un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

iStyle preia iCentre și rămâne singurul Apple Premium Reseller din România

23 Apr 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Uitați o știre interesantă: iStyle a preluat iCentre și este acum singurul Apple Premium Reseller din România.

iCentre opera la noi un singur magazin, cel din Promenada Mall. Din câte știu eu, brandul aparținea unui grup de companii numit Hili Ventures, cu activități în diverse domenii. O altă companie din grupul Hili, de exemplu, este Premier Capital, cea care operează restaurantele McDonald’s din România și țările din jur.

iStyle are acum 10 magazine în România, o cifră de afaceri de 180 de milioane de lei în 2018 și un service autorizat Apple. Fac parte din Midis Grup, o companie cu 43 de magazine în centrul și estul Europei. Comunicatul nu zice și cum s-a realizat preluarea, dacă au luat doar acel iCentre din România sau a fost o tranzacție mai mare la nivel european.

Sistemul de distribuție Apple este însă mult mai complex și, în principiu, n-ar trebui să-i pese nimănui de el dincolo de “sunt aduse pe canalul oficial”. Pe site-ul Apple, unicul distribuitor în România este compania Apcom. Operatorii telecom nu știu ce statut au, acolo cred că se aplică alte contracte încheiate la nivel mondial.

Apcom, la rândul său, listează doar magazinele iStyle ca Apple Premium Reseller și pe o mulțime alții ca Apple Authorised Reseller, inclusiv eMAG, Altex, Flanco, Noumax și alții. Există și diverși revânzători Apcom, câteva zeci în țară, iar alte magazine online sau offline pot oricând să ia de la toți cei numiți mai sus.

Cum intră atunci și acele Apple Shop în schemă, cele deschise întâi de eMAG în Crângași și apoi de Media Galaxy în Băneasa? Nu știu, dar e clar că există o separare între distribuție și vânzare și ajung din nou la concluzia de mai înainte: devine prea complicat pentru a urmări totul.

Adăugați aici și faptul că Apple a înregistrat oficial o firmă în România, numită Apple Sales România, în august 2018, dar până acum nu s-a făcut vizibilă. Domeniul ei de activitatea pare a fi consultanță pentru management afaceri, deci nu vă așteptați în viitorul apropiat și probabil nici mediu la un magazin oficial Apple aici.

 

Noroc cu comunicatul de presă, că altfel ar fi durat ceva vreme până ar fi observat cineva o modificare în mall-ul Promenada :P

    8 comentarii

  1. Apple oficial nu se deschide in tarile cu foame mare. Nu exista suficienti clienti. Clientul roman este considerat “broasca raioasa” in bransa, adica fara bani dar cu pretentii.

      (Citează)

  2. Avand in vedere faptul ca le lipsesc clientii cu desavarsire…ma mir ca nu s-a inchis magazinul din Promenda. Ultima data cand am trecut pe acolo (Promenada) la mijlocul lunii aprilie pe la ora 6 seara vanzatorii erau pe hol in mijlocul mall-ului, stateau pe social media. In magazin puteai auzi tantarii.

      (Citează)

  3. Important e să fie și Premium Service Provider, cum e și VOX Store (care cred că e doar în Timișoara). iStyle e într-adevăr cel mai aproape de un Apple Store, dar prețurile sunt ceva mai mari în general. Dacă vrei să cumperi ceva poți să o faci de la eMag (în general cele mai bune prețuri din cât am urmărit eu), Altex sau Media Galaxy și să mergi la iStyle pentru service în/în afara garanției. Eu am mai cumpărat de la iStyle, chiar și produse care nu erau Apple dar aveau un preț bun, și e ok și sistemul de fidelizare prin puncte.
    Cash back-ul nu mi se pare în schimb că ar merita la ei, evaluările lor mi se par cam prea jos.

      (Citează)

  4. Oare a cumparat cineva produse Apple de la VIGAFON(furnizor marketplace eMag), sunt de incredere?

      (Citează)

    • Eu personal evit să cumpăr produse care nu sunt vândute de eMag și în puținele cazuri când am cumpărat de la alți furnizori ceva n-a mers cum trebuie. În mod normal n-ar trebui să varieze prea mult pe piață prețul la produsele Apple, ai găsit la ei o ofertă mai bună?

        (Citează)

  5. apple store in ro? hahaha am ras cu stropi

    ifoane oricum nu mai vand la full price, ca daca nu esti fufa nu mergi cu cashu.
    ar insemna sa ia painea de la gura de la japitele de la operatorii de mobile shops, care traiesc din jecmaneala cu abonamente sa faca targetul luna de luna.

    deci mafia operatorilor rezista.
    cine vrea sa inteleaga ce am zis e bine.

      (Citează)

  6. dam167:
    Eu personal evit să cumpăr produse care nu sunt vândute de eMag și în puținele cazuri când am cumpărat de la alți furnizori ceva n-a mers cum trebuie. În mod normal n-ar trebui să varieze prea mult pe piață prețul la produsele Apple, ai găsit la ei o ofertă mai bună?

    Da, modelul respectiv este pe stoc doar la ei

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus