un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sper că Poliția a intervenit prompt în recentele cazuri de condus pe contrasens

22 Oct 2019  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Ieri, pe 21 octombrie, au apărut pe la știri imagini cu un șofer care conducea pe contrasens pe centura orașului Pitești, fiind filmat de șoferi de pe sensul corect de circulație. A încetinit un pic când a văzut că vin mașini din față, apoi a continuat cu viteză.

Pe 15 octombrie, un alt șofer a fost filmat mergând pe contrasens pe autostrada A4, pe banda doi, cu viteză mare.

Mă întreb ce-o fi în mintea acestor oameni. Vezi că ai greșit intrarea pe autostradă… asta e, tragi pe banda de urgență, ieși, mergi până unde poți întoarce legal.

Sper că Poliția Rutieră a intervenit prompt pentru a micșora riscul unor accidente provocate de asemenea inconștienți… amendându-i rapid pe cei care i-au filmat pe respectivii șoferi. În fond, ca să filmeze asta, înseamnă că foloseau telefonul mobil în timpul mersului și noul Cod Rutier pedepsește cu amendă mare o asemenea contravenție, ba chiar și cu suspendarea permisului.

Pe 20 iunie, un șofer beat, care conducea pe contrasens pe autostrada A1 în apropiere de Lugoj, a lovit o mașină cu 5 pasageri. Un copil mort, tatăl în comă, alt copil tot în comă, bunicii decedați și ei în același accident. Șoferul a fugit și a fost prins după o vreme. Pe 17 decembrie 2018, un alt accident a fost cauzat de un șofer care a ratat ieșirea spre Pitești și a întors pe autostradă, mergând pe contrasens.

    22 comentarii

  1. Da..da..politia rutiera e foarte prompta. Acum o luna mi-a lovit masina un sofer care a trecut pe rosu. Nu am facut amiabila, soferul a plecat. Am fost la politie, am dat si filmarea, mi-au testat alcoolemia, am stat vreo 3 ore pe acolo ca sa dau o declaratie de 5 randuri. S-a rezolvat ceva pana acum?..nimic..
    Prompt si politie nu au ce cauta in aceeasi propozitie. De aceea vedem din ce in ce mai multe cazuri de genul asta.

      (Citează)

    • Acum o luna? Au trecut 2 ani de cand am patit asta. Cu tot cu filmare :)

        (Citează)

    • Un avocat nu va poate ajuta in treburile astea ?
      Întreb să știu daca mai are rost să opresc când șifonez rabla cuiva în România sau îmi văd de treabă că și așa nu are ce îmi face, sau viceversa.

        (Citează)

  2. Nu inteleg de unde supararea asta pe amenda “mare” daca e folosit telefonul. Amenzi puteau fi date si inainte, doar ca erau ceva mai mici.

    Revenind la subiectul articolului, politia pe autostrazi e inexistenta; in afara de cateva radare, din cand in cand, nu vezi masini de politie care sa patruleze si sa “ia” din mers idiotii.

      (Citează)

  3. Cum zice Vali: 30 lovituri de bici.
    Aditional, masina confiscata si suspendat dreptul de a conduce. (intre timp, intr-un univers paralel…)

      (Citează)

  4. Agentul: Cu ce ați filmat?
    X: Camera Go pro
    Problema rezolvată.

      (Citează)

  5. politia nu face nimic daca luzarii aia doar il filmeaza pe fraier.
    lupu striga lupu gen.

    de unde sa viseze politia ca e un idiot pe contrasens?
    lasa filmatu, suna la 112 si se rezolva.

      (Citează)

  6. “Vezi că ai greșit intrarea pe autostradă… asta e, tragi pe banda de urgență, ieși, mergi până unde poți întoarce legal.” Oprirea voluntară pe banda de urgență este interzisă, circulația pe banda e urgența este de asemenea interzisă… dar hai să spunem chestii, schimbare, civilizație…

      (Citează)

    • Da, Cristi, sa traga pe banda a doua. Eventual sa puna si de un gratar. Bai, cateodata…

        (Citează)

    • Spre deosebire de mersul pe contrasens, care este… permis?

      Lasă civilizația la o parte și folosește-ți logica: dacă mergi pe contrasens, unde sunt șansele să dai de belele MAI MARI? Pe banda pe care se circulă cu CEA MAI MARE VITEZĂ? Sau pe banda pe care nu se circulă DELOC?

        (Citează)

    • tu ce ai face in stituatia asta?

        (Citează)

    • Cristi: “Vezi că ai greșit intrarea pe autostradă… asta e,

      Opresti pe banda de urgenta, aprinzi avariile, suni la Politie, te autoflagelezi (am fost chior, dormeam, etc), vine echipajul, opreste circulatia in conditii de siguranta, iti ridica/intoarce masina, amenda, permis… Dar macar nu nenorocesti pe nimemi. Parerea mea…

        (Citează)

    • Hai ca mi-ar placea sa vad cum vine echipajul de politie sa opreasca toata circulatia pentru a putea intoarce tu in conditii de siguranta.
      Daca vrei totusi sa limitezi si mai mult sansele de accident, inainte sa intorci te duci si pui cele 2 triunghiuri reflectorizante pe prima banda (la 100 si la 50 de metri).

        (Citează)

  7. Nu înțeleg deloc aversiunea ta față de noua lege, dar deloc! Mie mi se pare normală. Avem nevoie de legi foarte dure și de polițiști care sa le aplice la sânge.

      (Citează)

    • Nu avem nevoie de nici o alta lege mai dura.
      Ar fi suficient sa se aplice legile existente, si sa se aplice pentru toata lumea.

      Asa, dam niste legi mai dure si amendam 1% dintre cei care le incalca. Restul de 99% merg bine mersi si nu patesc nimic niciodata.
      Ideal ar fi sa amendam absolut pe toata lumea care face magarii. Chiar daca este vorba de o amenda mai mica, daca ai fost prins de 2-3 ori intr-o luna, te calmezi.

        (Citează)

  8. Băiatul colegului meu era cel din 2o iunie… Criminal și inconștient e unul ca aia….

      (Citează)

  9. Intr-o tara cu apa calda doi trei soferi de duba sau tiristi il blocau pe cretin imediat. Stiu ca a fost un caz si la noi, dar izolat.

      (Citează)

  10. Cum adica? Ca banda 2, ca banda de urgenta, ca nu stiu ce… wtf?? Dar daca adevaratii astia intorc frumos din 3 miscari, cu asigurarea prealabila si merg in plm ca tot omu normal, pana la urmatoarea iesire, le cad outzele, sau cum?

      (Citează)

  11. nu e ca ce ai face tu.
    NU ajungi teleportat brusc pe contrasens pe o autostrada

    sunt atatea semne si marcaje care iti dau clar de inteles ca esti pe sensul gresit.
    trebuie sa vrei sa faci aia intentionat pana sa ajungi sa gonesti pe contrasens.

    cosma:
    tu ce ai face in stituatia asta?

      (Citează)

    • Unii mai gresesc, ca nu toate intrarile sunt foarte bine semnalizate si nu toti soferii au suficient creier.
      Desigur, asta nu este o scuza sa continui drumul pe contrasens.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus