un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce bunătăți am mai încercat – ediția de mai 2017

1 Jun 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

31 comentarii

Nu aștept să se strângă mai multe pentru că primele trei din listă sunt super-tare și trebuie să vi le zic acum.

Nirvana Vanilla, Choco syrup & Cookies – cred că această înghețată este nouă în gamă, dar este foarte posibil să fie cea mai bună făcută de Nirvana până acum. Încă nu sunt decis la acest aspect, cea Praline & Cream este de asemenea foarte bună. Chiar m-am enervat recent la magazin când n-am găsit decât versiunea mică de borcan.

(Alte înghețate bune și scumpe, apropo: Nirvana Praline & Cream, Ben & Jerry Cookie Dough, Haagen Dazs Macadamia Nut Brittle)

Ice Tea Lemonade la Origo – nu știu cum o fac și ce ceai folosesc ca bază pentru limonadă, dar aș bea cu tona. Recent am mers la Origo pentru limonade, nu pentru cafea, ceea ce pare dubios.

Milka & Strawberry – o ciocolată micuță, cu interior roz cu gust de căpșune, care mi-a adus aminte de unele vechi ce se numeau LilaPause. Parcă se găsesc din nou și LilaPause la noi, dar asta mi-a plăcut mai mult. Am luat una ca să o încerc, apoi am luat patru, să fie stoc.

Sikaru Summer Ale – e ușor de recunoscut pentru că are sticla mai “grasă”. Berea e foarte bună, are o aromă pe gustul meu, o să mai iau cu siguranță.

Am fost de multe ori la Frudisiac pentru mic-dejun sau “brunch”, iar preparatul meu preferat este cel din stânga, omletă cu somon pe o pâine neagră prăjită, împreună cu o salată rucola stropită cu un oțet balsamic foarte bun. În dreapta vedeți un toast cu burata, humus de mazăre, roșie și alte chestii; bună și aceea, dar e un preparat rece.

Cidrul acesta Rekorderlig de mango-zmeură l-am luat, culmea, din IKEA, unde au aproape toată gama, dar l-am văzut și prin Carrefour. E bun, concurează cu Old Mout.

Azuga Nepasteurizată – bună, aș mai bea. Țin minte cu plăcere când beam Azuga prin stațiunile de la munte și mă bucură intenția companiei de a se relansa pe piață.

Deuchars – O bere scoțiană de la berăria Caledonian, una mare de la ei, găsită în Carrefour. Berea a fost bună, dar scumpă (vreo 7,5 lei). Cea mai bună a lor rămâne una numită chiar Caledonian, pe care nu am văzut-o încă în România, care-i gustoasă și foarte fină.

Vin Grama Fetească Regală 2015 – un vin bun, deși asta se poate spune despre aproape orice Fetească Regală, un soi care-mi place foarte mult. Acesta este și destul de frizante sau cum s-o spune la noi, merge bine vara, bine răcit. Dacă vreți alte vinuri bune de la Grama, încercați cel numit Dramatic și feriți-vă de cel rose, care n-a ieșit bine.

Holy Grail – o bere englezească găsită în Lidl. Este bună ca bere, fără vreo aromă specială.

Pizza de la Pizza Hut cu blat Cheese Garlic Twist, adică marginea este umplută cu brânză și dată cu un pic de usturoi. Prea puțin usturoi, în opinia mea, că uneori nu-l simți deloc, dar scopul este atins, am mâncat cu plăcere și marginea pe care altfel aș fi lăsat-o nemâncată. Cam scumpă, însă, costă 6 lei în plus acest blat.

Tonul acesta de la Animaletto Pizza Bar arăta foarte bine, fiind făcut exact cum trebuie și frumos plasat în farfurie. Din păcate, nu l-am mâncat eu, ci doar fotografiat. Eu am luat pizza, care are ingrediente de calitate, dar este destul de banală. La Pizza Brothers este mult mai bună.


Am mâncat micul dejun la McDonald’s de 4 ori în două săptămâni, că am tot avut treabă dimineața fix lângă un McD. Omleta nu pare așa în fotografie, dar este suficient de multă pentru două persoane. Cel mai bun este un sandviș numit Chicken McMuffin Fresh, care-i mai mic decât un hamburger, are pui, roșie, salată și un sos, o combinație foarte reușită.

O altă chestie mișto la McCafe este limonada. Se face din stoarcerea a două lămâi și apă plată, iar dacă vreți vă adaugă și mentă. Costă 7,9 lei, un preț decent pentru o limonadă în București, mai ales fără concentrat.

Chestii din astea n-am băut și nici nu intenționez. Se numesc Wellness Shot și costă 5 lei, au 60 ml de suc/fresh/smoothie. Cu un pic mai mulți bani iau ingredientele și-mi fac un litru de smoothie la blender.

Milka Waves – n-am încercat.

Noul sandviș preferat – luați baghete cu semințe sau secară și scoateți cât de mult miez doriți pentru a mânca mai puțină pâine. Aceasta trebuie să fie un fel de mâner, de carcasă, pentru celelalte ingrediente. Ungeți o parte cu Almette (sau altă cremă de brânză, dar Almette e singura ce conține doar brânză și smântână, fără alte ingrediente dubioase), puneți salată (eu folosesc Chef’s Salad sau Mexico Mix de la pungi Eisberg), piept de pui, poate un ou tăiat (sau ouă de prepelită, pentru cei ce au răbdare să fiarbă și să curețe vreo 3-4).

Merge cu muștar cu miere. Combinația de cremă de brânză cu salată și pui este foarte bună. Treceti la nivelul următor folosind un croissant cu cereale în locul baghetei.

Negroni este unul dintre cocktailurile mele preferate și, sătul să dau 20 de lei pe un pahar prin baruri, mi-am luat acasă ingredientele necesare. Am dat cam 150 de lei, dar fac Negroni o viață întreagă.

Negroni se face amestecând părți egale de gin, vermut roșu și Campari, adică e foarte simplu de preparat. Din experiența mea, veți dori să puneți 1,5 părți gin la o parte de Campari și una de Martini roșu, că altfel are gust prea pregnant de Campari.

Se pune și o felie de portocală înăuntru. În lipsa unor portocale bio, sfatul meu este să spălați bine o portocală normală sau chiar să-i curățați coaja (pentru că este cerată și nu are rost să beți asta), să tăiați o felie și să o stoarceți ușor în pahar înainte de a o arunca în cocktail de sus, parcă în silă, ca să intre bine în băutură.

 

 

    31 comentarii

  1. Tu mai ai papile gustative functionale ? :) noua azuga se caracterizeaza usor : pishwasser la un pret nesimtit. Mai ales daca o compari cu unele din cele pe care le-ai pomenit.

      (Citează)

    • Articolul este telegrafiat și nu am nuanțat. Când zic că o bere este bună, înseamnă că o pot bea fără probleme dacă e singura bere la un festival, de exemplu.

      Ca sunt altele și mai bune este o altă discuție.

      De exemplu și Silva mi-a plăcut, chiar dacă prețul actual de vreo 3,3 lei la raft este prea mare. Pot lua bere la fel de bună și cu 2,5 lei.

        (Citează)

    • @Radu: ai idee pe unde e facuta Azuga? Parca pe sticla nu scrie nimic…

        (Citează)

    • “Produsă cu măiestrie în Germania, la o berărie artizanală ce scrie istorie de peste 150 de ani”

      Am văzut că și Nenea Iancu e produsă în Germania. Parcă în articolul anterior am scris despre o altă bere cu etichetă românească, dar produsă în Germania.

      Germania, un fel de China pentru bere.

        (Citează)

    • omu’ are dreptate…dau vina pe nostalgie pentru promovarea azugai

        (Citează)

  2. Rekorderlig am incercat si eu, insa e cam scump 7lei -330ml. A devenit cidrul preferat pentu ca aduce ce-l mai putin a suc dintre toate Old Mout/Strongbow/ etc.

      (Citează)

  3. Ce la moda devin berile neaose nepasteurizate. Am incercat si eu de curiozitate si Timisoareana si Azuga. Si atat, nu o sa mai iau altadata. Sikaru, da, am stabilit ca e buna. Si scumpa.
    Cu cocktailul m-ai facut curios, nu amestec bauturile in acelasi pahar decat din greseala. Dar parca as incerca din plictiseala. E asa bun? Ca am vazut ca e in culmea gloriei.
    Inghetata numa Siviero Maria de menta cu bucati de ciocolata mancam in casa. Nu imi vine sa cred ca e o inghetata asa buna la asa pret care se gaseste in toate supermarketurile.

      (Citează)

    • Nu cred că este bun decât dacă-ți place Campari în general, iar mie îmi place. Altfel, sunt alte cocktailuri de încercat prima oară.

        (Citează)

  4. Eu am o variatie la negroni: Poti sa inlocuiesti Campari cu Sanbitter (se gasete la metro la niste sticle foarte mici, e fabricat de Sanpellegrino) pt. o varianta un pic mai light si acidulata.

      (Citează)

  5. Nice! dar te rog nu mai pune chestii gen “Milka Waves – n-am încercat” intr-un review, nu e foarte util.

      (Citează)

  6. Ce tigaie ai folosit pentru pui? Arata foarte bine, cum e facut?

      (Citează)

    • Filetat un piept în felii subțiri, pus în tigaie de teflon sau de fontă, că am folosit ambele variante de-a lungul timpului, cu o lingură de ulei de măsline la început.

        (Citează)

  7. mircea ghitulescu

    01/06/2017 la 7:16 PM

    Radu daca nu ai incercat pana acum zaganu iti super recomand sa il bei. Si blonda si negresa sunt super bune. , are un pret vreo 7 lei dar merita
    In gasesti in pub eden sau la marvin wine shop la 2 pasi de metrou eroilor pe strada catre academia militara

      (Citează)

  8. Sikaru da este o bere reusita. As merge insa ca recomandare pe varianta Indian Pale Ale (IPA). Din pacate in locurile pe care le frecventez nu se gaseste. Singurul loc unde ajung si se gaseste este la Victorita Pescarita la targul de la Agronomie.
    Pret 8,5 lei. Decent pentru o bere buna.

      (Citează)

  9. Anul trecut cumpăram înghețată Ben Jerry doar de la Mega Image. Azi am gasit si in Carrefour.

      (Citează)

  10. Dupa vacanța est-europeană, singura chestie de remarcat din România a fost…Fanta de portocale! O bunătate! :)

      (Citează)

  11. Azuga nepasteurizata e bunicica, dar destul de scumpa. Tot la capitolul bere, recomand Altus facuta de Martens Galati, un fel de bere de abatie la un pret decent (0.33 litri – se gaseste la Kaufland).

      (Citează)

  12. dap, buna nirvana

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus