un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: Ringer & Farm și Las Vegas la Buffalo Baz, local de concurent Masterchef

10 Feb 2015  ·

GÂNDURI  ·

34 comentarii

Buffalo Baz a fost cea mai recentă încercare din Turul Burgerilor. Deschis în decembrie în Floreasca, este restaurantul cu specific american al lui Baz, concurent Masterchef în sezonul 4. Are burgeri buni și ingredientele sunt aproape toate preparate chiar acolo, trebuie să mergeți să mâncați unul sau mai mulți.

Buffalo Baz este mai degrabă un bistro, după cum îi spune chiar și numele extins, un american diner asemănător cu ce vedeți în filme, unde stai la bar în jurul bucătăriei deschise (gătește chiar Baz, foarte prietenos și-ți explică tot ce vrei să știi despre ce face și cum face), cu atmosferă prietenoasă, genul de local în care te duci la frigider și-ți iei ceva de băut, dacă nu are timp altcineva să-ți aducă.

Iată mai jos un Baz Ringer & Farm Burger (30 de lei) ce conține carne de vită, brânză, bacon, ou ochi, sos de usturoi, sos barbeque făcut de Baz, inele de ceapă, salată, roșii și o garnitură de cartofi wedges lângă care au fost plasate cele două sosuri menționate.
buffalo_baz_06_farm_burger
buffalo_baz_09_farm_burgerbuffalo_baz_11_fam_burger

A fost cel mai bun dintre cei doi burgeri încercați și vi-l recomand cu plăcere. Sunt și multe de spus despre el pentru a înțelege ce-l face special și ce face restaurantul special: chifla este făcută în casă, în cuptorul lor, sosul este făcut tot în local și, spre bucuria mea, nu a avut acel gust pregnant de fum pe care-l au sosurile barbeque din comerț, carnea a fost excelentă la gust, bine condimentată, oul ochi s-a întărit până i-am făcut eu poză, legumele (cam puține) aveau gust. Este un burger mare, dar ușor de apăsat și de mâncat, mai ales dacă-l tai întâi în două, și nu pare uscat.

Baz ne spunea că folosește doar carne fără grăsime și aprovizionează zilnic. Cartofii wedges nu au fost deloc arși, cum s-ar putea crede din fotografii, ci erau cartofi mov (nu știu dacă este ceva uzual sau acum avea din aceștia) și au fost prăjiți cu niște condimente care le-au făcut pielița aceea maronie. Sosurile au fost gândite de el și, după cum scria mare chiar și în meniu, doar inelele de ceapă și mozzarella pane sunt cumpărate congelate și prăjite.
buffalo_baz_10_wedges

Al doilea burger a fost Baz Las Vegas Burger (29 lei) cu vită, bacon, inele de ceapă, brânză mozzarella pane, salată, castraveți murați și servit tot cu cartofi wedges și sos de maioneză cu usturoi și sos barbeque.

Bun și acesta. Poate părea greu cu atâtea chestii prăjite în el (inele de ceapă, mozzarella, bacon), dar n-a fost cazul, a intrat ușor, fără efort și din nou aș fi vrut doar ceva mai multe legume.
buffalo_baz_07_las_vegas_burger

buffalo_baz_08_las_vegas_burgerbuffalo_baz_12_las_vegas_burger

Altceva n-am încercat. S-au scuzat spunând că n-au apucat să facă nici un desert (noi am ajuns acolo la 10 minute după deschidere și furnizorii lor întârziaseră din cauza zăpezii), dar în meniu au cheesecake și plăcintă cu mere despre care înțeleg că sunt făcute tot de ei, o altă veste bună.

Prin meniu găsiți și o listă lungă de aripioare cu diverse sosuri, coaste de porc la grătar, salate, are și un burger făcut cu carne de ceafă și piept de porc.

PE SCURT

  • Chifla: făcută în casă, cu aluatul pus la cuptor. A fost singurul punct slab al burgerilor, chiflele făcute în casă din rețete simple (făină, drojdie, apă etc) sunt un pic mai tari, cu coaja mai crocantă. Pe de altă parte, cele moi și pufoase au agenți de afânare care le fac așa și cine știe câte alte substanțe, așa că măcar aici ai garanția unei rețete cât mai naturale.
  • Carnea: foarte bună, gustoasă, plină de arome. Nu este foarte groasă, dar este suficientă. M-am uitat la Baz când o gătea pe grătar și periodic îi presăra condimente sau o uda un pic.
  • Garnitura: nimic de reproșat. Oul a ieșit cam tare, dar legumele au fost gustoase, la fel și cartofii prăjiți.
  • Sosuri: excelente! Făcute după rețete proprii, mi-a plăcut sosul barbeque nepicant (are vreo 13 ingrediente și condimente), iar cel de usturoi a fost la fel de bun.
  • Prețuri: mie mi s-au părut potrivite, având în vedere că mănânci ceva pregătit din ingrediente cât mai “naturale”, făcute pe loc. Burgerii sunt între 25 și 30 de lei, cu tot cu cei câțiva cartofi de lângă ei, aripioarele par cam scumpe la 23 de lei, băuturile au un preț decent (7 lei cutia de Heineken, 6 lei sucul 0,5 litri).
  • Băuturi: n-am băut nimic. Poate ar fi trebuit să ne luăm noi din frigider și să-i spunem lui Baz să le treacă pe notă, cum au făcut alții, dar n-am făcut asta. În opinia mea, cei din local ar trebui să insiste mai mult pe băuturi, acestea au de obicei cea mai mare marjă de profit pentru local. Au Heineker la cutie, sucuri la sticlă 0,5 litri, cafea la filtru.
  • Desert: n-am mâncat, nu le aveau gata. În meniu au cheesecake american și plăcintă cu mere.
  • Servire: nu-i genul de local simandicos în care să vină un ospătar la masă. Baz gătește în centru, îi spui ce vrei, îți prepară, îți dă farfuria. Găsești ustensile într-un coș.
  • Toaletă: n-am fost, dar au una acolo, evident.
  • Ambianță: Buffalo Baz este decorat cu câteva elemente americane și cu diverse fotografii de-ale lui Baz de la Masterchef sau cu diverse vedete. Șorțul de la Masterchef atârnă chiar la fereastră. O micuță combină audio asigură fondul muzical, iar odată cu mâncarea Baz a schimbat pe Frank Sinatra – New York, New York. Mese nu există, este un bar lung pe perete, cu spatele la bucătărie, și câteva alte locuri cu fața spre ea, cam înguste și cu multe prize montate acolo; mă îndoiesc că ai putea ține un laptop acolo, totuși. În total sunt vreo 10 locuri, dar Baz ne spunea că peste o lună se mută câțiva metri mai sus pe stradă, într-un spațiu mai mare, deoarece are mulți clienți.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: discuți cu Baz, dacă vrei, te uiți cum o gătește, te uiți la fotografiile lui, îți încarci telefonul șamd.
  • Parcare: cam greu. Localul este pe Calea Floreasca 47 și nu sunt multe locuri de parcare pe acolo. Găsești până la urmă pe străduțe sau în jurul localului, dar nu are o parcare dedicată pentru clienți.

Concluzie

Mâncare bună, atmosferă prietenoasă. Carnea a fost gustoasă, sosurile la fel, faptul că majoritatea ingredientelor sunt tăiate sau pregătite în local este un plus. Burgerii sunt buni și probabil că se apropie cel mai mult la noi de ideea de bistro american, un loc prietenos și vesel. Este posibil ca această idee să nu fie chiar pe placul celor care-și doresc un restaurant frumos cu servire impecabilă, dar încercați-l o dată și vedeți cum vă simțiți.
Sper doar ca toate aceste calități văzute de mine să nu dispară în timp, cum uneori se întâmplă localurilor care pornesc tare și apoi scad turația, în loc să o țină constantă.

Buffalo Baz s-a mutat între timp pe Barbu Văcărescu nr. 13, lângă intersecția cu Ștefan cel Mare și stadionul Dinamo. Orarul este L-V 12-23, Sâmbătă 12-24, Duminică 12-23. Pagină web nu are, dar există o pagină oficială de Facebook cu toate informațiile și meniul complet.

    34 comentarii

  1. Sunt curios cum musti din acel hamburger :D

      (Citează)

  2. Pare simpatic.

      (Citează)

  3. @Madalin Si eu :)

      (Citează)

  4. Madalin:
    Sunt curios cum musti din acel hamburger :D

    Îl presezi.

      (Citează)

  5. mircea (primul)

    10/02/2015 la 11:39 AM

    Arata decent. Ti-am zis sa nu mai scrii concluzie finala, pari semianalfabet

      (Citează)

  6. mircea (primul):
    Arata decent. Ti-am zis sa nu mai scrii concluzie finala, pari semianalfabet

    Da, corect, voi modifica.

      (Citează)

  7. Uite inca un local de incercat pentru turul burgerilor: https://www.facebook.com/vivofood
    In Iasi au niste burgeri foarte buni, au deschis recent si in Bucuresti.

      (Citează)

  8. Groaznica metoda de prezentare a sosului. L-a aruncat asa ca o ciorba in farfurie. O sa incerc totusi localul sa vad cum e

      (Citează)

  9. Trololololol

      (Citează)

  10. Salut Radu! Am o intrebare si sincer nu vreau sa sune ironic dar voi le faceti reclama in schimbul unui Burger si atat? Sau primiti si bani pentru asta. Repet, nu e cu rautate intrebarea, nu ma gandesc la asa ceva, dar chiar as vrea sa aud ca primiti si o suma de bani, indiferent cat, nu doar un hamburger pentru ca ar fi penibil la traficul pe care-l ai tu sa ii promovezi pe 30 de lei.

      (Citează)

  11. Ma bucur de fiecare data cand faci un nou episod din Turul Burgerilor, pentru ca am ocazia sa mananc un burger nou si bun.

    As avea o recomandare : switch.eat, e pe langa Foisor si are unii dintre cei mai buni burgeri pe care i-am mancat.

      (Citează)

  12. Foarte buni burgerii lui Baz. Am incercat si la Vivo (este vis-a-vis de Baz) si acolo sunt buni, dar mult mai comerciali. Oricum peste switch.eat in ceea ce priveste gustul.
    Papilele mele de gurmand isi doresc cu ardoare sa revina la Baz. E primul burger memorabil din Bucuresti pana acum. (se mai apropie ca gust Burger Van, dar compar deja mere cu pere).

      (Citează)

  13. aia de la Burger Van nu mi s-au parut deosebiti cu nimic.

      (Citează)

  14. In gama 30 de ron i prefer pe cei de la Burgerz deoarece livreaza acasa , iar ca local prefer pe cei de la vivoofood lansat recent ( tot in Floreasca ) . La vivo servirea e mult mai buna ca la Baz la fel si burgerii .

      (Citează)

  15. add:
    aia de la Burger Van nu mi s-au parut deosebiti cu nimic.

    test

      (Citează)

  16. Andrei:
    Salut Radu! Am o intrebare si sincer nu vreau sa sune ironic dar voi le faceti reclama in schimbul unui Burger si atat? Sau primiti si bani pentru asta. Repet, nu e cu rautate intrebarea, nu ma gandesc la asa ceva, dar chiar as vrea sa aud ca primiti si o suma de bani, indiferent cat, nu doar un hamburger pentru ca ar fi penibil la traficul pe care-l ai tu sa ii promovezi pe 30 de lei.

    Te-ai gândit că poate doar se duce și testează pentru noi și scrie pe blog pentru a ne spune și nouă părerea?

    Radu, aștept să te duci și la Vivo. Game of Dijons, da? :D

      (Citează)

  17. “Toaletă: n-am fost, dar au una acolo, evident.”

    Pai si cum pui mana pe burger, nu te speli pe maini inainte sa mananci?

      (Citează)

  18. Mie mi se pare cam mult 30 lei pentru un burger. Nu stiu cat vor rezista. Nu cred ca poti sa vinzi in masa burgeri cu 30 lei bucata.

      (Citează)

  19. Burgerii arata incredibil, mai sunt restaurante care fac burgeri de genu si in Bucuresti

      (Citează)

  20. Poate afacerea asta ii iese. Inainte avea, in același loc, o dugheana (si ii spun asa din cauza dimensiunilor) unde făcea burgeri bio. Am întrebat pe o tanti ce ii prepara de ce sunt bio si ne-a zis ca cumpara de la tarani si ca presupune ca sunt bio…
    Totusi. Problema cea mai mare este zona in care a deschis dugheana. Cei care lucram acolo nu dam 30 de lei pe o masa la prânz, iar din alte patru nu prea vine lume din cauza aglomeratiei si lipsei locurilor de parcare.

      (Citează)

  21. @ costin de exemplu daca vrei mancare buna e in spate la piata floreasca un serviciu de catering foarte bun .

      (Citează)

  22. Bogdan:
    Burgerii arata incredibil, mai sunt restaurante care fac burgeri de genu si in Bucuresti

    Bogdan, peste vreo doi ani să nu vii sa te plângi că te penalizează google și ai vrea să-ți scot URL-ul din comentarii, da?
    https://www.nwradu.ro/2015/01/doua-tendinte-deranjante-pe-bloguri/

      (Citează)

  23. yep daca rosia avea gust….

      (Citează)

  24. Bogdan:
    Burgerii arata incredibil, mai sunt restaurante care fac burgeri de genu si in Bucuresti

    Știu, le-am grupat aici pe toate https://www.nwradu.ro/2013/08/turul-burgerilor-bucuresti/

      (Citează)

  25. Andrei:
    Salut Radu! Am o intrebare si sincer nu vreau sa sune ironic dar voi le faceti reclama in schimbul unui Burger si atat? Sau primiti si bani pentru asta. Repet, nu e cu rautate intrebarea, nu ma gandesc la asa ceva, dar chiar as vrea sa aud ca primiti si o suma de bani, indiferent cat, nu doar un hamburger pentru ca ar fi penibil la traficul pe care-l ai tu sa ii promovezi pe 30 de lei.

    N-am primit bani pentru nici un articol din Turul Burgerilor. Dacă vezi tag-ul publicitate, este campanie plătită, dacă nu, nu.

    M-am săturat eu să tot zic asta.

      (Citează)

  26. nwradul:
    Trololololol

    So funny!

      (Citează)

  27. Am fost astazi acolo, local simplut, personal ok si prietenos, Baz trateaza clientii ca pe niste cunostinte, zambeste si cere feedback de la consumatori, burgari deliciosi si o gama variata, recomand. Ps: langa se pregateste de extindere, sa speram ca va ramane la fel calitatea preparatelor.

      (Citează)

  28. Am incercat acum 2 saptamani burger de la Baz. Mi-au placut. Mare, carne foarte buna, burgerul avea exact ingredientele care trebuiau. Gust diferit si bun.
    Pacat ca locatia e mica si inghesuita – dar se muta in curand :)

      (Citează)

  29. Intre timp, am ajuns sa mananc si la Baz. Am plecat cu o experienta oarecum ciudata de acolo…
    Mi-e greu sa descriu exact ce nu mi-a placut, dar cred ca problema generala a fost faptul ca exista un amalgam mult prea mare de arome in burger si ajungi sa nu mai stii ce mananci…
    De exemplu, chifla si carnea au fost de o consistenta si marime excelenta, insa mirodeniile din ea au facut sa nu mai distingi gusturile individuale, si e pacat, burgerul pare foarte promitator si bine facut!
    Atmosfera este una placuta, diferita de restul localelor, te simti oarecum ca intr-o locatie a unui amic.
    Ce m-a deranjat insa poate cel mai tare au fost cartofii, care au fost niste banali fries cu mirodenii, nicidecum wedges. Nu contest, poate ca omul o fi ramas fara materie prima, lucru care nici macar nu ar fi fost o problema….insa as fi preferat sa mentioneze asta de la inceput!
    Dar da, iti dau dreptate cand zici ca este localul care se apropie cu produsele cel mai bine de conceptul de burger american!

      (Citează)

  30. Buffalo Baz este pe Calea floreasca numărul 49 cu 35 de locuri. Felicitări

      (Citează)

  31. Am vazut ca s-a mutat Baz. Planifici o vizita pe la noua locatie?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus