blog demisec cu note fine de tehnologie

Înapoi la butoane! Urmăriți-mă și pe Instagram și YouTube.

Concurs Calif – câștigă o masă împreună cu 3 prieteni și alte obiecte

22 Jul 2013  ·

GÂNDURI  ·

58 comentarii

calif_iancului_36Cei de la Calif Iancului, unde încă puteți mânca și propria mea rețetă de kebab gustos, au un premiu mare pentru cititorii blogului și apoi câteva obiecte drăguțe, aduse tocmai din Istanbul, ca decorațiuni interioare.

Premiul mare este o masă la Calif Iancului, pentru tine și alți trei prieteni. Mănânci ce vrei, cât vrei, poți încerca diverse din meniu.
Celelalte premii le puteți vedea mai jos. “Masca” aceea este un suport de ou fiert, apropo.

Pentru a le câștiga, vă invit să spuneți un moment special în care merge o shaorma. Nu doar când ți-e foame sau când ieși în pauza de prânz, pe acestea le cam știm. Și poate nici “noaptea, după club”, că deja e un obicei clasic în București (Calif Iancului e deschis non-stop, apropo; au și ei partea lor de petrecăreți noaptea).

Vreau să-mi spuneți alte momente în care preferați un kebab. Poate aveți vreun obicei secret. Poate că este în fiecare vineri, după sală, sau în fiecare miercuri, când lăsați copiii la orele de dans și vizavi este o shaormărie. Sau dacă nu, nu.

Comentați de pe o adresă de email validă, ca să vă pot contacta apoi. Las concursul deschis câteva zile și apoi extrag câțiva câștigători.

    58 comentarii

  1. De obicei, cumpăr shaorma pentru prietenii străini care vin în vizită în ţară sau pentru turiştii pe care am, din când în când, ocazia să îi întâlnesc în oraş. O fac pentru că e ceva nou pentru ei şi, de ce să nu recunoaştem, ceva bun în rândul preferinţelor românilor.

      (Citează)

  2. Tamara Dragaica

    22/07/2013 la 11:14 AM

    Fiecare shaorma pentru mine e un moment special. Mai ales ca o savurez, sub forma unei recompense. Dupa un strand (sau, daca e cu noroc dupa o balaceala la mare), dupa sala, dupa o zi nasoala la munca, cand ma revad cu fetele si vrem sa ne rasfatam cu ceva bun-bun (si nu ne ajunge o inghetata) sau cand imi e prea lene/cald sa mai gatesc ceva, dau o fuga la colt si-n 5 minute pap ceva cald si iaaam. Si acum ca ma gandesc mai bine… CAND NU MERGE O SHAORMA? Va provoc sa raspundeti la intrebarea asta :).

      (Citează)

  3. Nu prea sunt eu amator de kebab/shaorma, dar as incerca sa vad cum este reteta lui Radu :)

      (Citează)

  4.   (Citează)

  5. O shaorma merge foarte bine dupa ce pleci flamand de la restaurante de fite unde portiile sunt pentru furnici puse la cura de slabire.

      (Citează)

  6. Eu recunosc ca nu prea savurez shaorme si kebapi si falafeli (de-asta chiar n-am mancat). Imi place, rar de tot, shaorma de pui, nu cu de toate, cu niste maioneza si sos dulce, un pic de salata de varza, rosii felii si patrunjel prin ea si cam atat. Si pe asta o mananc in momentele in care vreau sa simt ca traiesc periculos, pentru ca de felul meu savurez mancaruri relativ anoste (salate, legume crude/fierte, carne fiarta/gratar), chestii simple si lejere. Pentru mine, o shaormica merge cand vreau sa fiu rea (dar asta se intampla rar, no worries!). :)

      (Citează)

  7. Eu mananc cam o data, de doua ori pe luna, ca un rasfat, cu sotul. Se intampla de obicei vineri seara, dupa ce mergem la o repriza de cumparaturi serioase. Ne oprim infometati dar si plini de pofta, luam un kebab cu multa ceapa si mai putine sosuri, pe care preferam sa il mancam la fata locului, il asortam cu o apa plata si spre final cu o guma mentolata, apoi radem de cum ne-am ghiftuit la o ora asa de tarzie. Visam la kebab-ul din Istanbul, acela stradal, alaturi de sandvisuri cu peste si multe dulciuri. Avem bilete luate pentru luna septembrie, iar pana atunci.. incercam, cautam mereu cel mai bun kebab din Bucuresti :)

      (Citează)

  8. eu stau in zona iancului si frecventez calif. ok, curat, preturi decente, mese afara la umbra, mancare buna, atentie la detalii.

    de ceva vreme mi-am dezvoltat un obicei (de cand s-a deschis national arena): un lahmacun traditional si o bere rece weiszen inainte de meci. merge brici.

    saorma la calif mai rar. dar apreziez ca isi fac ei carnea pe bat si nu il cumpara gata facut.

      (Citează)

  9. Dupa o alergare de 10-15 km, un falafel/shaorma cate putin modificate intra tocmai bine

      (Citează)

  10. cand vreau sa am si eu o ora de liniste. se pare ca doar asa poti sa linistesti o nevasta.

      (Citează)

  11. De cand sunt insarcinata mananc tot mai des kebab (reteta Roxana, adica fara cartofi si cu putine sosuri sau chestii foarte nesanatoase in lipie). Deci cam asta ar fi momentul meu de glorie, inainte nu aveam pofta de asa ceva, dar de cateva luni mi se face tot mai des.

      (Citează)

  12. Moment special memorabil legat de acest restaurant.

    Locatie: Calif Iancului
    Perioada: Postul Pastelui
    Relatarea evenimentului: in randurile care urmeaza

    Anul acesta, in preajma sarbatorilor pascale, cea care gateste in casa adica mama, s-a hotarat sa instituie postul ca la carte adica inclusiv alimentar. Adica fara carne & derivate. Meniul zilnic era constituit din legume preparate in toate felurile (coapte, prajite, aburite…) si preparate de soia.
    Cand am auzit de aceast plan (despre care se mai vorbise in casa dar tot timpul la sfarsitul mesei, dupa ce ne ghiftuiam) am fost un pic ignorant. Stiam ca nu o sa tina prea mult “regimul” fiindca ne-am invatat “carnivori” si e greu sa treci leul pe lucerna dupa atata timp.
    Vin obosit si flamand seara acasa cu gandul la o friptura pe care o aveam in frigider, ramasa de la gratarul din ziua precedenta. Toata ziua fusesem plecat de acasa si in afara de covrigi, nimic nu imi ocupase golul din stomac. Am ramas uimit cand am auzit-o pe mama zicand “nu mai cauta ca nu mai avem nimic din carne in frigider, am aruncat tot ca sa putem sa tinem post cum trebuie”. Foame, nervi, si iar foame…cum sa ma satur eu cu salata?!?

    Imediat mi-a venit in cap o idee de infractor. Am decis sa fac o plimbare pentru aerisire, asa i-am motivat familiei iesirea din casa in acea noapte. Doar ca plimbarea mea includea si o oprire la Calif Iancului pentru potolirea foamei. Vreau sa va spun ca niciodata nu m-am bucurat si nu am apreciat mai mult un dil kebap decat am facut-o in seara aceea. Gustul puiului in lipia calda a fost de neuitat.
    Si uite asa s-a intors de la drum pacatosul fericit acasa si linistea familiei a fost pastrata in continuare, stomacul fiind plin si papile gustative incantate.

      (Citează)

  13. Off-topic : @Mihai – din cautarile de pe net, am inteles ca de-abia s-a deschis Calif Iancului, in luna Iunie …
    On-topic : Iubita mea ma tot obliga la chestii sanatoase, salate, fierturi, gratare…etc. De cate ori scap de acasa cu destinatia meci sau iesire cu baietii, e musai sa bagam la ghiozdan si o shaworma/kebap. Iar de cand cu Calif Iancului, unde pot parca mult mai usor spre deosebire de Centrul Vechi, mi-e totul mult mai la indemana.

      (Citează)

  14. Cred ca mananc de maxim 5 ori pe an o shaworma… iar atunci, incerc sa fie de vita. Mi se pare mai gustoasa. Si nu… nu cu de toate :)
    De aceea e important, ca in putinele dati cand bag la ghiozdan shaworma, sa fie cat mai deosebita.

      (Citează)

  15. Hai mă, cu toţii ştim că fiecare examen luat se sărbătoreşte cu #shaorma victoriei. După licenţă a fost cu de toate.

      (Citează)

  16. Momentul special in care merge o shaorma este cand intra sarariul :)

      (Citează)

  17. * salariul

      (Citează)

  18. @ Mihai – u got OWNED!

      (Citează)

  19. Deși îmi place foarte mult șaorma încerc pe cât posibil să țin consumul la maxim una pe lună, nu din rațiuni dietetice, ci pentru că dacă bagi zilnic nu mai poți savura la fel de bine. Cel mai bine intră o șaormă ca un self-pat on the back, când ai un motiv de bucurie. Ultimele le-am devorat când am luat licența, examenele cele mai grele din sesiune sau când mi-au intrat niște bani grămadă că am muncit mult, iar satisfacția a fost pe măsură :)

      (Citează)

  20. Salut, dupa parerea mea, o shaorma merge bine dupa ce ai stat o noapte/zi intreaga sa programezi “some stuff”, noapte/zi in care tu si frigiderul nu v-ati vazut deloc la fata, si stii ca e momentul sa iesi in lume si sa mananci ceva. Atunci bagi o shaorma si o Coca-Cola (vanilla – pacat ca nu mai exista), dupa poti sa spui ca ai impartit o Cola cu o Shaorma :)

      (Citează)

  21. Eu am mănânc sarma când i se face pofta prietenei, din păcate destul de rar mai ales ca locația unde mănânc e foarte departe si sa străbat tot orașul pe o shaorma nu prea îmi place.

      (Citează)

  22. cel mai bine intra cand stii ca in seara aceea urmeaza sa faci long night la orice activitate fizica/intelectuala si doresti sa ai bateriile (si stomacul) pline

      (Citează)

  23. waaa! pai cand ies de la servici dupa 7 jumate, pana sa ajung acasa la catzelu’ fericit si care explodeaza de energie si dragoste, am o metoda insertShaormaLaFocAutomat(), multithreading gandita pe care o apelez cu sfintenie (eh.. multi-maini mai bine zis, ca daca as mai avea un set probabil ca mi-as lua 2 shaorme in acelasi timp..). Norocul meu e ca nu am mai mult de 4 zile dinastea pe luna, pentru ca probabil as arata ca un butoi ambulant. :D

      (Citează)

  24. Dupa 4 ore de condus, merge un kebab ca uns.

      (Citează)

  25. Pentru mine, cel mai bun moment pentru un kebab mi se pare atunci cand am treaba, sunt stresat si imi dau seama ca nu am mancat. Cobor pana jos, mi se face gura apa cat timp o prepara, si cand ajung acasa o savurez cu atata placere si uit pe moment de orice problema, si evident merge cu o cola :) .

      (Citează)

  26. in ultimele dati cand am mancat shaorma a fost cand am plecat seara de la prietena mea dupa o partida :)).

      (Citează)

  27. Cand zici ‘nu am chef sa gatesc azi’ :) .

      (Citează)

  28. Acum.

      (Citează)

  29. @Ovidiu & masinutzu, cautati mai bine, baieti! https://www.facebook.com/califromania uitati-va pe cronologie :) PS: Pastele a fost pe 5 mai

      (Citează)

  30. Si in Auchan Titan se gaseste Cola Vanilla si Cherry

      (Citează)

  31. O shaorma merge foarte bine dupa un basket, cand sunt rupt de foame, iar o shaorma buna e mereu bine venita.
    Calif inca nu am incercat, dar in Baicului este “La turcu”, care rupe norma la bani/marime.(gust 90%). Din pacate servirea si locatia nu se pot compara nicicum.

      (Citează)

  32. În fiecare sâmbătă dimineață înainte sa plec la bunici. Micul dejun preferat.

      (Citează)

  33. Apropo de Coca-Cola Vanilla, am gasit si la Auchan din Constanta, centrul comercial Maritimo.

      (Citează)

  34. @nwradu La Apaca e Helin.

      (Citează)

  35. Io mananc shaorma cu placere cand castiga Steluta. M-am cam ingrasat in ultima vreme.

      (Citează)

  36. Ziua de salariu, impreuna cu colegii, o shaorma buna, Calif sau La Haleala.

      (Citează)

  37. mai merge o shaorma mica dupa o plimbare luuuunga cu bicicleta

      (Citează)

  38. Cel mai potrivit moment pentru o shaorma este dupa o cursa de 100 de km cu bicicleta, cand nu mai am niciun strop de energie si cand tot ce misca se transforma, in ochii mei, intr-o mare friptura. In acele momente faci plecaciuni pentru o shaorma, mai ales pentru una de la Calif, despre care am citit numai lucruri bune.

    Ar mai fi un moment ideal pt o shaorma, atunci cand te intorci hamesit de la plaja, dupa ce ai inotat o ora. Atunci ai manca 3 shaorme, nu una.

      (Citează)

  39. @Mihai – my bad ! Carry on :)

      (Citează)

  40. Dupa ce am citit articolul tau despre Calif (https://www.nwradu.ro/2013/06/reteta-mea-kebab-acum-calif-iancului/ ) am zis “no, stai sa vezi ca am unde sa mananc papa bun, chiar langa casa”.
    Ieri n-am avut timp pentru ca bucurestenii in parg de vacanta sunt usor comparabili in ceea ce priveste respectarea unor programari cu niste lehuze asa ca the totally fucked-up program s-o gatat pe la 8 trecute fix (ora indecenta pentru mancare).
    Astazi am zis ca musai sa ajung sa iau pranzul pentru ca urmatoarea venire in capitala e abia la inceput de septembrie si nu cred ca post sa rezist pana atunci.

    Din punctul asta de vedere totul a decurs aproape perfect astazi; carnea de vita nu a fost la fel de aromata precum o stiu de la origini, iar tendinta de “cu de toate” a mesterului aproape ca a stricat evenimentul.

    Mi-au placut in schimb:
    – asertivitatea personalului;
    – mesterul preparator si-a calibrat munca tinand cont de feed-back-ul citit pe fata mea (extrem de expresiva de altfel), reducand mayo, renuntand la cartofi, etc.
    – lipia: geniala.

    Un kebab merge ca masa principala (daca nu esti neamt – in cazul asta pentru mic dejun nu cred ca merge altceva decat un dil de pui) atunci cand ai doua reprize de munca si o pauza consistenta intre ele.
    – 10-15 minute de intrat in ritm (acomodare cu atmosfera placuta de la Calif, un ceai, o apa, etc);
    – 20-30 minute de savurat o portie de lentil soup, felul principal, ayran, o budinca + o cafea (musai turceasca)
    – inca 10-15 minute pentru siesta.

      (Citează)

  41. Ca si concluzie, cel mai bun moment ramane tot cand ti-e foame-:) Indiferent de moment, situatie sau ocazie! Adica oricand! Sau tot timpul!

      (Citează)

  42. Super, chiar nu stiam ca mai exista, maine ma duc sa iau un bax :)

      (Citează)

  43. Savurez o shaorma si o bere rece dupa un meci de fotbal in care echipa favorita castiga:)

      (Citează)

  44. Nu stiu care este momentul special in care merge o shaorma, dar stiu ca duminica dupa o sedinta foto de mai multe ore la Palatul Mogosoaia, in drum spre casa, am oprit la Calif Iancului de unde am comandat un falafel gustos.

      (Citează)

  45. Ca si bucatar nu prea mananc in bucatarie iar cand ies din bucatarie mi se face o foame de lup si imi iau o shaorma seara de la Calif si sincer merge cu un ayran de minune. Shaorma de la Calif e deosebit de buna.

      (Citează)

  46. Ce-i drept, pana acum nu am stat sa ma gandesc care ar fi momentul potrivit pentru o shaorma/ kebab pentru ca era un moft pentru cand aveam o pofta de asa ceva, sau cand eram in zona si imi era foame.
    In ultima vreme insa, dupa o dieta destul de stricta si trecerea la un stil de viata mult mai sanatos, am invatat sa apreciez cu adevarat gustul si savoarea unui astfel de preparat, mult mai rar in schimb.
    Mi-am luat un angajament impreuna cu un prieten ca vom manca mult mai sanatos si ne tinem cu indarjire de programul nostru insa in fiecare duminica avem ziua noastra de rasfat. Atunci este momentul in care putem savura o shaorma mica, sau preferatul meu un Lahmacun Traditional, cum numai la Calif se face :)
    Tot ce pot sa spun e ca abia astept duminica :)

      (Citează)

  47. O shaorma e buna dupa ce alergi dupa copil prin parc jumate de zi si ramai fara energie:)

      (Citează)

  48. Acum un an am reluat legaturile cu niste cercul de prieteni din scoala generala cu care nu ma mai vazusem de aproape 8 ani. De atunci de fiecare data cand ne vedem e o ocazie suficient de speciala incat sa mancam o shaorma impreuna.

      (Citează)

  49. Ionut stanciu

    26/07/2013 la 8:36 PM

    Nu exista momente speciale pt a manca la Calif. Mananc ori de cate ori n-am alte alternative acasa:)). Si se intampla deseori:))

      (Citează)

  50. La Calif poti manca ori cand si ori cat deoarece produsele sunt proaspete.Au sosuri naturale,lipie facuta pe loc,servire ireprosabila!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus