blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

Poate e timpul ca Poliția să-și spele singură imaginea

13 Jan 2018  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Ministrul de interne parcă vrea să demonstreze că poate duce incompetența la niveluri record. Când crezi că ai văzut tot ce se putea vedea, te contrazice cu noi demonstrații de incompetență.

Nu știu cum a ajuns un minister așa important pe mâna cuiva complet depășit de situație, depășit de ceea ce trebuie administrat din acest post, deși incompetența nu mai miră pe cineva legat de actuala conducere a țării. Nivelul la care poate ajunge ea, cel puțin în cazul MAI, este însă uimitor.

Nu mă refer musai la tot scandalul cu demiterile cerute unor șefi ai Poliției, că acelea sunt lupte politice interne. Incompetență s-a văzut constant de-a lungul timpului de la declarații naive de genul “SRI m-a informat prin SMS” și “am găsit un microfon în priză” și până la minciunile de acum. Mă uitam că ministrul spunea, indignată, că în Poliție se folosesc teste psihologice neconforme și cere demisia șefilor, ca apoi să se arate că departamentul medical este sub directa coordonare a ministerului; practic, s-a acuzat chiar pe ea de incompetență, fără să știe asta.

Și acum, cu aceeași nonșalanță, spune că nu-și dă demisia la cererea primului ministru pentru că este un guvern politic și doar partidul o poate da afară. Cu alte cuvinte, miniștrii actuali pot fi oricât de incompetenți, nici măcar șeful Guvernului nu-i poate sancționa.

Lupta pentru sau împotriva demisiei lui Carmen Dan se transformă de fapt într-o înfruntare între Tudose și Dragnea. Cine pierde? Păi, toată poliția.

Poliția Rutieră, în special, nu mai arată de ceva vreme a “poliție”, ci a mulțime reunită de operatori radar și însoțitori de coloane oficiale cu nino-nino colorat. Eu mi-am pierdut orice respect pentru o organizație care, de-a lungul ultimilor ani, a dovedit doar că este incapabilă să semnaleze abuzurile făcute de Oprea cu cele 1500 de coloane oficiale ale sale, că este incapabilă să micșoreze numărul accidentelor, că este incapabilă să-și reclame proprii colegi chiar și atunci când aceștia sunt pedofili și violatori. Poliția Rutieră, ba chiar cea Română în general, este în acest moment o organizație care, din tot ce se vede în spațiul public, acoperă pedofili și violatori!*

Iar acum Poliția pare incapabilă să spună că dorește niște șefi mai competenți. Știu că polițiștii nu au voie să protesteze decât în niște condiții foarte complicate, dar dacă mâine ar ieși toți polițiștii în stradă, la un protest, ce s-ar întâmpla? I-ar da afară pe toți?

De minim 20 de ani se complac în probleme legate de șefi numiți politic, lipsă de bani și de dotări. Poate ar fi cazul să pună piciorul în prag și să depună eforturi vizibile pentru a-și spăla imaginea. Altcineva nu o va face pentru ei.

*Nu-i frumos să generalizezi, dar din acest motiv polițiștii trebuie să arate chiar ei că sunt împotriva a ceea ce se întâmplă acum, nu să tacă mâlc.

  16 comentarii

 1. Imi imaginez cum va arata un protest al politistilor: Astia scandeaza de mama focului, jandarmii ii pazesc si apoi lucrurile degenereaza si se bat intre ei:))

    (Citează)

  • Au mai facut asa ceva in 2011, cand i-au cantat ceva lui Basescu, iar asta s-a lasat sa dea afara de la noi ( de la pompieri) in cea mai mare parte cam cateva mii de oameni. Asa ca ar fi bine sa scandeze ceva ok de data asta ca si asa suntem putini.:)

     (Citează)

 2. Radu, vezi sa nu fii chemat la audieri! :D

    (Citează)

 3. Mai greu sa fie demarat un protest. Nu vor fi arestati toti, dar se vor face cercetari pentru a afla cine a initiat protestul. Si uite asa, nimeni nu isi risca jobul sau cariera.

    (Citează)

 4. In plus, in ultima vreme i-am vazut inlocuiti de Politia Locala pe la intersectii. Nu inteleg de ce.

    (Citează)

 5. Am și eu o întrebare: imaginea poliției s-a stricat cumva din cauza ministrei ăsteia? Eu nu reușesc să înțeleg de ce multă lume cere demisia ei, în condițiile în care a vrut să schimbe – logic – șeful acelui polițist, care l-a acoperit pe suspect în legătură cu unele fapte mai vechi.
  Eu știu că Dragnea (protectorul ei) e inamicul public nr. 1, dar faptul ca mulți îi țin acum partea lui Tudose mi se pare absolut contrar bunului simț.

    (Citează)

  • Demisia i se cere pentru ca nu a gestionat situatia corect si pentru ca si-a dat cu stangul in dreptul. Si daca te uiti un pic la interventiile ei televizate realizezi ca nu are ce sa caute intr-un post mai sus de secretara de scoala … desi la cum vorbeste poate ca nici acolo n-as vrea s-o vad…

     (Citează)

  • Tocmai ce am zis că a gestionat situația cît se poate de corect, spre deosebire de premier.
   Intervențiile televizate le are de cînd a fost pusă ministru, nu acum s-a văzut prima oara cum vorbește.
   Eu mă refer strict la faptul că o parte a presei “progresiste” și nu numai a început să-i ceara capul de parcă ea a făcut ceva rău în afacerea asta cu polițistul agresor. Or, e perfect natural și logic ca șeful polițistului (care a mușamalizat și alte probleme ale acestuia) să fie demis. In nici un caz nu trebuia ca Tudose să aiba reacția aia de mîrlan, care protejează un șef de poliție probabil corupt. Poliția e una din cele mai corupte instituții din țară, nu s-au făcut de rîs acum prima oară.
   Fă un pas în spate și privește obiectiv situația.

     (Citează)

  • Pentru ca toti oamenii cheie din PSD sunt demonizati.

   Asa se intampla cand primesti in mod opulent o functie inalta pentru care nu ai experienta si pregatirea necesare – presa te ia in colimator, iti taxeaza fiecare greseala si dupa o vreme incepe sa-ti caute nod in papura in orice decizie luata, chiar si in alea bune.

   Nu e un tratament corect insa e cale lunga pana sa se compare cu nivelul Antena 3 care minte si dezinformeaza cu nerusinare. Una e sa fii critic, alta e sa fii un mincinos infam.

     (Citează)

 6. mac gregor:
  De minim 20 de ani se complac în probleme legate de șefi numiți politic, lipsă de bani și de dotări. Poate ar fi cazul să pună piciorul în prag și…

    (Citează)

  • Adică.. să și -i aleagă ei(șefii), sau pună ei manutza la deciziile de achiziție…
   ori..
   e prea liniște la intersecția de la guvern?

     (Citează)

 7. Lasa ca vine Locala sa faca meciul iar Rutiera se va desfiinta, defapt isi vor pune CV-ul la primarie, ca vin mai multi bani. Locala, rutiera, same shit, bani mancati, prosti gramada!

    (Citează)

 8. Incompetență s-a văzut constant de-a lungul timpului de la declarații naive de genul “SRI m-a informat prin SMS” și “am găsit un microfon în priză”

  Inteleg ca cv-ul ei nu este unul demn de ministru de interne, insa daca astea sunt dovezile de incompetenta, atunci nu-mi mai fac nicio grija. Cum trebuia sa anunte formal ca a gasit un microfon plantat in casa? Sau trebuia sa nu anunte?

    (Citează)

 9. “să-și reclame propriii colegi”

    (Citează)

 10. Cred că-i cea mai bună caracterizare care am auzit-o până acum a poliţiei române.

  Mâine ar putea fi înlocuiţi toţi de nişte radare fixe, şi nişte semafoare inteligente.
  Dacă s-ar pune radare fixe peste tot, plus semafoare inteligente, realist vorbind, ce atribuţii ar mai avea? Ce-ar mai avea de făcut?

  Semafoarele inteligente ar putea creea lejer culoare pentru coloanele oficiale, cu log-uri, înregistrate, cu tot ce trebuie, n-ar mai fi nevoie de ei.

  Până la urmă e doar un organism viu, care mereu îşi va proteja funcţiile vitale necesare supravieţuirii, aşa că slabe şanse să se dea bătut uşor.

    (Citează)

 11. Tudose a pierdut ocazia ca de la politistul respectiv, pana la ministru(pe scara ierarhica) sa ii demita pe toti. Sa fi fost in locul lui asta faceam. Plus toti cei implicati in musamalizarile anterioare. Plus ceva sanctiuni si pentru colegii care lucrau cu pedofilul si nu au facut nimic. Sau sunt incapabili sa gaseasca un urmarit dupa poze … deci sunt incompetenti si nu merita sa fie politisti.

  Ehh…el a preferat sa se foloseasca de caz in razboiul din partid. In loc sa fi aratat ca are tupeu si o demitea si pe protejata lui Dragnea si pe seful politiei.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus