un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 18 august 2019

18 Aug 2019  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Un veteran povestește cum a petrecut câteva zile pe o plută în ocean. Dintre supraviețuitorii vaporului, unii au înnebunit și s-au sinucis în larg, că n-au mai putut suporta lipsa apei și a mâncării, alții au murit de oboseală.

Povestea hotelului de 106 etaje din Coreea de Nord. O clădire piramidală, înaltă cât Turnul Eiffel, construită începând cu 1987 și încă nefinalizată.

La americani a crescut cererea de obiecte anti-glonț. Ghiozdane, mape, diverse alte obiecte. Cum zice un vânzător: normal că vrei așa ceva, “it’s like wearing your seatbelt”.

Heather Locklear va fi internată într-un centru de boli mintale. Se luptă de ceva vreme cu dependența de medicamente și alte boli, plus că a fost arestată de două ori.

Urmează o criză a bananelor. O ciupercă distruge culturile din Asia și America de Sud.

Bugatti va produce 10 bucăți din noul model Contodieci. Dacă aveți 9 milioane de dolari, puteți lua unul, deși cred că deja sunt toate antamate colecționarilor. 1600 CP.

De ce un singur proton în plus într-un atom îi schimbă fundamental proprietățile. Până la urmă, diferența între substanțe total diferite este dată de numărul de protoni din nucleu.

Cineva și-a pus NULL ca număr de înmatriculare a mașinii. Spera să nu fie amendat, dând peste cap bazele de date. Nu s-a sfârșit bine când a început să primească toate amenzile fără număr clar înregistrat.

Efectul poluării din orașe este similar cu fumatul unui pachet de țigări pe zi. Studiul are destul de mare, cu peste 7.500 de cazuri analizate în mai multe orașe americane.

Scări ciudate.

O femeie a supraviețuit deși nu i s-a deschis parașuta. De asta nu vreau să sar cu parașuta.

China impune restricții companiilor aeriene ce nu fac ce vor ei în Hong Kong. Sunt multe metode de a pune presiune pe protestele din insulă.

Sunt la modă influencerii gemeni. De ce nu?

SUA și-a dezvoltat diverse industrii cu ajutorul imigranților și acum nu-i mai vrea. Multe țări au făcut de fapt asta, uneori direct în colonii, alteori importând forță de muncă. Oamenii au emigrat în SUA constant în ultimele două secole; acum s-a cam umplut paharul.

    10 comentarii

  1. Ar fi interesant să cauți și statistica (Nr avioane prăbușite vs câte parașute nu se deschid). Sigur nu sunt mari diferențe așa că nu văd de ce ți-ar fi frică.

      (Citează)

    • Cu avionul călătoresc pentru că trebuie, nu zbor de plăcere fără vreun motiv bun sau pentru senzații tari.

        (Citează)

    • @Alexandru, conform statisticilor este de cel putin 1000 de ori mai probabil sa mori sarind cu parasuta decat zburand cu avionul.
      In functie de ce statistici citesti, valorile variaza putin.

      Asta pe langa ce a zis Radu mai sus, ca in general cu avionul zbori de nevoie, nu de placere.

        (Citează)

  2. Centodieci nu contodieci. Și da, sunt toate rezervate.

      (Citează)

  3. Oamenii au emigrat in SUA dinainte ca SUA sa fie SUA.

      (Citează)

  4. Ar trebui sa sari cu parasuta, un accident ca ala (sa nu se deschida nici principala nici siguranta) apare la sute de mii de sarituri. Ar iesi un clip ca lumea…

      (Citează)

  5. “Urmează o criză a bananelor.”

    Producator: Cum putem mari pretul bananelor?
    Consilier/Specialist in marketing: Inventam o criza a bananelor, provocata de o “ciuperca ucigasa”.
    Producator: You’re hired!

      (Citează)

    • pai daca se aplica cu succes la porci? adica la pesta porcina? care nu face nimic, dar dam kill la toti porcii, succes!
      la fel a fost si cu gainile.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus