cu adevarat bune sunt putine, semn ca nici Photoshop-ul nu face minuni decat poate pentru femeile care apar pe copertile revistelor.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus