blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

acer helios predator la preț bun

Firma ce opera magazinul QuickMobile a intrat în faliment

10 Sep 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

QuickMobile a intrat în faliment, zice Profit citând Supervizor.

Nu-i motiv să vă bucurați, dacă asta aveați de gând, pentru că activitatea va continua. Mai mult ca sigur site-ul quickmobile.ro va vinde în continuare toate produsele și telefoanele sale, doar că în numele altei firme. Articolul din Supervizor arată că activitatea a fost mutată de pe Electro Distribution SRL pe Euro Retail Tech SRL inclusiv în marketplace-ul eMAG.

domeniul quickmobile.ro este (conform rotld.ro) deţinut la ora actuală de EURO RETAIL TECH SRL Baia Mare (CUI: 31030834), firmă înfiinţată în decembrie 2012 (de Alexandru Daniel PETER şi Gheorghe Aurel BREBAN) şi care anul trecut a avut o cifră de afaceri de sub 100.000 euro şi un singur angajat. În urmă cu două luni, unic asociat la EURO RETAIL TECH SRL a devenit Adrian-Ioan SILAGHI, acesta preluând societatea în două etape

Este motiv însă să vă întristați. De ce este veste rea? Pentru că am impresia că garanțiile tuturor celor ce au cumpărat de la vechea firmă nu mai sunt valabile. În fond, garanția nu este la Quickmobile.ro, site-ul, ci la persoana juridică din spatele său, cea cu cod fiscal și adresă și cont bancar. Iar dacă acea firmă este în faliment și, se aude, cu datorii de 39 de milioane de lei, mult noroc să mai rezolvați ceva acolo.

Este posibil să nu fie afectate toate garanțiile. Electronicele obținute de ei pe canal oficial pentru România probabil au garanția la un service independent. Câte telefoane, tablete, brățări, baterii și altele sunt aduse de ei pe canale gri, adică importate din altă țară fără susținerea distribuitorilor oficiali pentru România, știu doar ei și cumpărătorii lor, că de obicei scrie pe cutie.

De remarcat că s-a trecut direct la faliment, fără etapa uzuală de insolvență. Articolul povestește și despre 4 bilete la ordin refuzate de bancă în 17 august, 31 august și 4 septembrie, în valoare totală de 39 de milioane de lei. Datoriile totale și păgubiții nu se cunosc.

  13 comentarii

 1. Cătălin Tănase

  10/09/2018 la 6:37 PM

  La Quickmobile sunt probleme cu garanțiile de când îi știu. În condițiile astea cred că majoritatea celor care cumpără de la ei își asumă asta. Practic, nu se prea schimbă lucrurile

    (Citează)

 2. Vezi cel.ro acum vreo 8-9 ani cand Corsar Group SRL s-a transformat in Corsar Online.

    (Citează)

 3. Și prin malluri magazinele lor au fost preluate. In AFI îmi ziceau că QM a renunțat la ele. Dar fix acolo au alții, cu nimic schimbat (doar sigle).
  Pare cam plănuit falimentul ăsta.

    (Citează)

 4. Quickmobile si canal oficial.. buahahaha

    (Citează)

 5. In caz de bilet la ordin refuzat de banca se poate ajunge si la penal, nu mai e doar pe civil. Fals, uz de fals in forma organizata / continuata…

  Cine or fi oare cei care le-au dat marfa de 10 milioane de $, nu am idee ce ar putea lua de pe local. QuickMobile fiind recunoscuta pentru ca nu aduce nimic pe canal oficial, doar trading si din China sau India.

  Pe vremuri am fost si eu prost sa cumpar de la ei produs SH la pret de nou nout. Dar m-am invatat minte si le doresc puscarie usoara.

  Eu ca eu, dar eMAG, Cel.ro, PCGarage, F64 si altii care vand telefoane in Romania, de unde credeti ca le-au luat? Nu de pe canal oficial, pentru unele nici nu exista canal oficial, si nu de la Vodafone sau Orange.

    (Citează)

 6. Probleme cu garanțiile oricum erau, au refuzat să îmi repare o brățară fitness de la Xiaomi pe motiv că s-au găsit urme de apă în interior, ceea ce nu era adevărat, aveam produsul doar de 5 zile.

    (Citează)

  • Asta era raspunsul lor in 99.99% din cazurile de garantie. Chiar si in cazul produselor waterproof, unde prezenta apei era cea mai clara dovada a defectului de fabricatie.

     (Citează)

 7. QuickMobile achizitiona produsele in mare parte de pe piata gri si ofereau garantie cu propriul service. Refuzau ca sa repare pe garantie atunci cand defectul era unul major ce necesita inlocuirea unei componente greu de obtinut (ex placuta logica) sau scumpa (ex: display oled), era mult mai simplu pentru ei ca sa gaseasca un motiv de anulat garantia decat sa dezmembreze un nou produs si sa-l foloseasca pe post de donator de piese. Eu zic ca cine a cumparat de la ei poate sa-si a adio de la garantie. Faptul ca eMag a acceptat in marketplace un vanzator precum QuickMobile spune multe si despre ei.

    (Citează)

 8. Si mediadot la fel mi-a zis acum ceva ani in urma, “-nu mai suntem firma de la care ati cumparat, nu va putem ajuta cu garantia.” Si de atunci nu mai exista pentru mine, cine stie cate firme s-au mai schimbat in spatele domeniului.

    (Citează)

 9. Piata de magazine IT&C online si offline, se rasfrange. Oktal, Mediadot, Marketonline, Dc shop, Domo nu mai exista in forma initiala.

  E posibil ca acelasi lucru sa se intample si cu Quickmobile. Firma isi va restrange activitatea, site-ul se va inchide, iar acesta va fi cumparat de Cel.ro.

  Sunt foarte profitori Cel.ro de orice miscare din piata, insa imaginea slaba a firmei pe ansamblu va scadea chiar daca isi asociaza imaginea cu Domo sau alte marci.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus