un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 19 mai 2019

19 May 2019  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Cum muncește Danielle Steel. A lansat 179 de cărți în carieră și acum scrie cam 7 pe an. Lucrează toată ziua, chiar și 20 de ore. Are 9 copii, iar în tinerețe avea 3 joburi și apoi scria și cărți. Mi-a crescut respectul pentru Steel după această relatare.

Viața lui Britney Spears în ultimii 10 ani. Are tutori legali, nu are voie să conducă mașină, nu are permisiunea de a avea un telefon. Mă întreb dacă nu cumva regretă că a ajuns vedetă în primul rând.

Câteva orășele americane vor avea deșeuri nucleare depozitate lângă ele. Se fac operațiuni de curățare a deșeurilor la o veche fabrică de combustibil nuclear și deja urme de uraniu și neptuniu au fost găsite pe lângă școlile din zonă. Oamenii nu mai curaj să cultive plante pe terenul lor. Totuși, vorbind filosofic și privind și din partea cealaltă problema, aceasta este consecința dorinței de a fi putere nucleară și de a avea, tot în orașul tău, industrie în acest domeniu.

Acuzațiile împotriva Laurei C. Kovesi au fost desființate. Judecătorul Înaltei Curți mai avea un pic și-i bătea, după cum se simte din tonul motivării deciziei de revocare a controlului judiciar.

Primul-ministru al Noii Zeelande i-a răspuns unei fetițe de 11 ani. Aceasta o ruga să cerceteze posibilitatea de a face dragoni cu telechinezie și a inclus 5 dolari ca mită în scrisoare. Ardern i-a returnat și banii.

Roe vs Wade. Procesul care a definit legile privind avortul în SUA, în 1973, asta că tot s-au modificat acum niște legi privind avortul în Alabama. Jane Roe este pseudonimul unei femei care a cerut la tribunal dreptul de a face avort (conform legilor de atunci, nu se califica). Wade era procurorul care a predat pentru statul american. Folosiți Wikipedia și ca să vedeți ce-au făcut apoi în viață Wade și “Roe”. Femeia (care la 21 de ani a fost gravidă pentru a 3-a oară) a devenit apoi o militantă anti-avort, dorindu-și anularea legilor care îi poartă numele.

Cum industria cărnii de vită din SUA a ajuns să fie controlată de 4 firme. Citiți acolo și despre sclavia în muncă ce exista la începutul secolului trecut, cu muncitori plătiți câțiva cenți pe oră, fără putere legală, aflați complet la ordinul patronului și obligați să lucreze tot mai multe și pe bani puțini.

15 atacuri armate în primele 19 săptămâni ale anului în școlile americane. Un record nasol, mai ales având în vedere că sunt zile în care au fost câte două. Și acum cifra este mai mare, acum două zile au mai fost niște victime într-o universitate.

Rata de suicid în rândul tinerilor de 10-19 ani a crescut după 2007. Vine ar putea fi a social media, bullying șamd.

Răutatea gratuită nu scapă nepedepsită. O femeie s-a plâns că un angajat al metroului mănâncă în interiorul vagonului. Scandalul a dus la anularea publicării unei cărți pregătite de femeia ce a făcut plângerea.

Trei oameni dintr-o fotografie au fost identificați în mai puțin de o oră prin Twitter.

Rețete de pui la grătar.

În San Francisco, tech-money nu aduc fericirea. Companiile sunt bogate, dar angajații au diverse probleme și rezultatele bune nu se transferă întotdeauna spre ei.

Ultimul episod din Game of Thrones va distruge productivitatea în ziua de luni. Nu cred că era o zi foarte productivă oricum, dar probabil că subiectul va fi foarte dezbătut, cu asta sunt de acord. Puteți scrie în comentarii cum credeți că se va termina serialul, iar mai jos vedeți teaserul pentru episodul final, deși acesta nu spune mare lucru.

    23 comentarii

  1. Britney își dadea omoru aka trăgea pe nas seara de seara prin Vegas.
    Și nu pt ca tacsu avea cancer, multi copii au părinți bolnavi și nu baga pe nas.

    Dar hai sa ii plângem de mila acum.
    Am fost prea dur?

      (Citează)

    • Nu știu, cred că ține de fiecare dacă-i plânge de milă, dacă este indiferent sau este dur. Mi se par acceptabile toate variantele.

      O discuție mai bună ar fi despre cât trebuie să plătească cineva pentru niște greșeli din tinerețe. Celebritatea ți se urcă la cap, mai apare și depresia când ultimul album nu merge bine, oamenii nu-s tocmai cei mai maturi la 25 de ani… dar cât timp plătești pentru asta?

        (Citează)

  2. Ce-mi place cand corectitudinea politica face victime chiar in randul celor care sunt cei mai mari sustinatori. Tanti aia care a reclamat-o pe negresa ca mananca in metrou, trebuie sa invete ca negrii sunt acum “vedetele” corectitudinii politice. Ea, ca “minoritara araba” este sub negresa in acest razboi al spalarii pe creier, chiar a fost facuta rasista. Deci, inca n-a invatat ierahia, sau poate a crezut ca tine si asa. Poate pana la urma prostia asta se va diminua tocmai prin faptul ca acesti sustinatori vor constata pe pielea lor la ce duce corectitudinea politica extrema.

      (Citează)

    • Corectitudine politică înseamnă altceva.

        (Citează)

    • altceva mai rau.

        (Citează)

    • Eu cred ca voi nu intelegeti termenul. Uite, direct din wikipedia: “Corectitudinea politică are la bază idea că oamenii ar trebui să aibă grijă să nu se exprime sau să acționeze într-un fel în care ar putea să ofenseze, excludă sau marginalizeze un anumit grup de oameni dezavantajați social sau discriminați”.

      In cazul de fata e vorba de negrese, considerate a fi dezavantajate in societate, deci nu e bine nici macar sa le reclami cand incalca regulile ca le ofensezi. Adica, exact ce-a facut scriitoarea vietii, care miza si pe faptul ca vine dintr-o minoritate bazata, la mare moda acum.

      Asta e corectitudinea politica, voi probabil credeati ca are de-a face strict cu politica.

        (Citează)

    • Wtf did I just read?

        (Citează)

  3. Danielle Steel nu munceste nimic, are echipa care ii scrie cartile. Nu poti sustine de unul singur ritmul asta, nimeni nu are atata inspiratie si imaginatie incat sa produca constant.

      (Citează)

  4. În legătură cu Danielle Steel, de-acord, a realizat chestii, bravo ei, merită un premiu sau câte or fi. Dar cu 3 job-uri la un moment dat, cu 9 copii, cu câte o săptămână pe an când stă cu familia parcă tind să-i dau dreptate unuia din băieții ei care spunea că vrea mai mult timp liber și nu să se omoare cu lucrul.

    Adică să ajungi la 20 de ore pe zi de lucru e inuman, indiferent cât îți place sau nu. Adică mai ai viață în afara mașinii de scris sau nu? Nici nu stau să mă gândesc la faptul că fizic e aproape imposibil să lucrezi 20 de ore în fiecare zi. Ți se atrofiază mușchii de la atâta stat pe scaun și nu prea cred că poți să te concentrezi la scris atâta timp. Chiar dacă-ți vin ideile pe bandă rulantă și parcă tot e exagerat de mult. Sincer, nu mi-aș dori o așa nevastă/mamă. Cum și-a crescut copiii ăia?

      (Citează)

    • Zice chiar ea că nu are altă viață, poate o oră de TV. Mie mi se pare oribil, eu m-aș fi retras de mult, dar dacă ea găsește plăcerea maximă în scris…

        (Citează)

    • Și mie mi se pare un publicity stunt. Ai 9 copii nu ai cum fizic sa ai 20 de ore pentru munca orice ai spune, oricine ai fi. Chiar și dacă își ignoră copiii, tot nu iese matematica.

        (Citează)

  5. Gaelex:
    Danielle Steel nu munceste nimic, are echipa care ii scrie cartile. Nu poti sustine de unul singur ritmul asta, nimeni nu are atata inspiratie si imaginatie incat sa produca constant.

    Sau asta. Am scris mai jos înainte să văd comentariul tău.

      (Citează)

  6. Asta cu lucrează 20 de ore pe zi cam scârțâie, și eu când eram student trăgeam în ultima zi să termin proiectele dar nu pot sa spun că lucram 20 ore in fiecare zi.

      (Citează)

  7. *prim-ministrul

      (Citează)

  8. Danielle Steel e nimic pe langă unii de pe la noi. Un exemplu de acum cativa ani in urmă:
    1. sef organism profesional judetean,
    2. sef organism profesional national,
    3. director institut,
    4. norma profesor univesitar,
    5. rector universitate,
    6. realizator TV
    7. coordonator proiecte pe fonduri europene

    Toate simultan!
    Ei, ce zici? Trece de 24 de ore/zi de muncă?

      (Citează)

  9. Și sex când mai făceai?

    EGO:
    Danielle Steel e nimic pe langă unii de pe la noi. Un exemplu de acum cativa ani in urmă:
    1. sef organism profesional judetean,
    2. sef organism profesional national,
    3. director institut,
    4. norma profesor univesitar,
    5. rector universitate,
    6. realizator TV
    7. coordonator proiecte pe fonduri europene

    Toate simultan!
    Ei, ce zici?Trece de 24 de ore/zi de muncă?

      (Citează)

  10. Din postul meu de prin /r/asoiaf

    Nu are sens ca bran sa fie in viata in afara de a sta pe tron.
    Draenerys a luat-o razna, probabil o sa fie omorata. In nici un caz nu ajunge pe tron.
    Sansa se retrage in nord.
    1a. Jon e omorat de dragon (banui ca el o hacuieste pe draenerys).
    1b. Jon se retrage la tormund daca tyrion sau altcineva o omoara pe draenerys.
    1c. Jon o omoara pe draenerys, dragonul stie ca e targaryen si il lasa in pace, se retrage la tormund.

    Arya … nu stiu, pleaca aiurea, nu o vad nicaieri static.

    Sper ca Bronn o sa primeasca un nenorocit de castel.

    Lasand prostiile astea la o parte, ultimul sezon mi-a taiat si cheful sa mai citesc cartile. Asa de multe porcarii si plothole-uri nu am vazut de mult.

      (Citează)

    • George Martin spunea ca in cărți va fi un alt sfârșit.
      Eu cred ca pe tron va ajunge Arya sau Tyrion.
      Arya in sezonul asta nu si-a folosit abilitatea de a a-si schimba fața, poate o face in ultimul episod.

      Eu sunt curios câți dintre voi se vor trezi la 4 dimineața sa vadă episodul ?

        (Citează)

    • Am castigat ceva ? :)).

        (Citează)

    • esti tare !

        (Citează)

  11. Kopa_Kopan:
    Eu cred ca voi nu intelegeti termenul. Uite, direct din wikipedia: “Corectitudinea politică are la bază idea că oamenii ar trebui să aibă grijă să nu se exprime sau să acționeze într-un fel în care ar putea să ofenseze, excludă sau marginalizeze un anumit grup de oameni dezavantajați social sau discriminați”.

    In cazul de fata e vorba de negrese, considerate a fi dezavantajate in societate, deci nu e bine nici macar sa le reclami cand incalca regulile ca le ofensezi. Adica, exact ce-a facut scriitoarea vietii, care miza si pe faptul ca vine dintr-o minoritate bazata, la mare moda acum.

    Asta e corectitudinea politica, voi probabil credeati ca are de-a face strict cu politica.

    Ba chiar dublu discriminate. O data pentru ca sunt femei, iar a doua oara pentru ca sunt de culoare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus