un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Primul loc în care m-am dus în New York: portavionul USS Intrepid

20 Nov 2020  ·

EXPERIENȚE, TURISM  ·

10 comentarii

Anul trecut, în New York, primul lucru vizitat de mine a fost Intrepid Sea, Air & Space Museum de pe râul Hudson. De ce? Pentru că acolo se află portavionul USS Intrepid, iar pe puntea sa poți vedea vreo 10-15 avioane de vânătoare, ceea ce deja sună foarte bine.

Într-un hangar din spate se află naveta spațială Enterprise, prima construită de NASA, iar lângă portavion se află un avion Concorde și submarinul USS Growler, care în Războiul Rece era înarmat cu rachete nucleare pentru a ataca URSS în caz că venea un astfel de ordin. Toate pot fi vizitate.

A ieșit clipul de mai jos. Au acolo un Lockheed A-12, F-14 Super Tomcat, MiG-17, diverse alte avioane din era Vietnam și inclusiv un elicopter Cobra era dosit la restaurare.

Susține-mă cu un Subscribe:

Partea întâi este aici. Ce-am văzut la naveta spațială și mai ales vizita în submarin, care mi-a dat peste cap opiniile despre așa ceva, merită un clip separat.

Puteți citi și despre vizita la Muzeul 9/11, care a fost șocantă. Am scris-o prima, că de mult voiam să o fac și am avut și ocazia pentru așa ceva.

    10 comentarii

  1. Foarte fain sper sa am ocazia sa le vad si eu cat de curand.

      (Citează)

  2. Vazut, placut. Multumesc!

      (Citează)

  3. Frumos si interesant. P.S : exprimare “inginereasca” neaosa a la nwradu avionul coteste la viteze mari….poate vireaza.

      (Citează)

  4. Te inteleg cum trebuie sa te fi simtit vizitand acest muzeu fain..fix la fel m-am simtit si eu cand am vizitat Muzeul Bovington acum 5 ani :D

      (Citează)

  5. Frumos. Eu aștept cu nerăbdare și turul Enterprise (desi cred că Discovery e si mai interesantă)

      (Citează)

  6. @Radu, nu prea rezonez cu tine des, dar felicitari si mai scrie despre ce ai vizitat in US legat de acest subiect. Foarte tare, foarte interesant

      (Citează)

    • Eu am mai vizitat USS Wisconson in Norfolk ( ceva mai mare decat portavionul din new york si plina de tunuri) si Kenedy space center unde poti vedea naveta Atlantis si mai multe rachete printre care si un Saturn V – (aici iti trebuie cam o zi sa ai timp sa vezi tot). Acum cativa ani, in new york eram “parcat” exact langa protavion …vedeam de sus avioanele.

        (Citează)

  7. Radu, iti recomand muzeul tehnic din Speyer, DE. este la fel de spectaculos( nu are portavion dar are submarin, avioane, naveta spatiala ruseasca 😜, masini, avioane si multe alte chestii tehnice). In plus, mai este di n muzeu al Clasei Medii din DE de la 1900. Deci 2 muzee in 1

      (Citează)

  8. Superb ! Tot ce ai prezentat – sper sa am sansa sa le vad macar odata in viata pe toate (dar la un loc e si mai tare :)) )

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus