un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La noul Condimental by Calif pentru kebab și kebun

29 Jun 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

24 comentarii

Am citit la Nihasa că cei de la Calif au deschis un restaurant făcut pe o nouă idee, numit Condimental by Calif, destul de aproape de mine, în dreptul pasajului Mărășești. Așa că am fost acolo zilele trecute, să văd ce-i nou.

Ideea pare a fi “un loc unde să mănânce cei ce lucrează în zonă”. Orarul asta spune, Condimental este deschis doar de luni până vineri, între 12 și 20.

Meniul include două tipuri de produse, kebab și kebun. Ambele pot fi făcute cu pui, vită sau vegetariene, iar pentru fiecare dintre aceste trei opțiuni există alte trei combinații de garnituri, să le zicem. Poza de mai jos prezintă întreg meniul principal. Un meniu secundar prezintă și băuturile și dulciurile.

Kebab-ul este cel cu care Calif și-a făcut renumele, adică de tip dil, cu cașcaval introdus în lipie și care este apoi ținută la grill pentru câteva secunde. Am mâncat unul cu sos de vinete și rodii la 13 lei; a fost bun (mă rog, știam la ce să mă aștept), cu un gust pregnant de vinete coapte, chiar ușor afumate, deși cam mic.

Kebun-ul este probabil un joc de cuvinte inventat de ei pentru un kebab deconstruit, fără lipie, servit în funcție de rețeta aleasă pe un pat de orez sau pe unul de humus (cu bucăți crocante de lipie prin el, ce-i drept) și ce mai este în meniu. Noi am mâncat un kebab de vită cu orez, tahină, rodii și pătrunjel și unul vegetarian cu humus, tahină și salată tabouleh. Ambele au fost foarte bune, gustoase, bine gândite ca rețete, combinațiile fiind probabil unice în București (și țară).

Kebunul vine servit într-o cutie lunguiață de carton, ușor de împachetat dacă vrei să o iei cu tine. Cum ziceam, întreg localul pare gândit pentru masa de prânz a birourilor din zonă și sunt chiar supărat că nu au deschis și în weekend pentru că pare genul de loc unde aș trece în weekend, în drum spre casă, pentru a lua ceva ușor pentru cină.

Noul concept nu are mare legătură cu restul localurilor Calif, nu veți găsi aici nici shaorma și nici agitația de preparare caracteristică lor (deși poți vedea în bucătărie). Designul interior e plăcut, deși în culori mai închise și fără vreo mare legătură cu motivele turcești din celelalte Calif-uri. Sunt vreo 20 de locuri la mese și scaune tip bar (de-a lungul ferestrelor mari).

Singurul lucru ce l-aș putea reproșa este dimensiunea destul de mică a porțiilor. Par mici la o primă vedere, dar suficiente când le mănânci. Ar fi putut fi mai mari, că dacă ți-e cu adevărat foame nu te saturi cu un singur kebun sau kebab, dar cine vrea doar cantitate are destule alternative în zonă. Până și limonada e mai mică decât cea servită de obicei la Calif; măcar berea Efes este la sticlă normală.

Condimental by Calif se află pe strada Bucur nr 18, practic la intersecția între această stradă și Bd Mărășești, chiar pe colț în intersecția de la intrarea în pasajul rutier; se găsește deja în Google Maps și Waze. Parcare găsiți de obicei pe Splai. Orar L-V 12-20, are pagină oficială de Facebook.

    24 comentarii

  1. nwradu dupa ce a terminat de mancat:

    – Kebun a fost !

      (Citează)

  2. Programul e și pentru mine o problemă mare. De la birou trebuie să o iau direct spre el dacă sper să am șanse să îl găsesc deschis. Sper ca totuși să îl prelungească măcar până la un 9 :)

      (Citează)

  3. Calif mi se pare cea mai murdara shaormerie dintre cele cunoscute. Sa te uiti cum tin baietii aia clestii cu care amesteca igredientele in lipie.

      (Citează)

  4. Kebun ala e o porcarie atata vreme cat e cu cartofi, iar kebabul o merge dupa gust, dar eu unul nu halesc vinete. Suna misto ala vegetarian, dar prefer sa merg pana la Constructii sa iau un falafel cinstit la 1/2 bani.

      (Citează)

  5. dupa ce ascut cutitele nu sterg lama de micile bucatele de metal, taie direct din carne si apoi le mananci tu

    am scris si la nihasa, mie si sotiei ne-a fost rau dupa ce am mancat de-acolo

      (Citează)

  6. din ciclul pe vremea mea piersica era un fruct nu o culoare … si la cata pedologie am studiat amar de vreme numai mancare in pat de humus imi lipsea

    conform dex, wiki etc humusul este rezultatul descompunerii naturale biologice și chimice a substanței organice, așa cum sunt materialul vegetal, animalele moarte, plantele și excrementele animalelor.

      (Citează)

  7. Am mâncat la Calif Militari acum vreo două săptămâni după o pauză de aproape un an. Oribil dil-ul, oribil și ăla cu vinete, parcă mai mici ca de obicei și oricum, nu mi se mai pare că merită deloc. Combinată cu prostia pretențioasă a lor că au “rețete” și că nu poți schimba tu lucruri în haleală, m-am convins să nu mai trec pe la ei.

      (Citează)

    • Calif nu a fost bun niciodată, a fost doar o hipstereală a celor care nu mai voiau să mănânce de la Dristor pentru că era prea mainstream.

        (Citează)

    • Ciro:
      Calif nu a fost bun niciodată, a fost doar o hipstereală a celor care nu mai voiau să mănânce de la Dristor pentru că era prea mainstream.

      Da, așa gândește lumea. “E mai bună mâncarea la ceilalți, dar eu voi mânca unde e mai proastă, ca să nu zică cineva că-s mainstream”.

      Cozile de la Iancului și Militari cred că zic altceva, totuși. Sau na, or fi foarte mulți hipsteri în București și toți vor kebab exact când merg eu pe acolo.

        (Citează)

    • Flo: Combinată cu prostia pretențioasă a lor că au “rețete” și că nu poți schimba tu lucruri în haleală, m-am convins să nu mai trec pe la ei.

      Dar sistemul e simplu: vrei rețeta ta, iei kebab și ți-l faci cu ce vrei. Dacă vrei rețetele lor, le iei direct pe alea și știi că nu se schimbă.

        (Citează)

  8. alexEAT:
    Calif mi se pare cea mai murdara shaormerie dintre cele cunoscute. Sa te uiti cum tin baietii aia clestii cu care amesteca igredientele in lipie.

    Mie mi s-a părut că țin cleștii cu mănuși.. ceea ce nu am văzut la alții.

      (Citează)

  9. Eu nu inteleg cum inca mai exista mizeria asta de calif. Atat de idioti sa fie hipsterii astia care mananca la ei? Mancare banala, combinatii tampite, portii mici si scumpe… Nu mai pun la socoteala ca acum vreo doi ani, pana sa inceapa anaf-ul cu controalele in domeniu, nici nu dadeau bon fiscal. Sper ca a fost un articol platit ,Radu, si le-ai luat banii si nu invers. mult succes in continuare !

      (Citează)

  10. Coada formata in mod constant la Iancului te face sa ii spui adio Calif-ului…

      (Citează)

  11. Eu am mancat de multe ori si mi-a placut. Astia care comenteaza aiurea sunt de pe alta planeta.

      (Citează)

  12. nici la nihasa… nu s comentarii pozitive :))

    insa, daca tot e mancare ptr “lucratorii” din zona… un numar de telefon si un curier nu cred ca (le) ar strica

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus