un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sosul cu usturoi KFC este acum și în Carrefour, Auchan și Kaufland

25 Apr 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

33 comentarii

Că tot am scris săptămâna trecută despre sosuri pentru mâncare, o altă veste bună este că sosul cu usturoi KFC se găsește acum și în Carrefour, Auchan și Kaufland, după ce aproape un an de zile a fost prezent exclusiv la Lidl (și doar din când în când, motiv pentru care mi-au făcut un mic stoc în casă atunci când l-am găsit). Uitați-vă după eticheta neagră și figura colonelului Sanders.

Am pus acum câteva săptămâni pe Facebook o fotografie cu raftul din Carrefour:

și cineva a spus că nu-i chiar același sos.

Ba da, este același sos. Gustul este identic, cel puțin pentru papilele mele gustative, și știu asta pentru că am făcut cândva o comparație directă. Am luat un sos cu usturoi odată chiar din KFC, la un Smart Meniu, așa că acasă l-am comparat cu cel cumpărat din hipermarket. Are același gust și zic asta după ce le-am încercat cu lingurița.

Dacă mai băgați și pui sau cartofi prin el (pentru că unii susțin că este pentru cartofi, nu pentru pui, și nu am știut niciodată cum este corect), chiar nu văd cum ar putea părea altă aromă. S-ar putea ca percepția să fie diferită pentru că, atunci când este scos din frigider, este vâscos și iese mai greu din tub, dar lăsați-l 30 de minute la temperatura camerei și devine mult mai maleabil.

Le-am și fotografiat, arată aproape la fel. Cel din comerț conține ceva mai mult usturoi, zice eticheta, plus betacaroten. Este produs la Tecuci, ca și cel din restaurantele KFC, la comanda lor. Merge foarte bine și în sandvișuri, vă zic din experiență.

Un pic off-topic: în ultima vreme am primit la KFC doar paie precum cel din imagine, drepte și, mi se pare mie, făcute din hârtie groasă. Practic, au eliminat plasticul de unică folosință în acest aspect și mi se pare un lucru foarte mișto.

    33 comentarii

  1. Nu e chiar identic.

    L-am gustat si eu side-by-side si cel la sticla are mai putin gust de usturoi si in general pare un pic mai “light”.

    Ar trebui sa fac un blind taste test totusi cu mai multi oameni pt. confirmare.

      (Citează)

  2. Dacă ești prieten cu stomacul tău da-i KFC maxim o data pe luna.

      (Citează)

    • În medie, este posibil să mănânc de două ori pe lună, zic eu. Ia să mă uit la final de an pe extrasul bancar și să văd de câte ori apar plăți acolo.

        (Citează)

  3. calciu disodic, benzoat de sodiu…vorba lui Prigoana, nu bei alcool toata viata si te trezesti cu ciroza la 50 de ani.

      (Citează)

  4. Sosul ala care merge incercat cand vii in Bucuresti prima oara si ai cel mult 20 de ani, nu te descurci sa iti faci singur de mancare si usturoiul ti se pare dezagreabil dar 1,5% cat e in sosul KFC e deliciu pur.

      (Citează)

    • @ red, nici eu nu folosesc usturoi normal, am numai praf de usturoi, nici nu pun mana pe el – il torn din plic intr-o solnita si de acolo pun in mancaruri (foarte rar folosesc, si in cantitati foarte mici).

        (Citează)

    • Este foarte util usturoiul praf, mi se pare un condiment de bază de avut în casă.

        (Citează)

  5. Numa’ mie mi se pare ca n-are nici o treaba sosul asta cu ala mic de la KFC si regret ca am dat banii pe el…E muult mai bun ala de la Heinz(pana si univer e mai bun).

      (Citează)

  6. E cam scump, 10 lei pe un tub de 325 de grame. Bine, oricum nu as lua, ca nu tolerez aproape deloc usturoiul, dar pretul mi se pare cam ridicat in raport cu continutul.

    Pentru amatori de sosuri pe baza de usturoi: am mai vazut sosuri de maioneza cu usturoi pe la 5-6 lei, 450 grame, deci mult mai avantajos pret/cantitate. Si cred ca au si cei de la Univer asa ceva, iar astia fac sosuri foarte bune (in sensul ca nu sunt gretoase).

      (Citează)

  7. au înlocuit paiul, dar a rămas capacul de plastic de la pahar. eh

      (Citează)

    • “In May 2018, the European Union proposed a ban on single-use plastics including straws, cotton buds, cutlery, balloon sticks and drink stirrers.” Sursa: Wiki

      UE vrea sa interzica produsele mici si subtiri din plastic pentru ca sunt prea mici pentru a fi detectate/procesate corect de masinariile de reciclare automata, si prin urmare nu pot fi reciclate. Cu capacele de plastic probabil ca nu au problema asta.

        (Citează)

  8. e bine ca au eliminat paiele de plastic, nu zic nu, dar pe mine paiele alea de hartie ma deranjeaza rau, la fel cum unii ii deranjeaza cand se da cu unghia pe tabla sau asemenea

    e dubios, stiu, dar asta e

      (Citează)

  9. Si Lidl vinde acum pahare si farfurii de carton.

      (Citează)

  10. Industria vanzatoare de mici la gratar traditionali de prin piete si targuri din Romania foloseste de cand lumea si pamantul farfurii de carton.

      (Citează)

  11. Sosul KFC are practic mai multe comentarii decat deschiderea de magazin MI Store.

      (Citează)

  12. Initial asa ziceam si eu ca sunt diferite, insa cred ca e o iluzie deoarece cand il mananc cu crispii , ala are chili si alte condimente la greu, de aici si pare mai intens sosul.

    Oricum cred ca renunt la varianta la tib pt ca e greu de folosit (da, l-am scos si lasat pe blat vrwo 15-20min insa aproape degeaba). Acum l-am pus intr-un fel de borcanel sa vad daca i se schimba gustul, un fel se ultima sansa.

      (Citează)

  13. Il pui pe OLX.

    Octav:
    Asa e. Am luat, tot dupa cevam citit aici, de la Lidl 2 buc.U stiu cum sa scap de el, n-are nicio treaba cu ala de la KFC.
    Nu stiu daca e autosugestie, daca e din cauza mancarii pe care o acompaniaza, din cauza atmosferei de la KFC, dar eu nu am la ce sa-l mai folosesc.
    Prefer un sos de usturoi home-made, cu iaurt, maionexa si un strop de ketchup iute.

      (Citează)

  14. Practic, au eliminat plasticul de unică folosință în acest aspect și mi se pare un lucru foarte mișto.

    Mi se pare o măsură binevenită, dar cred că poluarea e mult mai mare când mănânci în oraș decât dacă îți gătești singur(ă) mâncarea.

      (Citează)

  15. Claudiu:
    Nu e chiar identic.

    L-am gustat si eu side-by-side si cel la sticla are mai putin gust de usturoi si in general pare un pic mai “light”.

    Confirm si eu acelasi lucru, seamana, dar parca nu rasare…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus