un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Totuși, unde au fost anunțate ceremoniile din 13 septembrie?

20 Sep 2018  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Pe site-ul PMB e un comunicat de presă privind situația din ziua de 13 septembrie, când traficul în capitală a fost practic paralizat de închiderea unor străzi în zona Calea 13 Septembrie cu ocazia zilei pompierilor.

Avand in vedere ca ieri, 13 septembrie, traficul rutier a fost restrictionat pe mai multe artere din Capitala, cu ocazia organizarii ceremonialului militar dedicat Zilei Pompierilor, si pentru ca in spatiul public au aparut mai multe solicitari prin care se cere Primariei Municipiului Bucuresti sa nu mai aprobe astfel de evenimente in cursul saptamanii, Primaria Capitalei face urmatoarele precizari:

1. Primaria Municipiului Bucuresti a facut toate demersurile astfel incat evenimentele organizate in data de 13 septembrie sa poata fi comunicate public in timp util:

– in data de 8 septembrie, Comisia pentru avizarea cererilor de organizare a adunarilor publice, (din fac parte reprezentantii tuturor institutiilor responsabile cu ordinea si linistea publica: Politia Rutiera, Directia Generala de Politie, Directia Generala de Jandarmi, Brigada Speciala de Jandarmi, Administratia Strazilor, Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale etc.) a aprobat protocolul privind organizarea ceremonialului militar dedicat Zilei Pompierilor din Romania, in baza solicitarii facute de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in conformitate cu prevederile legii 60-1991, privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice.
In baza protocolului, s-a restrictionat traficul rutier, intre orele 08.00-14.00, pe Calea 13 Septembrie, segmentul cuprins intre b-dul Libertatii si str. Izvor, sensul dinspre piata Francofoniei catre Piata Arsenalului, pe b-dul Libertatii, segmentul cuprins intre Calea 13 Septembrie si Splaiul Independentei (ambele sensuri), pe b-dul Natiunile Unite, intre b-dul Libertatii si str. B.P.Hasdeu.
2. In ceea ce priveste masurile de fluidizare a traficului din Capitala, reamintim faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti are in derulare o serie de proiecte importante, menite sa contribuie la fluzidizarea traficului in Bucuresti.
Nu știu despre voi, dar eu am tot căutat în textul de mai sus acele demersuri făcute pentru a comunica public în timp util blocarea străzilor și nu le-am găsit. Scrie doar că au aprobat protocolul de organizare a ceremonialului militar, iar în baza lui s-a blocat traficul. Bine, și măsurile luate pentru a anunțat din timp bucureștenii?!
De remarcat că nu le-au anunțat nici măcar printr-un comunicat de presă pe site-ul primăriei, cel cu aspect de anii 90 și care nici nu are vreo secțiune de știri sau alt mod de informare pentru astfel de mărunțișuri. Să mai fac comparația cu Londra, unde fiecare linie de metrou are propriul cont de Twitter pe care anunță imediat orice problemă?
Comunicatul continuă. Firea și PMB dau vina pentru traficul din București pe faptul că Guvernul nu transferă primăriei șoseaua de centură. Apoi se vorbește despre proiecte ce au dus la fluidizarea traficului, precum pasajul de la Piața Sudului și reabilitarea sistemului rutier pe Liviu Rebreanu. Cu alte cuvinte, primăria se laudă că a finalizat niște lucrări în extremitățile orașului, dar fără nici o legătură cu Calea 13 Septembrie și haosul ce a ieșit acolo.
Frază bonus: “Reinnoim parcul STB cu 400 de autobuze noi, ultramoderne, primele autobuze vor sosi luna viitoare”. Și vor sta blocate în același trafic, că nu le-a făcut nimeni benzi unice pentru RATB (pardon, STB se numește acum). Anul trecut primăria a încercat să traseze niște benzi unice și a dat repede înapoi când șoferii au făcut scandal. Păi nu poți face omletă fără să spargi ouăle! Dacă zici că rezolvi traficul, trebuie să-ți asumi eventualele măsuri de acest tip.
Uitați-vă la partea bună: mai mult timp în trafic înseamnă mai mult timp să admirați fântânile cântătoare refăcute de la Unirii, dacă acolo vă prinde ambuteiajul.
Cu toată stima pentru pompieri, cred că aș putea să-și sărbătorească ziua în weekend, nu musai fix pe 13 septembrie, indiferent când cade acea zi. În weekend n-ar deranja traficul, ar avea timp berechet și ar putea participa și publicul la respectivul ceremonial. Și mie îmi mai pică uneori ziua de naștere într-o joi, dar aștept până sâmbătă ca să petrec.

    11 comentarii

  1. Norocul meu ca eram cu bicicleta in ziua respectiva.
    Cand am incercat sa trec prin multimea de acolo a aparut un jandarm.furios ,care tipa la mine ca nu am voie, sa ocolesc zona caci nu am voie cu bicicleta ( eram pe langa ea).
    A fost un eveniment cu 100 de spectatori desfasurat dupa moldelul comunist.
    Cat timp am ocolit zona am.auzit numai promovari post mortem ale unor pompieri cazuti la datorie.

      (Citează)

  2. Traficul in Bucuresti e infect din septembrie pana in iunie. Cu mici pauze de sarbatori. In ziua aia a fost si mai infect (are grad de comparatie?) deci nimic nou. Am aflat abia la birou motivul.
    Ce e mai jenant e ca s-au sarbatorit aproape singuri. Pentru ca nu stia mai nimeni de parada lor, erau 100 de spectatori…

      (Citează)

  3. Mă miră că fântânile au fost gata în 2 luni în schimb schimbarea țevilor pe splai durează de 9 luni. Dar na, priorități. Eu în locul bucureștenilor nu m-aș bucura că am primit niște circ în plus cu fântânile astea.
    Firea ar trebui scuipată nu aplaudată. Orașul e într-o stare din ce în ce mai proastă, stai 2 ore după autobuze, la metrou mori cu zilele.

      (Citează)

  4. Nu știu unde-i strada asta. Dacă veneam in București pe 13 Septembrie puneam Waze să-mi calculeze ruta. M-aș aștepta deci ca Primăria (prin acea comisie care aprobă închiderea drumurilor) să notifice Waze/Google/Here/Microsoft în timp util că acel drum va fi închis. Astfel încât dacă eu îmi planific ruta cu 24h înainte aceste aplicații să știe deja că drumul va fi închis pe când ajung eu acolo.

    Valabil și pentru orașele mici, că-i gratis.

      (Citează)

  5. Eu in ziua aia am avut niste treaba prin oras si am luat cateva taxiuri. Pana si taximetristii erau derutati si luati prin surprindere, iar unul a aflat de la mine ca e inhchisa zona cand l-am vazut ca o coteste pe antiaeriana.

      (Citează)

  6. Mie mi se pare foarte normal pentru un oraș cu 7 primari puși pe furat și o populație în marea ei majoritate disperată să faca bani nu să trăiască.

      (Citează)

  7. Eu am aflat de blocaj cand mergeam la serviciu, pe jos (prin zona Piata Natiunile Unite). Am dat search google si nimic. Totusi, maps-ul imi arata zona blocata (pe la ora 9). Pana la urma am gasit informatia pe site-ul brigazii rutiere bucuresti (informatie postata cu o zi inainte). Referitor la fluidizarea traficului, e dificil sa faci benzi dedicate pentru autobuze pe strazi inguste si sugrumate de numarul prea mare de masini. Singura solutie este blocarea circulatiei in zonele centrale (la anumite ore) si obligarea oamenilor sa foloseasca transportul in comun sau mijloace alternative (biciclete). Cine vrea totusi cu masina personala sa foloseasca rute ocolitoare. Dar planifici asta din timp (cateva saptamani) si anunti peste tot. Apoi incepi cu o zi pe saptamana si vezi daca poti sa extinzi (dupa ce se obisnuiesc oamenii).

      (Citează)

  8. Exact cum zicea si Cipper mai sus , deja nu mai surprinde , traficul e doar mai infect decat de obicei.

    De cand au inceput lucrarile pe Petricani cu Fabrica de Glucoza si pe santier la 10 dimineata sunt fix 5 muncitori ameititi si eu am facut pe 13 Sept dimineata aproape doua ore din Titan pana in Pipera ,cu totul alta parte de oras.

    Acum iau tramvaiul , fac la fel de mult ca si cu masina chiar daca trebuie sa schimb si sa merg pe jos …

      (Citează)

  9. Gizăs. Am ajuns într-o stare atât de lipsită de speranță încât ni se pare normal ca orașul ăsta să fie un mare blocaj, indiferent de zi sau oră, și nici nu ne mai așteptăm să se îmbunătățească ceva vreodată. Și nici pt pietoni nu e mai roz, că sunt zone pe unde n-ai loc să treci pe trotuar de mașinile parcate și trebuie să o iei pe stradă, să faci slalom. Când au ajuns toate lucrurile astea să fie normale…? :)
    p.s. am aflat de ceremonii doar prin aplicația DSU, unde au dat un comunicat de presă – deci under the radar la maxim.

      (Citează)

  10. Fantanile sint miezu din miez. Si eftine. Doar 9 meleoane de iepuroi conform astora da pa la stiri. Stati sa termine si catedrala pwlii si.o sa fie un rai p.aci.

      (Citează)

  11. Parcul Carol – Blv Regina Maria, pe 11 iunie: 600m, 45 de minute.

    In ziua aia, s-a donat multa carne.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus