un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 7 decembrie 2017

7 Dec 2017  ·

ȘTIRI  ·

20 comentarii

NSFW: Carinnha White. Pentru femei, Johannes Huebl.

    20 comentarii

  1. Eu nu inteleg o chestie legata de mutarea cotizatiilor de la angajat la angajator, transpusa acum si la amenzi. De ce mama dracu nu au procedat ei simplu, evitand astfel toate discutiile existente acum. Si anume: in 3 luni de zile modificati contractele angajatilor. In loc de brut, in contract sa fie trecut netul. Apoi bang! Mutam cotizatiile de colo, dincolo. Nu deranja pe absolut nimeni. Angajatii aveau in contract suma neta, ii durea in cur de brut.
    Cu amenzile la fel, inlocuim 10% din salariul minim brut cu 10% din net.

      (Citează)

    • Lucian: Angajatii aveau in contract suma neta, ii durea in cur de brut.

      pai tocmai d’asta

        (Citează)

    • Inteleg unde vrei sa bati, insa nu la ignoranta angajatilor ma refeream. Ci la grija ca se vor face diverse modificari de cotizatii pentru angajat sau angajator.
      Ideea ca PSD-ului i pasa de faptul ca multi oameni nu stiu cat cotizeaza ei la stat si cat cotizeaza si firma angajatoare pentru ei la stat e o idee falsa. PSD-ului i se rupe. Ei doar vor bani cat mai repede in fondul de pensii pe care sa poata pune mana, pentru ca e nasol sa ramai fara bani de pensii tinand cont ca sunt 5 milioane de pensionari cu drept de vot.

        (Citează)

    • Nu știu nici eu. Și mie mi se pare aceasta cea mai logică măsură, de fapt cea mai logică chestie de făcut direct de angajator. Mie nu-mi pasă ce taxe bagă statul, eu la interviul de angajare zic cât vreau în mână, aia ar trebui să se regăsească și în contract.

      Cred că e sistemul prea vechi și nu gândește nimeni pe astfel de direcții.

        (Citează)

    • Teoretic sună bine, dar în practică, în orice ţară civilizată e bine să ştii exact câte taxe dai la stat.

      Eu mă mir şi azi că PSD au avut curajul să arate angajaţilor pe fluturaş câte taxe plătesc.

      În orice ţară civilizată se negociază pe brut, doar românul nu e obişnuit. În SUA e cel mai transparent, îţi apare până la fiecare cent, nu există taxe plătite doar de angajator de care angajatul nu ştie, şi alte abureli.

      Şi poate de aceea (ştiu că e şi cultural, dar poate fi unul din motive) pentru care societate civilă e un pic mai activă acolo, pentru că fiecare simte pe pielea lui taxele în fiecare aprilie.

      Ironic, părerea mea e că PSD s-au sinucis înghiţând otravă cu faza asta, va dura ceva ani buni să-şi facă efectul, dar odată ce în fiecare lună vezi că iei 1000 ron în mână, şi mai dai 900 la stat…şi toţi văd asta, vor începe să discute, poate vor pune întrebări că totuşi, ce se fac cu banii ăştia de nu sunt medicamente în spitale, autostrăzi, etc.

        (Citează)

  2. era un banc despre tipele cu fundul mare: americanul spune ca Mary are fundul mare de da pe dinafara cand sta pe fotoliu. Francezul spune ca Marie are fundul mare de da pe dinafara cand sta pe canapea. Rusul spune ca Maria are ochi albastri.
    restul este numai fund.
    asa si cu fetele astea de pe instagram. sunt unele care au ochi frumosi.

      (Citează)

  3. Ceva vești cu Jeep-ul, Radu?

      (Citează)

    • L-am luat, dar n-am apucat să scriu mai nimic pentru că am mers de vreo 5 ori cu mașina de atunci. Dau ceva mai multe detalii în curând.

        (Citează)

    • Ohoo, bravo! Nu te grăbi cu reviewul. Fă-l în stilul tău ingineresc-subiectiv-personal că ne place.

        (Citează)

  4. la FNAC este o oferta buna la Sonos 179 e + 3 luni Deezer
    https://www.fnac.com/SearchResult/ResultList.aspx?SCat=0%211&Search=sonos+play+1&sft=1&sa=0
    ajuta binenteles daca stai in Franta

      (Citează)

    • Aștept Spotify :P

        (Citează)

    • Eu tocmai ce am reînnoit Spotifyul Premium cu £0,99 pentru trei luni (promoție pe care am obținut-o schimbând țara de domiciliu)

        (Citează)

    • Chiar, nu trebuia sa vina Spotify in noiembrie? Se mai aude ceva?

        (Citează)

    • Zvonul (că unul singur a fost, preluat apoi în ecou) apărut din mediul publicitar a avut el ceva la bază, dar nu doar că nu a fost verificat ci chiar infirmat pe Twitter de un oficial Spotify. Se aude că urmatorul zvon va apărea prin primăvară :)

        (Citează)

    • No bine. Au avut o sansa. Pana in primavara trebuie sa imi aleg altceva in loc de Zonga aia pe care n-o mai da Vodafonu gratis. Si daca tot fac efortul sa ma mut pe alta platforma acum nu cred c-o sa mai am chef peste 6 luni sa schimb din nou.

        (Citează)

  5. nwradu:
    Aștept Spotify :P

    se aude bestial

      (Citează)

  6. PSD-ului i se rupe.

    Lasa ca nu i se rupe lui Ciolos si USR de interesele multinationalelor care nu stiu cum sa mai obtina un ban in plus din Romania, prin procedee din cele mai discutabile.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus