un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu mai merg comentariile nested pe telefon? Trebuie să ștergeți cache-ul prin metoda dură

14 Jan 2020  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Mi-au spus mai mulți cititori că nu le mergea bine mecanismul de a comenta, dar doar de pe telefon, nu și de pe desktop. S-a dovedit că inclusiv eu am aceeași problemă.

După 2 ore de învârtit funcții PHP, dezactivat pluginuri și comparat fișiere, s-a dovedit că problema este de la telefonul mobil, nu de la site-ul nwradu.ro

Am făcut zilele trecute un update la nucleul WordPress. Telefoanele mobile folosesc mecanisme de caching mult mai agresive decât PC-urile (ca să economisească trafic de date), ceea ce a făcut ca pe telefon să se combine nefericit fișiere noi din WordPress care se încarcă întotdeauna de la zero cu fișiere vechi rămase în cache-ul telefonului. Rezultatul? It went bonkers!

Trebuie să curățați deci cache-ul telefonului și un simplu refresh pe site nu va face asta. Pentru Chrome de Android, pașii sunt:

  1. intrați în Settings din meniul cu trei puncte verticale din dreapta-sus
  2. intrați în Privacy
  3. alegeți Clear browsing data
  4. asigurați-vă că aveți bifată opțiunea Clear images and files și apăsați butonul Clear Data
  5. apare o casetă care vă întreabă pe ce site-uri doriți să faceți asta din cele vizitate recent. Asigurați-vă că nwradu.ro este selectat, restul nu contează.

That’s all folks!

Dacă folosiți alt browser, trebuie să vă descurcați cu meniurile acestuia pentru a ajunge la clear cache / clear data sau altceva similar numit. Eu n-am altele instalate în telefon în afară de Samsung Browser, iar acolo opțiunile sunt în Settings > Privacy and security > Delete browsing data.

Ca idee, dacă înainte de această operațiune încă vedeați headerul cu globuri de crăciun în locul fundalului albastru de sub logo, era tot de la cache. Eu am scos globurile pe 3 ianuarie… Puteați avea probleme cu comentariile și fără să vedeți vechea imagine cu globurile, că depinde când s-a mai actualizat acel cache.

    21 comentarii

  1. Am globuri. Le las acolo…

      (Citează)

  2. Eu nu am intampinat astfel de problema si am intrat zilnic. iPhone XR / Chrome.

      (Citează)

  3. Văd globuri și pot sa comentez😀

      (Citează)

  4. nwradu:
    iPhone cred că face altfel cache-ul sau nu face deloc. Se presupune că ai bani de trafic de date pe iPhone :P

    Haha. Am iPhone XR. Este versiunea pentru saraci. Asta are doar 2 camere. Prioritatea mea momentan este sa imi iau mai multe “camere” prin Prima Casa :)

      (Citează)

  5. Daca e de la scripturi, pentru data viitoare ar fi o idee cache busting.

      (Citează)

  6. Oare aceasta problema este si la site-ul hotnews?

      (Citează)

  7. Daca vreau sa ramana globurile cum procedez?

      (Citează)

  8. Din pacate reclama aia cât toată prima pagina nu a dispărut. Nașpa .

      (Citează)

  9. Eu am patit azi pe desktop sa nu imi puna comentariul nested de pe desktop, unde vad fundalul cu albastru. Am apasat pe raspunde pe comentariu, dar casuta de text n-a aparut sub el, a ramas jos, dupa ultimul comentariu

      (Citează)

  10. Care globuri domle? Că eu văd doar gloabe! Pardon…cerbi !😀

      (Citează)

  11. eu am o problema cu butonul de Comenteaza, apas pe el si nu se intampla nimic, apas iar si zice “Duplicate comment detected”

      (Citează)

  12. Eu am scris un comentariu ieri dimineata si nici macar azi nu a aparut.

      (Citează)

  13. rename la fisiere..

      (Citează)

  14. În safari și firefox pe mac nu merge galeria de imagini.
    Pe chrome merge.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus