un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Netflix s-a lansat oficial în România

6 Jan 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

78 comentarii

Nu credeam că se va întâmpla asta în ianuarie, dar a fost adevărat: Netflix tocmai a devenit disponibil în România. Mi-am făcut cont acum două minute, merge totul fără probleme. Intrați pe netflix.ro, vă duce unde trebuie.

Anterior pe acel site apărea un mesaj despre cum serviciul nu este disponibil în România. Acum apare o pagină uzuală de înregistrare. Planurile disponibile sunt cele de mai jos: 8 euro cel mai ieftin, 10 euro pentru HD, 12 euro pentru Ultra HD. Eu mi-am făcut cont standard, iar prima lună este gratuită.

Acum să-i vedem pe toți cei care se băteau cu pumnul în piept zicând “eu nu voi mai pirata când va intra Netflix în România” că-și fac cont.

Dacă vreți Netflix pe smart TV, vă recomand unul LG (vedeți prețuri pe eMAG și PC Garage), tocmai au anunțat un parteneriat de amploare la nivel mondial. Televizorul meu LG are buton Netflix și pe telecomandă, acum îl voi și folosi.

Puteți urmări filmele Netflix și pe PC, telefoane, tablete, PS3, PS4, Xbox360 și Xbox One, Apple TV și Chromecast direct în browser sau cu aplicațiile dedicate. Momentan nu există subtitrări în limba română. După câteva secunde de vizionare, se trece la calitate HD. Dacă nu vrea, o puteți forța din opțiunile contului vostru.

N-am House of Cards în ofertă (o avea ProTV drepturile o vreme?), dar lista de seriale este foarte lungă: Marco Polo, Orange is the New Black, Better Call Saul, Arrow, Pretty Little Liars, Narcos, Breaking Bad, Suits, Weeds, Jessica Jones, Sense 8, How To Get Away With Murder, Elementary, Continuum, Ray Donovan, Chef’s Table și multe altele, inclusiv documentare și desene animate.

Sunt multe filme interesante acolo.

Credeam că Ștefan vorbește prostii cu 6 ianuarie, dar iată că a avut dreptate când anunța această dată pe 30 decembrie.

    78 comentarii

  1. merge perfect, dar lipseste house of cards :(

      (Citează)

  2. Devine mai credibil acum stefanblog.ro. A mai arucat el niste vorbe despre Vodafone dar compania,nu s-a tinut de cuvânt.

      (Citează)

  3. N-o sa prindă foarte repede. Ținând cont că majoritatea sunt cu piratatul la zi și că oferta Netflix e cu “întârziere” de minim un an, o să pirateze lumea la fel. Apropo, când o să vă întrebați de ce anumite filme vechi nu sunt în ofertă, înjurăturile să le adresați televiziunilor care au exclusivitate pentru filmele în cauză.

      (Citează)

  4. Mulțumesc pentru menționare.

      (Citează)

  5. La mine netflix.ro redirecționează către netflix.com care n-are ce face „This webpage is not available”. Keep trying :(

      (Citează)

  6. Radu, are si subtitrari in limba romana?

      (Citează)

    • Deocamdată nu și nici nu poți adauga una externa. Dar engleza se presupune ca e a doua limba învățată în școală după cea maternă. Cum zicea cineva, e o metodă bună de a aprofunda engleza. Eu cred ca în câteva luni ar putea fi inclusă și romana în limbile disponibile pentru subtitrare. Depinde de numărul de abonați pe care o sa ii avem în țară. 10 Euro pe lună nu e o sumă mare în rândul celor care vizionează în mod curent filme și seriale. Rămâne doar de văzut dacă pot unii renunta la Popcorn în favoarea Netflix.

        (Citează)

  7. N-are subtitrari in limba romana?

      (Citează)

  8. nu are subtitrari in romana. la mine (si la cativa altii din ce mi se spune) se vede prost.

      (Citează)

    • multumesc pentru raspuns. cred ca vanzarile lor in Romania vor fi afectate de lipsa subtitrarilor. Sa speram ca e doar temporar.

        (Citează)

  9. Merge si cu contul vechi daca foloseai prin VPN. Nu trebuie sa-ti faci un cont nou. ;)

      (Citează)

  10. Daca nu are subtitrare in limba romana, atunci nu are cum sa se bata cu pirateria. Scuze, dar nu suntem toţi aşi în limba engleză, într-atât cât să plătesc cel puţin 8 euro pentru a mă uita la programe pe care nu le înţeleg 100%.

      (Citează)

  11. Cu tot respectul pentru Ștefan, prima dată cel ce a dat informația că Netflix sosește în ianuarie și la noi a fost Alex Goagă de la Wall-Street.ro – http://www.wall-street.ro/articol/New-Media/192271/netflix-va-intra-in-romania-in-luna-ianuarie-a-lui-2016.html

      (Citează)

  12. Acum găsit și ce mișto făceați de el la momentul respectiv :)

    https://www.facebook.com/nwradu/posts/10200961113706407

      (Citează)

  13. *Am

      (Citează)

  14. Nene, toata lumea care urlă că nu sunt subtitrari, ai impresia că suntem in Franţa sau Italia, nu România.

    Vad că pretul e la fel ca in Franţa și alte tări vestice ..mă asteptam sa fie mai ieftin

    Radu, să iti folosesti contul in tarile pe unde călătorești, sa vezi diferentele, eu incerc asta peste tot, variază uneori binișor la filme (mai putin la seriale)

      (Citează)

    • Stefan, daca zici ca preturile sunt ca in Franta, e razna sa vreau nivelul de servicii pe care il primesc francezii? Ce cumpar eu, atunci?!
      In situatia asta mi se pare ca a spune ca s-a lansat Netflix in Romania este un pic cam mult. Mai exact, Netflix a permis accesul si din Romania. Fara subtitrari in limba romana, nu mi se pare ca Netflix arata atentia cuvenita publicului LARG din Romania. Chiar sunt curios, daca vor aparea niste cifre catre sfarsitul anului, in legatura cu numarul de abonamente.
      Repet, nu are chiar atat de multa lume cunostinte AVANSATE de limba engleza, astfel incat sa poata urmari ORICE program in limba engleza. Si atunci… Netflix nu poate fi o alternativă la piraterie. Din păcate.

        (Citează)

  15. 8 euro pe luna? Ce tare, deci e doar cu 8 euro mai scump decat filelist.

      (Citează)

  16. Laurentiu Buica

    06/01/2016 la 9:09 PM

    House of Cards se poate accesa cu un vpn :) Easy peasy.

      (Citează)

  17. Sunt curios să aflu de ce la americani costă 7 dolari iar la noi 10 euro. Ce anume stă la baza diferenței de preț?

      (Citează)

    • Abonamentul basic este 9 dolari la americani si 8 euro pentru ro, abonamentul care e pentru ro 12 euro la ei e 13 dolari.

        (Citează)

    • Dupa ce afli de ce galonul de benzina e mai ieftin in US decat in Ro, cred ca o sa afli si restul. Niste chestii gen TVA, taxa de timbru in cazul de fata.

        (Citează)

  18. pe cand subtitrarile??

      (Citează)

  19. nu e nici arrested development .

      (Citează)

  20. De piratat se va pirata in continuare… Game of thrones e unul din motive, plus alte seriale pe care vrei sa le vezi la zi :)

      (Citează)

  21. Eu sper sa vina si spotify aici, am vrut sa-mi fac premium dar nu accepta card romanesc…si aveau oferta misto cu 0.99 pe 3 luni.

      (Citează)

    • Și eu așteptam același lucru până am aflat de la Radu că s-a lansat Apple Music în România. Primele trei luni gratuite, apoi 4.99 EUR lunar. :)

        (Citează)

  22. “Later update: Conform unor surse, Netflix are de 16 luni un om angajat in .ro, iar de ceva vreme a semnat contract, pentru traduceri/subtritari, cu o firma locala. Nici una din parti nu stie cand ar putea avea loc lansarea, nu exista nici un plan setat.”

    http://www.orlando.ro/2015/12/10/vom-avea-netflix-in-ro-din-ianuarie/

      (Citează)

  23. motanes:
    Daca nu are subtitrare in limba romana, atunci nu are cum sa se bata cu pirateria. Scuze, dar nu suntem toţi aşi în limba engleză, într-atât cât să plătesc cel puţin 8 euro pentru a mă uita la programe pe care nu le înţeleg 100%.

    Și eu aștept subtitrarea… dacă o vor băga probabil că m-aș abona.

      (Citează)

  24. Poate multi uita de site-uri gen vplay / seriale pe net care se lansera acum 3-4 ani si ofereau conturi “premium” de 3-5 euro daca nu plateai faceai o pauza de 30 de min intre episoade. Ghici ce lumea a platit , cu netflix ai posibilitatea sa ai conturi separate , platforme multiple si pana la urma e mai usor de accesat.

    Eu nu am abonament la tv , am netflix de vreun an il folosesc eu si tata , e pur si simplu un serviciu mai usor de utilizat, il am pe consola , smart tv . Am incercat si media servere ( plex de exemplu) si tot nu se misca la fel. Daca vreau neaparat un film ce nu e la ei il piratez si gata.

    Eu zic ca multi utilizatori o sa continue sa pirateze in acelasi timp avand un abonament si la netflix.

      (Citează)

  25. La pretul asta n-au nicio sansa, decat la niste zeci de mii, hai fie maxim 200.000 de platitori. Ca si comparatie, HBO Go la Digi e 15 lei, cam de 3 ori mai putin. Sigur, nu e mult pentru mine, nu e mult pentru Radu, si nu e mult pentru majoritatea celor care comenteaza pe aici. Sa nu uitam ca suntem in tara in care cu 10 euro aproape iti platesti abonamentul de cablu digital + abonamentul de net de 300Mbps.

      (Citează)

  26. “S-a lansat” e mult spus. Mai corect e “nu te mai opresc sa-ti faci cont din România”

      (Citează)

  27. Gata. Am facut cont. M-am saturat de piraterie. Zau. Cam nasol fara subtitrare dar cred ca o sa se rezolve.

      (Citează)

  28. Radu, ar trebui sa fii ingrijorat ca, in mare parte, cititorii tai se plang ca nu exista suburi in romana, desi exista in engleza. Zau ca nu pricep de ce te-ai mai uita la un film/serial cu sub in romana cand ai optiunea subtitrarii in engleza.

      (Citează)

    • Lol Mircea, lol

        (Citează)

    • Zetule, eu zic ca Radu nu ar trebui sa fie doar ingrijorat ca cititorii lui vor subtitrare pt programele in limba engleza, eu zic chiar ca ar trebui sa scrie in engleza acest blog, ori macar inainte de a putea citi o postare sa puna un cod CAPTCHA cu o tema de rezolvat in limba engleza. Sa nu cumva sa se strecoare impostorii care nu stiu la perfectie cel putin doua limbi.

        (Citează)

    • Sunt ușor de-acord cu zetu. Nu sunt vreun expert la limba engleză, nu îmi e jenă să mai caut prin dicționare unele cuvinte sau expresii însă prefer de fiecare dată când am posibilitatea de a alege să am subtitrările în EN. Sunt anumite construcții care își pierd mult sensul (farmecul?) prin traducere sau, mai rău sunt chiar intraductibile. Evident, este valabil și reversul, iar pentru exercițiu vă rog să traduceți în EN cuvântul ”pișcotăreală”, respectând conotația acestuia.

        (Citează)

    • „Freeloader”. Orice se poate subtitra, iar cei care vor subtitrare nu o vor neapărat pentru sensurile obscure, jocuri de cuvinte subtile, ci pur și simplu să înțeleagă mai departe decât baza dialogurilor.

        (Citează)

  29. Acum să-i vedem pe toți cei care se băteau cu pumnul în piept zicând “eu nu voi mai pirata când va intra Netflix în România” că-și fac cont.

    Eu sunt unul dintre aia. Mi-am facut cont.

      (Citează)

  30. Calitate mi se pare destul de proasta, si nu au seriale esentiale gen Homeland, Big Bang Theory, Modern Family etc.
    Iar la altele e mult in urma, gen Penny Dreadful.

    Pacat.

      (Citează)

  31. Nu au Seinfeld, pacat, l-as fi revazut cu placere. Si mai e si problema titrarii in romana. Eu unul cand ma uit la un serial vreau sa ma relaxez nu sa derulez si sa revad faza pt ca nu am inteles.

      (Citează)

  32. Nu au Seinfeld, pacat, l-as fi revazut cu placere. Si mai e si problema titrarii in romana. Eu unul cand ma uit la un serial vreau sa ma relaxez nu sa derulez si sa revad faza pt ca nu am inteles.

      (Citează)

  33. add: Nu au Seinfeld, pacat, l-as fi revazut cu placere. Si mai e si problema titrarii in romana. Eu unul cand ma uit la un serial vreau sa ma relaxez nu sa derulez si sa revad faza pt ca nu am inteles.

    Da, practic, au lansat in 133 de tari la gramada. Acum urmeaza marketing, oameni angajati in fiecare tara, studii privind ce vrea fiecare tara, etc. Probabil 6-12 luni pana omul deja angajat in .ro dezvolta complet ideile locale plus inca 6-12 luni pana cand se vor pune in aplicare.

      (Citează)

  34. eu nu m-am plans de lipsa subtitrarilor pentru ca as avea probleme. nu am absolut deloc, dar ma uit in jurul meu si sunt o gramada care nu sunt in stare sa vorbeasca/citeasca nimic in engleza sau inteleg numai cateva cuvinte. e clar ca ii scoti din calcul. pe de alta parte, aud si eu zvonuri din diverse surse mai de incredere ca vor fi si subtitrari. oricum, daca vi se pare ca se vede prost in browser, atunci incercati Edge sau aplicatia din Windows 10. motivul aici.

    https://help.netflix.com/en/node/23742

      (Citează)

    • Ca sa nu mai zicem ca exista publicul format din copii, care stiu sa citeasca in romaneste, dar in engleza mai greu.

        (Citează)

  35. grimgnaw:
    merge perfect, dar lipseste house of cards :(

    In uk avem house of cards si piratarea e interzisa prin lege doar daca distribui nu pentru uz propriu.

      (Citează)

  36. zetu:
    La pretul asta n-au nicio sansa, decat la niste zeci de mii, hai fie maxim 200.000 de platitori. Ca si comparatie, HBO Go la Digi e 15 lei, cam de 3 ori mai putin. Sigur, nu e mult pentru mine, nu e mult pentru Radu, si nu e mult pentru majoritatea celor care comenteaza pe aici. Sa nu uitam ca suntem in tara in care cu 10 euro aproape iti platesti abonamentul de cablu digital + abonamentul de net de 300Mbps.

    Ai dreptate eu platesc pe linia tv linia de telefon pe care nu o folosesc plus internet 30 de lire pe luna plus inca 12 lire taxa tv pe luna (platibila pentru orice vezi live fie tv fie internet).

      (Citează)

    • Mircea Cel Vechi

      07/01/2016 la 8:52 AM

      Nu sustin pirateria in totalitate ,si eu folosesc filelist dar daca iti permiti e ok sa cumperi un joc sau altceva.Doar daca iti permiti.Daca toata lumea ar pirata ,nu s-ar mai face filme,jocuri,etc.Nu zice nimeni sa ne cumparam DVD-uri sau Bluray-uri cu tot ce vrem sa vedem,dar cel putin pe cat putem ar fi ok sa sustinem developerii sau producatorii de filme si seriale.Daca toti am fi piratat, cine crezi ca ar mai fi pupat GTA 5 ,Witcher 3 samd, sa nu spunem de Game of thrones,House of cards,Narcos…Toata lumea stie treaba asta dar multi nu vor sa o recunoasca.

        (Citează)

    • Eu nu-mi permit un Mercedes, e ok dacă-l fur?

        (Citează)

    • @nwradu – dacă este pentru uz casnic, da, poți să-l ”iei”.

        (Citează)

    • @Radu: Analogia e puerilă. Dacă furi un Mercedes, cineva rămâne fără el. Dacă piratezi un film nu. Iar dacă oricum nu aveai intenția să-l cumperi, nu se poate spune nici măcar că ai privat producătorul de venitul aferent vânzării.

        (Citează)

  37. cata:
    Care televiziuni, care exclusivitate – că marți ProTV-ul difuza filmul “Dublu Impact” cu JC Van Damme :))

    Ăsta-i ăla nou?

      (Citează)

  38. Salut,

    Cata vreme content-ul pe tari nonUS e slab, nu cred ca o sa fie prea tentant pentru cei care stiu cum sta treaba si care “sunt cu piratul la zi” cum spunea cineva mai sus.
    O sa-mi fac si eu cont si o sa sper sa ne apropiem de US market cat de curand.

    Din pacate, am niste prieteni in Amsterdam, au trecut pe VPN-uri cu Netflix US, ca pe la ei (lansat de ceva timp) e cam mizerie Netflix.

    Merci

      (Citează)

  39. Eu imi fac abo din 11 ca nah sa ma prinda si ei cand am bani….
    Dar acuma mai ai un motiv in plus sa iti ei Chromecast ca tot ii mai ieftin decat un SmartTV si are mult mai multe functi decat un SmartTV

      (Citează)

  40. Am sunat la support sa imtreb daca in Trial Period pot schimba Plan-ul de exemplu optez pentru SD si daca nu imi place daca pot opta pentru HD si daca se continua in mod normal Trial-period-ul.
    si raspunsul a fost da.

    AM mai intrebat de ce nu este disponibil House of Cards si au zic ca ii regional bazed/license bazed (mda ii productie proprie) dar o sa schrie un feedback ticket ca asi dori sa il vad in Romania.
    Asa ca va sugerez sa sunati si voi ca daca suntem destiu poate avem sansa sa il vedem si pe Netflix

      (Citează)

  41. mircea (primul)

    07/01/2016 la 11:40 AM

    Oamenii pirateaza nu beaparat pentru ca e scump originalul, ci pentru ca e mai simplu.

    Eu cumpar jocuri de ps4 si am cumparat de ps3 nu din simt civic si prea multa etica, cum abunda blogu asta, ci pentru ca mi-era mai simplu. Daca era mai simplu sa piratez, piratam. Imi iau serialele de pe net ca vreau sa ma uit cand vreau la ce vreau. Platesc la digi abonamentu full cu hbo si nici nu stiu ce posturi prind. Daca vreau sa ma uit o data pe an la ceva, sa pot si sa-mi fie simplu. Cand o sa se dezvolte netflixu o sa imi fac si la astia abonament, pentru ca sigur e mai simplu decat sa piratez( sa stau sa dau search, sa downloadez si mtii msii). Daca o sa vreau ceva si o sa imi fie mai simplu sa piratez, fix asta o sa fac.

    Normal ca n-o sa fur un mercedes, ca mi-e mai simplu sa cumpar un logan. Ce exemplu inept.

      (Citează)

    • Piratează și pentru că este scump. 10 euro abonamentul TV, 10 euro să vezi serialele, 5-10 euro să asculți muzică, 10 euro suita Office și tot așa – se adună la un moment dat. Un album de muzică e undeva pe la 15 euro, indiferent de unde-l iei. Dacă ăla la care ai tu abonamentul TV n-are programul unde vezi marele derby Rapid – Viitorul Constanța, formula 1, lupte în noroi, pescuit sau datul cu părerea mai scoți niște câțiva euro pe nu știu ce dolce online, că de, nici aia nu e mult. Legat de filme, eu unul am preferat să le văd la cinematograf pe astea noi. Nu m-am înghesuit la prima proiecție, dar când au venit, le-am văzut. Și da, e scump – o alună, o grisină și un cola mediu că na, sa bagi ceva în tine dacă tot te-ai dus și ai ajuns ușor la 50 de lei cu tot cu bilet. Cu alte cuvinte alți 10 euro, iar în final se adună o sumă frumușică de care ar trebui să ținem cont.

      Cât despre jocuri, au început să fie mai accesibile, dar plătești bine dacă vrei le vrei pe ălea proaspăt apărute. Eu unul am preferat să dau 60-70 de lei pe versiunea cu un an sau 2 mai veche pentru că vreau să hârâi din când în când un controller, nu sunt pasionat de asta. Găsești jocuri pe Steam, gog.com și sunt sigur că or fi și altele la prețuri accesibile – 2, 3, 5, 10 dolari, dar care se adună la ăia de mai sus.

      Asta nu înseamnă că ai dreptul să piratezi sau că ar trebui să fim toți făr’ de păcat. Încep să apară servicii și alternative mai ieftine și ne civilizăm ușor. Acum 10 ani lumea pirata până și Bitdefender sau Kaspersky, dar lucrurile s-au mai schimbat. Am spus-o și o spun din nou, primul pas trebuie să vină de la persoanele juridice și din experiență pot spune că încă e scump, dar se poate. Apoi o să se mai schimbe și acasă, n-o să mai descarci orice prostie pentru că poți.

      Eu aș propune să fim cu capul pe umeri, să încercăm să instalăm în general lucrurile de care avem nevoie în mod legal, fără să urlăm că suntem mai catolici decât papa.

        (Citează)

  42. Eu am un UHD Samsung model din 2015 si nu are aplicatia netflix in smarthub.
    Am incercat si reset la TV settings si smarthub si nimic.
    Daca modific regiunea TV-ului pe US am aplicatia, dar nu pot vedea nici un film.
    Am vorbit cu cei de la netflix support si ziceau ca trebuie sa fie aplicatia pt tara in care esti, degeaba am facut eu smecheria pt ca nu pot da play la nimic.
    Deci cam useless pana nu se misca Samsung…

      (Citează)

  43. Cum pot vedea lista cu continut fara sa dau try now. Nu pot sa dau try, fara sa stiu la ce. Pe pagina lor canci, doar vorbe fara lista completa. Poate nu stiut eu cum sa caut.

      (Citează)

  44. Pot sa confirm ca nu este disponibil pentru Romania tot continutul pe care il ofera in SUA. Desenele Fairy Tail de exemplu nu sunt disponibile cand intru de la birou.

      (Citează)

  45. Nu exista o lista, ma gandeam si eu la asa ceva dar gandeste-te la sute/mii de items per fiecare tara…
    Poti da start trial ca nu face charge la nimic, si apoi o anulezi daca nu te tenteaza

    tibi:
    Cum pot vedea lista cu continut fara sa dau try now. Nu pot sa dau try, fara sa stiu la ce. Pe pagina lor canci, doar vorbe fara lista completa. Poate nu stiut eu cum sa caut.

      (Citează)

  46. Pentru cine doreste subtitrari in romana, in chrome se pot adauga folosind extensia super netflix

      (Citează)

  47. George:
    Sunt ușor de-acord cu zetu. Nu sunt vreun expert la limba engleză, nu îmi e jenă să mai caut prin dicționare unele cuvinte sau expresii însă prefer de fiecare dată când am posibilitatea de a alege să am subtitrările în EN. Sunt anumite construcții care își pierd mult sensul (farmecul?) prin traducere sau, mai rău sunt chiar intraductibile. Evident, este valabil și reversul, iar pentru exercițiu vă rog să traduceți în EN cuvântul ”pișcotăreală”, respectând conotația acestuia.

    Freebies. Iar slangul este cam greu de tradus. :)

      (Citează)

    • Traducerea oferită de tine nu corespunde sensului dat în limba română pentru “pișcotăreală”.

        (Citează)

  48. George:
    Traducerea oferită de tine nu corespunde sensului dat în limba română pentru “pișcotăreală”.

    In același context, înseamnă piscotareala. :) A nu se confunda cu frisbees. :)

      (Citează)

  49. Andreas Scotch

    10/01/2016 la 3:58 PM

    Deci eu sunt singurul Om care se uita si rade la faza cu “gata am cont dar nu e subtitrare”?:) Bai sunteti fix cum ziceti voi de altii,prosti si fuduli.Ati dat banu upfront pe un serviciu de care (MAJORITATEA) nu va puteti folosii:))
    Makes sense este?:) nu apreciez pirateria da nici hotia la costum:)

      (Citează)

  50. Ok, am făcut cont dar nu am aplicația pe LG smart TV( are vre 2 ani), știe cineva cum pot avea acces la aplicație?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus