un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Standul României la MWC Barcelona 2014

1 Mar 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

România a avut un stand la Mobile World Congress în care au fost reunite mai multe firme cu ceva de prezentat, totul fiind organizat de Asociația Română pentru Industria Electronică și Software (ARIES) din Timișoara, cu sprijinul Ministerului Economiei.

Întrucât ARIES are rolul de a sprijini și promova interesele industriei IT&C din România, era oarecum normal ca sub umbrela lor să se adune toți într-un front comun, participarea individuală la un astfel de târg fiind probabil mult prea dificilă pentru fiecare în parte.

Am fost la standul României, am salutat câțiva oameni, am și fotografiat câteva telefoane Allview, iar mai jos iată o descriere rapidă a companiilor prezente acolo. Marea majoritate activează în zona B2B și noi, consumatorii, ne lovim mai puțin de ele, dar prezentările sunt interesante pentru că arată pe ce căi se dezvoltă industria IT&C românească.

AROBS Transilvania Software – 235 angajați, 12 milioane euro cifră de afaceri, bazată în Cluj-Napoca.
Compania furnizează și dezvoltă servicii și aplicații pentru diverse industrii, precum turism, retail, automobile, financiare, farma și smart-home. Asta înseamnă în principal soluții software fixe și mobile particularizate pe respectiva industrie, precum ERP-uri pentru vreun mare lanț farmaceutic.

Codespring – 60 angajați, 1,2 milioane euro cifră de afaceri, bazată în Cluj-Napoca.
O companie implicată în proiectarea și dezvoltarea aplicațiilor software pentru diverse industrii, dezvoltare de soluții mobile, testare și consultanță IT, cu clienți în Europa și SUA.

IT Six Global Services – 140 de angajați, 2,1 milioane de dolari cifră de afaceri, bazată în Craiova.
Dezvoltare de software la comandă, clienții fiind din diverse alte țări.

Medianet Group – 21 de angajați, 7,1 milioane de euro cifră de afaceri.
Un integrator de soluții hardware și software de la companii internaționale cu soluții software dezvoltate intern, aplicabile în diverse industrii.

Soluția IQteh (pentru echipele de vânzări) a fost premiată pentru inovație în 2012 în cadrul summit-ului BlackBerry Spania, iar alte aplicații sunt RunSales, MobTaxi (aplicație pentru serviciile taxi), Mob-IO (ERP pe mobil) și Book&Meet (soluție pentru rezervarea sălilor de întâlnire din companii și a altor resurse).

Renovatio IT Solution
Dezvoltare de aplicații mobile și aplicații smart-house pentru managementul casei și clădirilor.
La Barcelona au prezentat tapHOME, un sistem wireless de automatizare a locuinței pentru controlul aparatelor casnice.

RINF – 250 de angajați, peste 7 milioane de euro cifră de afaceri.
Dezvoltare software cu clienți internaționali și aplicare în diverse domenii, precum e-banking, modelare, e-commerce, portaluri web, transmisiuni video, automatizarea forței de vânzări șamd.

iSpeedCam este un produs propriu, o aplicație iOS care te alertează de prezența camerele din trafic.

Ropardo
Dezvoltare software pentru diverse industrii: ERP, business Intelligence, portal web, intranet, aplicații mobile pentru vânzători, logistică șamd.

Simartis Telecom
Furnizor de soluții pentru operatorii GSM, în special în zona mobile marketing. Au peste 15 operatori GSM între clienț.

SimPlus Invest – 6 milioane de euro cifră de afaceri
Compania este specializată pe soluții de plată prin SMS (de exemplu plata abonamentelor RATB prin mesaj) ce se pot adresa diverselor domenii: abonamente la ziare, abonamente IPTV, jocuri TV, mobile content, vendomate stradale șamd.

Lasting Software – 50 de angajați, 1,44 milioane euro cifră de afaceri.
Dezvoltă soluții software business în industrii precum comunicații și automotive și software pentru mobile. Au apărut în topul Deloitte Fast 50 al firmelor cu cea mai rapidă creștere din Europa.
Exemple de proiecte: aplicație pentru Mercedes de configurare a broșurilor de marketing, sistem de navigație și multimedia cu recunoaștere vocală și interfață cu mașina prin CAN, software de management al proiectelor șamd.

Transilvania Software – 10 angajați, 2,2 milioane euro cifră de afaceri
Furnizor de servicii de outsourcing și soluții IT. Au sisteme de monitorizare a flotei auto prin GPS, canal TMC pentru informații din trafic șamd.

Appscend
Ei au dezvoltat o platformă dedicată aplicațiilor mobile second screen, cu care poți îmbina foarte rapid diverse funcționalități în aplicațiile tale.

Allview – 120 de angajați, 15 milioane euro cifră de afaceri
Bănuiesc că de Allview știe toată lumea, ei lansând des telefoane și tablete precum Viper S, X1 Xtreme șamd.

XLTRO Software Development
Dezvoltator de aplicații web și mobile cu birouri în Olanda și România.
Printre aplicațiile lor avem Gropometru, Taximetru, mysnooze și altele.

Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.

    5 comentarii

  1. Pe la Bitdefender nu ai trecut ?

      (Citează)

  2. Nici cei de la TeamNet nu erau prezenti? Nu ca ar avea nevoie de expunere internationala, ei au clientii lor locali si bine stabiliti pe aici… :)

      (Citează)

    • @miluch: nu. SUnt multe firme mari românești, dar nu toate vor să profite de standul ARIES și în plus multe merg la alte târguri, nu la unul axat pe mobile. După cum vezi, la noi se face mai mult dezvoltare software.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus