un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Când greșești, nu urli și mai tare, ci îți ceri scuze

23 Feb 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

30 comentarii

Cam despre asta am vorbit în clipul de mai jos:

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

    30 comentarii

  1. Vrei sa devii și vlogger? 👁

      (Citează)

  2. Enervant ticul cu uitatul intr-o parte.

      (Citează)

  3. Ce se intampla acum in trafic este oglinda fidela a societatii romanesti, a starii in care a ajuns aceasa si din pacate a educatiei majoritatii oamenilor care au mai ramas in tara. Eu aproape ca am renuntat de tot la masina, nu mai fac decat drumurile ptr care efectiv nu am alternative sau altfel mi-ar lua mult mai mult timp. Marlania si lipsa de educatie de care te lovesti non stop in trafic este greu sa o ignor (altii poate reusesc) iar sanatatea mea este cea mai importanta.

    Imi pare bine ca ai ales si varianta asta de discutie, inca nu stiu de ce ai renuntat la episoadele Tech…

    Si in afara subiectului, acum mi-am dat seama de ce vrei un S10 verde :)

      (Citează)

    • “Tech7 n-a mers. Motivul, zic eu, este pentru că se uitau la el aceiași oameni care oricum citeau și știrile zilei despre tehnologie și deci nu aflau ceva nou.”

        (Citează)

    • What D4n said. Trebuie găsit alt format. Poate îl reîncep în aprilie.

      O dată pe lună sau mai des vreau să fac ceva ce-am făcut doar o dată până acum: un live video pe Facebook de vreo 4 ore, în care am vorbit diverse subiecte cu cine s-a găsit online atunci.

        (Citează)

  4. foarte mare dreptate ai

      (Citează)

  5. Nu am cum sa respect pe cineva care nu poate recunoaste ca a gresit si care nu poate sa isi ceara scuze atunci cand e cazul.

      (Citează)

  6. bravo, Radu. Problema este ca majoritatea au fost educati altfel decat ai fost tu. Majoritatea sunt idioti, din pacate – in Romania. Si asta se vede si in modul cum voteaza/sau cum nu merg la vot sa voteze.

      (Citează)

  7. Ce spui tu in 5 minute “pe video” poate fi citit în 2 minute ! Nu toată lumea are timp sa caște ochii la un video .. intrăm, citim, plecăm ! … nu e bună mișcarea ta de a face din ce in ce mai multe video-uri .. eu unul, vad că e video plec si-mi arunc ochii pe alt blog … păcat ! .. așa pierzi din mușterii !

      (Citează)

    • Nu-mi dau seama ce pierd. Dacă nu făceam video, nu dezvoltam deloc acest subiect.

      Mi se pare greu de crezut că nu poți găsi 5 minute (mai ales sâmbătă), dar poți găsi vreo alte o sută de articole pe care să le citești lunar, dacă preferi text-only.

      Eu voi continua să încerc să dezvolt și partea video. Unii oameni preferă așa ceva, nu text.

        (Citează)

    • E mai simplu să citești decât să urmărești un clip. Eu unul n-am fost găsit curiozitatea să văd un clip făcut de tine, trec la articolele scrise.

      Video-ul este riscant, necesită carismă, intonație, regie, calitate bună a imaginii, sunetului, ceea ce implică niște tehnică, etc.
      Dar ce să riști să nu placă aspectul, vocea sau chiar o vestimentație neinspirată?

      Poate părea interesant că poți filma și ai cu ce dar asta nu înseamnă că poți ajunge la rezultatul așteptat.
      De cele mai multe ori apropiații te vor aprecia dar poate ca să nu te supere sau chiar că nu se pricep să evalueze corect. Pentru un răspuns obiectiv, întrebă-i dacă ar plăti să vadă filmările.

      Sugerez ca la un clip să faci și un rezumat scris și atunci vei avea un feedback obiectiv, câți doresc să-l vadă sau să citească. Sper să te ajute această opinie.

        (Citează)

  8. Sunt de acord cu Marcel.

      (Citează)

  9. De acord. Fara video. Titlu interesant, de acord cu el, dar nu dau play.

      (Citează)

  10. Nu am ascultat dar sper ca sunt scuze pentru tot felul de păreri greșite pe care le produci.
    Una e ca eu Gigel să vorbesc prostii, alta e când o persoana cu mii de cititori o ia pe aratura.
    Iar dacă tot tu făcu sa troll când ți se spune ca ai greșit, ești măgar.
    Sper sa te simți blogger picat în prăpastie fără dinți, dar smecher ca te iei de comentatori.

      (Citează)

    • Nu ți se pare ridicol să zici “nu știu despre ce este vorba, dar o să te jignesc oricum bazat pe ce cred eu că este subiectul”, asta în timp ce faci pe moralistul fix pe datul cu părerea?

      Doi la mână, păreri greșite pare cam mult spus. Dacă este doar o părere, poți fi de acord sau nu cu ea.

      Dacă zic ceva greșit despre alt subiect, unde poate fi demonstrat că am greșit, te rog să o faci. De câte ori îi spun cuiva să arate unde am greșit, cu argumente clare, nu prea mai revine asupra subiectului.

        (Citează)

  11. Unul dintre motivele pentru care Bucurestiul e asa aglomerat e ca vrei tu cu 60 de lei pe an sa ai parcare 24/7. Ar fi civilizat sa intelegi ca la banii astia primesti doar parcare de noapte! Sau ar fi normal pentru pretentiosi ca tine o taxa de 500-1000 euro/an care sa includa si ridicarea auto parcate neregulamentar pe locul tau.

      (Citează)

    • Eu nu vreau ceva anume pentru 60 de lei pe an. Sunt de acord că suma este ridicolă.

      Primăria, însă, mi-a cerut acei bani și în schimbul lor mi-a oferit ceva. Nu cer altceva în plus decât ce scrie în contract.

      De fapt, nici ăluia nu i-am reproșat că mi-a ocupat locul, ci doar că n-a plecat după aceea. Eu am fost răbdător, am stat 5-10 minute așteptându-l să vină și n-aș fi zis nimic dacă se urca în mașină și pleca.

        (Citează)

  12. Am văzut clipul.

    Câteva observații:
    “Când greșești, nu urli și mai tare, ci îți ceri scuze”
    – Din păcate, cine face o gafă și după asta țipă probabil nu e în audiența celor care să primească acest sfat. Dacă ajungi să ridici tonul, chiar și când ai dreptate, nu mai vorbesc de când te înșeli, deja arată că nu prea îi pasă de unele reguli.
    – Unul din motivele pentru care că se întâmplă comportamentul ăsta e asocierea cu evenimente similare din trecut. În școală, poate acasă, poate pe stradă, oamenii au trecut prin evenimente similare din care e o tendință să înveți două lucruri:
    a. Ca elev, când te ceartă un profesor (sau în altă situație similară), e umilitor, ești jos, ești inferior, și nu vrei asta;
    b. Dacă vrei să fii pe un plan înalt, trebuie să țipi.
    Ei, când ai în minte asemenea scenarii, răspunsul de pe stradă e emoțional (“Fac cum am fost «programat» în trecut!”) și foarte puțin rațional (“A, da, ar trebui să îmi cer scuze și să nu țip…”).

    Altfel, eu am ajuns la concluzia că sunt momente pe care nu e bine să le imortalizez. De exemplu, dacă tocmai m-am certat cu cineva, nu aș face un clip “Cum să te cerți în mod civilizat”, că se transmite o emoție din cearta pe care tocmai am avut-o în clip, și asta va rămâne. Momentul care te-a supărat dispare, clipul rămâne. Asta, desigur, dacă consideri, ca mine, că e ceva în neregulă să fii un pic nervos și să transmiți asta și altora. :)

    În altă ordine de idei, eu consider clipurile de pe bloguri ca opționale, la majoritatea nu mă uit, ci le ascult în fundal. Dar nu mă deranjează că există, și după ce se adună mai multe, mă uit în masă la multe clipuri.

    Se pare că tendințele sunt de creștere (repet, dacă mă gândesc la clipurile tale ca la ceva audio, că nu e neapărată nevoie să te și privesc, pot să le ascult):
    https://chartable.com/blog/golden-age-of-podcasts

      (Citează)

  13. Cand am vazut poza de pe HP de la acest articol cu Radu singur in living, fara Matilda, si cu “Scuze”, puteam sa pun pariu ca Radu a sfeclit-o cumva in relatie si se simte vinovat. :D

      (Citează)

  14. Eu as urmări o serie de video-uri in care ai invita și bloggeri/vloggeri gen Mariciu, Zoso sau alți oameni in care sa aveți niște topicuri de discuții anunțate din timp cu o saptamana pentru a participa si cititorii cu întrebări, de la subiecte cum ar fi Amintiri din Comunism, Travel, Politica, Cum vezi viitorul gadgeturilor peste 5-10 ani, Top 10 măsuri dacă ai fi Primar/Ministru, Seriale + cărți recomandate etc.
    Ideea mi-a venit de aici – reddit.com/r/Romania/comments/armvbw/care_sunt_chestiile_alea_pur_rom%C3%A2ne%C8%99ti_pe_care/

      (Citează)

  15. Ionel:
    Titlu interesant, de acord cu el, dar nu dau play.

    Dar te arde, ce are dacă faci o chestie și îl pui ca background? Nici măcar nu trebuie să te uiți. Doar îl asculți.
    Așa faci și cu audiobookurile?

      (Citează)

  16. Ce dezamăgit și dezumflat sunt citind comentariile.
    Adică, la dracu, e de bun simț ce zici, nu mă așteptam să vină cineva să caute justificări la cocălăreli. Și una peste alta, mai mult se discută că de ce e video.

    Continuă ce faci. Încă nu moderezi comentariile și cred că e ok pentru moment pentru că uite, mai apar și oameni ca Olivian să zică ceva. Se filtrează natural până la urmă.

    Referitor la ce zici. Din multele incidente pe care le-am avut (sunt genul ăla care nu trece cu privirea rahatul altuia) am ajuns la concluzia că dacă nu sunt dispus să o duc până la capăt, mai bine tac.
    De câte ori greșesc ceva, în trafic să zicem, mă simt cumva rușinat și primul instinct e să îmi cer scuze. Știi ce am observat. Că de multe ori asta e privită ca o slăbiciune. Urâtă societate am ajuns.
    Dar consider că până la urmă și simpla observare a unui act de bunătate aduce ceva pozitiv.

      (Citează)

  17. nwradu:
    Sper că nu este primul clip pe care-l vezi. Dacă intri pe canal, mai găsești câteva zeci recente.

    Deci vrei sa spui ca ai devenit deja prin zecile de filmulete publicate?

      (Citează)

  18. nwradu:
    Eu nu vreau ceva anume pentru 60 de lei pe an. Sunt de acord că suma este ridicolă.

    Nu inteleg. In Bucuresti inchirierrea unui loc de parcare costa 60 lei/an?

      (Citează)

  19. Sunt unul dintre cei 698 de oameni care au vazut clipul, ma rog, in cazul meu primele 25 de secunde.

      (Citează)

  20. 699, m-am uitat pana la capat, nu stiu daca trebuie sa raspund/comentez aici sau pe YT, hai sa zic.
    Ref. loc de parcare blocat: eu ii lasam masina in fata si o incuiam, sa cheme el politia locala, sa nu fac eu aditionale.
    Ref. banda 2: cred ca faci o confuzie, benzile nu se numeroteaza de la axul drumului.
    Ref. nesmitire in oras: mie mi se pare ca oamenii sunt mult mai OK decat, sa zic, acum 10 ani. Mai normali in trafic, mai civilizati pe strada, sa nu luam totul asa in ciuda si dezastru. Chiar daca asta aduce 697 de oameni care dau play pe YT [a, aia se uita pana la capat? Deformatie profesionala]

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus