un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Rezultatele campaniei ANAF: +1535% încasări declarate pentru unele terase și restaurante de pe litoral

7 Sep 2015  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

ANAF a publicat câteva rezultate ale controalelor și campaniei de fiscalizare din ultimele luni și sunt impresionante. Iată un tabel top 10 creșteri la încasări declarate în sezonul acesta de vară față de cel trecut:
anaf_top_litoral

Sigur, sunt doar exemple de manageri de succes, cum spune chiar ANAF. Sunt sigur că și anul trecut dădeau bonuri la fiecare încasare, nu doar acum.

Uitați-vă la creșteri. Cel de pe primul loc declara anul trecut doar 88k încasări, acum a făcut 1,4 milioane. Locul 5 a crescut de la 1,5 milioane la 4,4 milioane, iar cei de la mențiuni speciale au crescut cu 2,2 milioane în aceeași perioadă.

Asta înseamnă să fii evazionist și este un exemplu bun pentru de ce trebuie stopată evaziunea. Ăia făceau câteva milioane de lei pe care nu-i declarau și le rămâneau lor în întregime!

Și când te gândeÈ™ti că erau unii care huiduiau maÈ™inile ANAF pentru că, vezi doamne, urmau să le strice distracÈ›ia controlând cluburile. Cred cu tărie că oamenii cinstiÈ›i n-ar accepta evaziunea în general, n-ar accepta să nu li se dea bon în particular, dacă ar conÈ™tientiza mai bine câte taxe plătesc ei. De exemplu dacă iei 4000 de lei salariu în mână, pe hârtie ai 5706 lei, iar diferenÈ›a merge la stat. ÃŽn plus, angajatorul plăteÈ™te alte taxe pentru fiecare salariat (“contribuÈ›ia angajatorului”, de în total îi ies din cont vreo 7000 de lei pentru ca tu să iei 4000 de lei în mână.

Tu-ți faci treaba. Tu plătești o grămadă de taxe la stat. De ce le-ar permite altora să nu plătească?

Am vorbit acum vreo lună cu șeful ANAF la o mică întâlnire cu bloggerii. Vă voi spune în două articole ce-am aflat și ce concluzii am tras eu de acolo. Între timp puteți urmări ANAF pe Facebook și Twitter.

Eliberează bonuri pe unde ati iesit? Daca nu, spuneti-le ca intreaba #ANAF de ce. Primim foto cu note proforme date in loc de bon :)

Posted by AgenÈ›ia NaÈ›ională de Administrare Fiscală – ANAF on Saturday, September 5, 2015

sursa: Arhiblog.

    18 comentarii

  1. ” È™i este un exemplu bun pentru de ce trebuie stopată evaziunea ” ouch….. mi-am fracturat limba :)

      (Citează)

  2. Da, ok, au facut bine, dar vreau sa aflu si parerea unui patron corect si experienta avuta cu ANAF, ca am auzit o gramada de povesti legate de puricare prosteasca si nici un fel de suport din partea lor.

      (Citează)

  3. De ceva vreme cineva la PR la ANAF face overtime. Candideaza ANAF la ceva?

      (Citează)

  4. Stii ca ANAF freaca menta si nu a emis deciziile de regularizare pe 2014, da? Stii ca la ANAF nu poti plati decat cash, da? Stii ca in tampenia lor emit inca o data decizie de impunere pentru impozite deja incasate pentru care au taiat chitanta?

      (Citează)

  5. Gaelex:
    Stii ca ANAF freaca menta si nu a emis deciziile de regularizare pe 2014, da? Stii ca la ANAF nu poti plati decat cash, da? Stii ca in tampenia lor emit inca o data decizie de impunere pentru impozite deja incasate pentru care au taiat chitanta?

    Nu știu de deciziile de impunere pe 2014, de obicei parcă prin August erau gata. Totuși, cum pana mea să spui că poți să plătești doar cash? De minim 2 ani plătesc doar prin online banking tot ce ține de taxele astea anuale :)

      (Citează)

    • Și eu tot online banking. GhiÈ™eele aparÈ›in Trezoreriei, de fapt, un pic diferiÈ›i de ANAF. Revin cu un articol despre organizarea lor.

        (Citează)

  6. Colectam taxe si impozite ca sa aiba Sorin Oprescu, Elena Udrea si altii asemenea lor ce sa cheltuiasca pe asa zise lucrari publice. :(

      (Citează)

  7. Exista o adresa de email unde se pot raporta nereguli? Pe facebook nu le poti trimite mesaje.

      (Citează)

  8. mircea (primul)

    07/09/2015 la 4:44 PM

    A facut anaf 1500% cum i-au facut lu oprescu flagrant?

      (Citează)

  9. Poate data viitoare ANAF ne spune si cat a recuperat din prejudiciile constatate in dosarele penale.

      (Citează)

  10. mircea(primul)

    07/09/2015 la 7:42 PM

    intrebarea e clara: procentul ala e la fel de real ca flagrantu lu oprescu? e evident ce am intrebat, dar na…e greu doar cu digi24

      (Citează)

  11. Da, ne miram de miracolele pe care le-a facut ANF-ul in acest an, dar oare nu se putea face acest lucru inca de acum cativa ani?

      (Citează)

  12. Am fost la mare, poti sa fii sigur ca nu mi-au dat bon pe plaja pentru nici una din sticlele de cola sau de apa luate. Si cred ca nici pentru mancare, dar aia nu am platit-o eu.

    In statiune mai dadeau bon.

    Succesuri ANAF!

      (Citează)

  13. Am vazut si eu acel comunicat mistocaresc al ANAFului. OK, au avut incasari senzationale pe litoral, genial, dar eu as sta mai low profile, asa, tocmai din cauza acelor procente: ce-i facea pe acei manageri sa declare atat de putin, sa marcheze atat de putin pe casa? Oare nu obisnuinta din anii trecuti, cand ANAF nu ca nu exista, dar o dadea la pace, pentru suma potrivita, care intra in niste buzunare absolut personale ale unor agenti?
    Foarte bine, isi fac de acum treaba, dar (1) s-o faca mai decent, fara surle si trambite, ca si ei au o responsabilitate (mare) asupra acestei lipse de conformare a platitorilor si (2) comunicatul ala, oricine l-a facut, e jalnic. Iar zic, grozav ca si-au facut treaba, dar sa mistocareasca asa nu e decat un semn al frustrarii pe care o traiesc ei pentru ca ii mistocareste lumea.
    Si ma mai roade o treaba: daca pana acum nu si-au facut treaba si simt acum nevoia sa sublinieze ce rezultate marete inregistreaza, cine e de tras la raspundere? Ca defuncta Garda Financiara avea o reputatie sinistroida, ca amenintau cu amenda pentru un colt de registru nitel jupuit si gata scotea omu’ dreptu’ din sertar si uitau soi Garda, si contribuabilul de belea. Cu acei angajati manjiti pana peste cap ce s-a intamplat? Unde sunt? De ce nu ne spune nimeni din ce bani “aia e vila lu’ sefu’ de la Garda; aici sta duamna de la contribuabilii mijlocii” etc?
    De aia zic, mai usor cu umoru’ pe scari, ca scheletele zornaie-n dulap.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus