blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

Plătiți taxa de salubrizare în sector 4 până la 31 martie, că e ofertă ca de black friday

17 Jan 2018  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Un scurt update legat de taxa de salubrizare în sectorul 4, pentru cei dintre voi ce locuiesc aici: valoarea abia stabilită a fost redusă ca urmare a criticilor primite de primărie și primar.

Consiliul o stabilise la 12 lei/lună/persoană, după ce anul trecut fusese introdusă la o valoare de 5,03 lei cu surle și trâmbițe de genul “veți plăti puțin pentru că o facem cu proprii angajați!”.

Printr-o decizie ulterioară de acum câteva zile, noile taxe sunt:

 • 6 lei/lună pentru persoanele cu venituri sub 2.000 lei pe lună sau minori.
 • 9,6 lei/lună pentru persoanele cu venituri mai mari de 2.000 lei pe lună.
 • 80 de lei/lună pentru persoane fizice autorizate și persoane juridice, adică aici nu s-a modificat nimic.

Taxele de mai sus sunt valabile doar dacă sunt plătite anticipat. Dacă întârziați cu plata, taxa devine 12 lei/lună. Mecanismul prin care se întâmplă acest lucru este foarte confuz: plata anticipată înseamnă până la 31 martie sau trebuie plătit în februarie pentru ianuarie, că altfel te bagă ca întârziat și-ți dă 12 lei/lună?

Eu am întrebat la DGITL4 de ce plătesc de două ori taxa de salubrizare, ca persoană fizică și ca PFA (că a venit o impunere). În fond, gunoi fac o singură dată. Sunt destule PFA-uri sau oameni care au firme ce nu fac deloc gunoi, că poate ești designer sau programator sau blogger, nu cineva care construiește mobilă și generează deșeuri. De ce să plătesc 960 de lei pe an pentru asta? Încă n-am primit răspuns.

Observați însă următorul paragraf de pe site-ul DGITL4:

BONIFICAŢII . Persoanele fizice sau juridice care achită integral taxa datorată pentru anul 2018 până pe 31 martie, inclusiv, vor beneficia următoarele bonificații:

 1. 20% pentru persoanelor fizice
 2. 40% pentru toți proprietarii/utilizatori persoane juridice, cum sunt: orice tipuri de societăți comerciale, cooperativele de orice tip, organizațiile de orice fel, instituțiile publice, unitățile și instituțiile de învățământ de stat, confesional sau particular, unitățile sanitare, asociațiile, fundațiile, federațiile, cultele religioase, etc.
 3. 60% pentru toți proprietarii/utilizatorii persoane fizice care exercită orice tip de profesii liberale, și persoanele fizice autorizate să desfășoare activități economice, potrivit prevederilor legale privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, etc;

Altfel spus, dacă sunteți PFA sau PJ aveți grijă să achitați taxa până la 31 martie inclusiv pentru a beneficia, totuși, de reduceri de 40% sau chiar 60% din respectiva sumă.

  15 comentarii

 1. Intrebarea e: Daca ai sediul social in sectorul 4 sau punct de lucru? Dar daca n-ai activitate autorizata la sediu?!

    (Citează)

  • Si eu sunt curios de cum o sa se clarifice chestia asta. Am sediul social intr-una din camerele apartamentului meu, asta inseamna ca trebuie sa platesc de 2 ori? Asta in ideea ca nu produc deloc gunoi ca pj..

     (Citează)

  • In ideea in care s-ar putea sa fie mai ieftin sa schimbi sediul social…

     (Citează)

 2. nu lasa pe maine ce poti face azi!!
  Lasa pe poimaine ca poate pana atunci nu mai trebuie.

    (Citează)

 3. Intrebarea este: In cat timp sa feca recalcularea?Eu am peste 2000, sotia sub si avem un copil minor.Pe Etax nu imi mai apare nici un calcul la salubrizare si nici pe Ghiseul.ro.Eu trebuie sa trimit o declaratie cu CNP-uri si venisturi pe o adresa sa mi se recalculeze taxa.Mi se mai acorda reducere la noul calcul?Si mi se calculeaza in timp pentru a plati pana pe 31 martie???

    (Citează)

 4. Acum o saptamana pe ghiseul.ro aparea suma de 144 ron / persoana de plata, am comentat la unul din posturile primarului cum ca ar bloca plata impozitelor cu suma gresita si se pare ca a disparut. Este adevarat ca mi s-a raspuns pe fb ca se pot plati pe ghiseul.ro si separat taxele si functiona. Acum taxa de salubritate nu exista pe ghiseu.

    (Citează)

 5. Vezi că ultima hotărâre, asta cu “reducerea”, zice că nu plătește și persoana fizica și PFA-ul.
  Dar o lasă așa, in ceață. Dacă sunt cinci persoane dintre care una e PFA, ce se compară?

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10208940496104678&id=1684128228

    (Citează)

 6. vai ce mizerie… Imi si imaginez scena cu cel mai sef de acolo, de traieste intr-un alt film (a se citi forme de venit), in timp ce fumeaza intr-un restaurant public:

  – ia mai nene, sa dea 12 lei de caciula la gunoi, ca prea nu ne iese si noua nimic aici… cat face 3 oameni in casa x 12 luni 432 lei ?!.. cat inseamna asta? cam de 90 EUR asa! intr-un an, eh, au bani da-i in spumele marii, sa plateasca !

  – sefu’, s-a rasculat nebunii, zice ca e mult fata de 5 lei de caciula, ne arunca cu oua in geam !

  – stai asa: lautare! ia mai zi-i una de dor… asa, ce ziceai? S-au rasculat saracii… bine ma, da-le mai putin, da-i incolo!

  – pai cat sa fie sefu’ ?

  – zi-i asa sa fie mai putin, la 9 lei la bogati si 6 lei la saraci. Hai, ca le inchidem gura si ii mai ardem un pic la anu’ ! Auzi, da mascheaz-o si tu asa sa nu zica ca ne-am sucit a prosti, zi-i ca daca ne platesc repede, altfel platesc pretul ala mare…

  – gata sefu’. Si cu liber-profesionistii ?

  – aia sunt aia desteptii, nu voteaza cu PSD. Lasa-i sa plateasca, MAXIM am zis! Ia mai zi-i lautare…

    (Citează)

 7. Nu inteleg nimic…daca sunt SC si am contract cu urban,platesc la urban,mai platesc taxa?

    (Citează)

 8. Am incercat sa trimit declaratiile minune pe ambele adrese si mi le returneaza….
  Am incercat sa sun …. nema nu raspunde nimenni.
  is bietii oameni depasiti de situatie. cred ca unii angajati de acolo se duc acasa si plang. Am ascultat intr-o seara o conversatie dintreun angajat de acolo si o persoana… cata cata rabdare sa ai sa explici omului ca nu ai nici o vina ca ii s-a marit nu stiu ce taxa si ca a mai aparut inca ceva de care saracul contribuabil cumava prin magie ar trebui sa le stie….

  Sorry, we were unable to deliver your message to the following address.

  :
  554: 5.7.1 : Recipient address rejected: Greylisting in effect, sending server blacklisted

  :
  554: 5.7.1 : Recipient address rejected: Greylisting in effect, sending server blacklisted

    (Citează)

 9. Astazi abia am avut si eu aceeasi surpriza sa aflu de taxa pt SRL care este doar un sediu social.

  Am un site cu vanzari de 200-400 lei pe luna cu marja de 20%-30%, si cheltuieli 40 LEI pt telefon.

  De unde sa mai platesc 80 de lei pe luna ???
  Ne mutam firmele in alte sectoare?

  Ce mai putem face????
  Panarama Nea Baluta!

    (Citează)

 10. Aveti idee, unde pot plati online taxa de salubrizare pentru un SRL? Unde ma pot informa de cuantumul acestei taxe?

    (Citează)

 11. nwradu:
  La orice sediul al DGITL și pe site-ul oficial.

  Am intrat pe ghiseul.ro si am platit ca persoana fizica. Eu caut ceva de genul ghiseul.ro pentru SRL uri. Exista asa ceva? Nu pot ajunge la sediul lor.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus