un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 25 august 2019

25 Aug 2019  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Cum a fost evitat un accident aerian foarte serios în 2017. Un avion Air Canada era să aterizeze din greșeală pe calea de rulare către pistă, unde mai multe avioane așteptau la rând să decoleze. Articolul arată cum o serie de mici erori sau factori au făcut ca un accident să fie evitat cu doar 5 metri și 4 secunde înainte de a se produce.

Un cuplu riscă 6 ani de închisoare după ce au luat 40 de kilograme de nisip de pe o plajă din Sardinia. Unii sunt traficanți de nisip.

Cum să câștigi încrederea persoanelor cu care te întâlnești. Un mic ghid despre poziție, zâmbete, cât să taci și cât să vorbești șamd.

Cum au modificat sitcomurile americane percepția societății. Articolul vorbește mai degrabă despre mobilă și felul în care arătau casele din seriale, dar uitați-vă și cum au evoluat subiectele de-a lungul deceniilor, de la cupluri stricte cu viața idilică de suburbie spre oamenii foarte bogați din Dynasty și apoi spre oamenii bogați din Fresh Prince of Bel-Air, dar unde totuși se arăta și cât de mult muncește cineva pentru a avea banii.

Apropo de seriale, de ce sunt în continuare urmărite Friends sau The Office: oamenii preferă seriale fericite, relaxante, iar cele din acea perioadă erau de tipul feel-good, fără drame și ușor de urmărit.

Victoria’s Secret are în continuare probleme. Vânzările scad, dar poate că în curând vor deschide magazinul din Băneasa și totul va fi bine.

George Martin spune că sfârșitul serialului Game of Thrones a ridicat presiunea de a termina mai repede cărțile. Se simțea presat de serial, iar acum poate lucra în ritmul său, adică poate o pagină per zi. Vă zic eu, nu le mai citim niciodată pe toate.

Mia Khalifa despre banii din pornografie: a făcut 12.000 de dolari din câteva filme și apoi s-a retras. Studiourile și pornhub probabil fac milioane de dolari în continuare din acele clipuri, actrița fiind în continuare în top deși nu a mai filmat nimic din 2015.

Marvel a dat detalii despre data lansării viitoarelor filme cu super-eroi.

Niște australieni au fost arestați pentru că aranjau meciuri de Counter-Strike. Cu banii din gaming și pariuri online, nu mă mir.

Mi-a plăcut hotelul acesta din Seychelles:

    8 comentarii

  1. Un manager de la Endava se plânge ca absolvenții de IT din România nu pot intra fără training într-un proiect de software, bănuiesc ca el când a terminat ASE-ul a ajuns Manager din prima zi:
    https://www.economica.net/endava-absolventii-din-it-din-romania-sunt-inutilizabili_172305.html

      (Citează)

    • Păi il aduci din anul 3, îl plătești pentru ce muncește, vede cu ce se mănâncă, cand devine absolvent e doar o chestie birocratică de a-l avea angajat full time.
      In domeniul meu de muncă cei mai loaiali angajați sunt cei care au început cu practica în companie.
      Ai nevoie de angajați bine pregătiți tineri si frumoși dar vrei să sari peste etapa asta? Pregătește banul că nu schimbă nimeni locul de muncă fără o motivație serioasă.

        (Citează)

    • Doru Vlad:
      Păi il aduci din anul 3

      Lăsați bă vlăjganii să-și termine naibii studiile mai întâi, că nu se pot concentra și pe muncă și pe studii (+dizertația de final). Ce dracu, pe urmă ziceți de integritate și corectitudine.

      Hai, am înțeles iluzia asta de PR americană cu „angajarea din facultate” da’ hai să fim dracului serioși, că nu s-a înțeles nimic: ăia se angajează să aibă (mai mulți) bani în timpul facultății, nu pentru altceva. Abia după ce și-au terminat studiile, încep să se angajeze ‘pe bune’ ca să-și plătească datoriile.

      Gălușca asta cu „experiența” e o mizerie deoarece, spoilăr alărt, experiența de tejghetar la Mec sau gardian cu normă pe jumătate la nu știu ce poartă nu te ajută cu nimic dacă tu vrei să te faci x sau y.
      Da, se poate argumenta că nici facultatea nu te învață cum să lucrezi (laolaltă, nicio universitate de pe planetă n-are cum să te „învețe” cum să lucrezi la viitorul job), da’ ghici ce: ești dependent de instituția academică fiindcă aia îți poate da (sau nu) ceferticatul ăla numit „diplomă de licență/master” care, ce să vezi, determină intrarea pe piața de muncă.

      Lăsați vlăjganii să-și termine studiile mai întâi, ffs.

        (Citează)

    • Sau măcar să nu mai ceară diplomă de licență 😃

        (Citează)

    • Nu știu de ce se miră respectivul manager. Facultatea te învață în cel mai bun caz meseria în sine, dar nu cum să lucrezi în echipă, cum să lucrezi cu software-urile lor de gestiune, cu proiecte, ore alocate, raportări șamd.

      E treaba managerului să-l învețe particularitățile jobului.

        (Citează)

  2. Luxury Travel Expert e unul dintre cele mai faine canale de travel de pe Youtube. Omul vizitează locuri și resorturi senzaționale, filmează impecabil și extrem de stabil (din mână, de cele mai multe ori!) și , cel mai important, e EXTREM DE DISCRET. Lucru aproape de negăsit în cele mai multe din clipurile de travel de pe youtube – în care văd 80% mutra și strâmbăturile celor care călătoresc și doar 20 % locurile prezentate.

      (Citează)

  3. Auzisem de zborul Air Canada pe LiveATC si mi s-a parut un incident prea mare ca sa ramana nepublicat, ma asteptam sa apara mai multe despre el.
    Sunt curios daca o sa apara si vreun episod gen Air crash investigation

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus