un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Miracol de Crăciun: la Piața Unirii 1 se repară scara rulantă

17 Dec 2018  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

Aveam scris, dar nepublicat, un articol despre cum scara rulantă de la Piața Unirii 1 este defectă de mulți ani și cei de la Metrorex nu fac nimic pentru a o repara. Eu am remarcat-o blocată acum aproape 3 ani, dar cineva a scris pe plăcuța de acolo “de 4 ani de zile” și “nu vă este rușine?”

Până să apuc să-l public, cei de la Metrorex s-au apucat să o repare. Sau, cel puțin ultima oară când am fost pe acolo, au demontat-o complet și bănuiesc că vor monta alta. Ar fi culmea să lase o gaură acolo.

Fotografia din 26 noiembrie, cu zona împrejmuită:

Fotografia din 5 decembrie, cu scara demontată:

6 decembrie – scara luată complet de acolo, iar la suprafață era o dubă care cred că tocmai o aducea la loc. Apropo, dacă vă întrebați de ce pavajul acela din zone pietonale este de multe ori spart, probabil se întâmplă asta și pentru că nu-i făcut să susțină dube de 3,5 tone.

N-am mai fost pe acolo, ca să știu dacă deja au montat scara nouă. Mă întreb, însă, ce probleme o fi avut scara inițială. E clar că n-a fost vorba de o revizie sau de vreo piesă defectă atunci când trebuie să o scoți pe toată din pământ și trebuie să o montezi de la zero. Stătea să cadă sunt greutatea călătorilor?

Meanwhile, la Tineretului ieșirea de la Dristor Kebab este gata de câteva luni, dar probabil nu va fi dată în folosință până nu se termină și sora ei, de peste bulevard, unde lucrările mai durează minim un an, estimez eu.

 

Apropo, a trecut cam un an de zile de la înlocuirea turnicheților în stațiile de metrou. Cartelele de metrou au în continuare inscripționată direcția greșită de introducere în aparat. Aproape de fiecare dată când intru la metrou văd pe cineva care se încurca în instrucțiuni, aparatul îi dă înapoi cartela fără a-i deschide poarta, se lasă cu întrebări…

Și niciodată, indiferent de oră sau stație, nu am văzut ca sensul turnicheților să fie schimbat pentru a favoriza fluxul de călători, că poate dimineața ies mulți acolo, iar seara ar fi de folos ca mai mulți turnicheți să fie de intrare, nu de ieșire.

    27 comentarii

  1. A disparut si groapa cu apa de la metrou pipera. Cineva a asfaltat locul respectiv.

      (Citează)

  2. Am inteles ca in locul scarii fac pista de biciclete/skateboard vara, si saniute pe timp de iarna

      (Citează)

  3. M-am uitat la cartela de metrou, se baga exact cum se vede in poza.. nu prea ai cum o sa “”bagi”” gresit https://imgur.com/a/txEUC4w

      (Citează)

    • Inca mai sunt in circulatie cartele cu sageata pe ele (eu am nimerit la cele cu 2 calatorii). Poti urmari imaginea de pe turnicheti, dar ceva in creier iti zice ca sageata aia care e indreptata spre tine ar trebui sa fie indreptata altfel.

        (Citează)

    • Mi se pare fascinant că au scos săgeata “greșită” de pe cartele, dar nu au adăugat una corectă în partea de sus.

        (Citează)

    • Pai de ce?
      La anu’ schimba iar turnichetii si sa nu mai fie luati la pl.a din nou, au scos sageata de tot.

        (Citează)

  4. Tiam scris si pe FB, dar nu cred ca ai vazut :) Zilele trecute s-a reasflatat aleea de la metrou Pipera care facea baltoaca aia de care ai scris. Domane, asa miracole de Craciun?

      (Citează)

  5. Am trecut aseara pe la Unirii. Inca nu s-a pus scara rulanta noua.

      (Citează)

  6. @Radu: Nu s-au schimbat turnichetii peste tot. La basarab, de exemplu, la una din caile de acces inca sunt turnicheti vechi.

      (Citează)

  7. Andrei:
    @Radu: Nu s-au schimbat turnichetii peste tot. La basarab, de exemplu, la una din caile de acces inca sunt turnicheti vechi.

    Si la 1 Mai. Probabil mai sunt statii.

      (Citează)

  8. Alin:
    M-am uitat la cartela de metrou, se baga exact cum se vede in poza.. nu prea ai cum o sa “”bagi”” gresit https://imgur.com/a/txEUC4w

    Da, corect au scos săgeata de pe cartelă și au păstrat banda magnetică pe stînga. Elegant

      (Citează)

  9. nwradu:
    Puteau să pună o săgeată cu noua direcție.

    Si de unde stii care sageata e noua si care e veche (aia gresita)?

    Vrem cartele USB-C sa putem sa le bagam in orice directie!!

      (Citează)

    • GabrielG: Vrem cartele USB-C sa putem sa le bagam in orice directie!!

      Ceea ce nu este imposibil, sunt o grămadă de cititoare de cartele în care poți introduce cum vrei cartela.

        (Citează)

  10. nwradu: Ceea ce nu este imposibil, sunt o grămadă de cititoare de cartele în care poți introduce cum vrei cartela.

    Ca să nu mai vorbim de cartele contactless, cum am găsit printr-un oraş european (nu mai ştiu exact care, poate Bruxelles?), unde mi-a luat câteva zeci de secunde până să mă prind că nu trebuie să caut locul în care să bag cartela.

      (Citează)

  11. Poate dă Domnul și vor repara și scara rulantă de la Timpuri Noi.

      (Citează)

  12. Mă deranejază că Ș din IEȘIRE e mai subțire decât restul literelor. Au folosit font fără diacritice?

      (Citează)

    • Da, și le-a înlocuit automat programul de editare cu un font cu diacritice. Eu sunt convins că n-aș fi observat asta în 100 de ani – felicitări!

      Sunt și o mulțime de bloguri ce folosesc fonturi fără diacritice, iar ș-urile și ț-urile arată dubios.

        (Citează)

    • Așa e, am observat prin multe locuri, din păcate. Chiar și pe HBO GO la avertizarea de copyright care apare la fiecare vizionare.

        (Citează)

  13. ”Și niciodată, indiferent de oră sau stație, nu am văzut ca sensul turnicheților să fie schimbat pentru a favoriza fluxul de călători”
    Stiu ca am mai citit la tine chestia asta si am fost surprins cand am remarcat asa ceva la Titan. La iesirea de la intersectia Liviu Rebreanu cu Nicolae Grigorescu e montata o poarta dubla (banuiesc ca in principal pentru persoane in carucior) care functioneaza in ambele sensuri…. daca cineva vine dinspre statie se deschide si tot la fel, daca cineva introduce cartela, te lasa sa treci.

      (Citează)

    • Și la Timpuri Noi (intrarea de la STB 323) e una dublă la fel, cu acces din ambele sensuri. Cred că Radu se referea la celelalte, care sunt mereu setate identic pe intrare sau ieșire, indiferent de oră și flux de călători.

        (Citează)

  14. Da, ai dreptate. Ce vroiam sa spun era ca se pot seta in ambele directii fara a tine cont de fluxul de oameni

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus