un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Ma dispera femeile fara caciula

23 Feb 2011  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Duminica trecută, când în Bucureşti începuse să ningă mai timid şi a continuat aşa vreo 2-3 ore, am făcut o mică plimbare prin cartier. Am observat destul de multe femei tinere (fete de şcoală generală, de liceu, gagici legale de 18 ani, tipe mai pe la 22-30 de ani) mergând cu capul gol prin ninsoare. Eu aveam şapcă din aceea cu flapsuri peste ureche, ca un boschetar, plus gluga de la hanorac trasă peste ea şi tot îmi era frig rău dintr-un motiv simplu: ningea şi bătea vântul!

Ei bine, o grămadă de femei umblau cu capul gol, de aveau deja părul alb de la zăpada depusă şi îngheţată în el. E aiurea rău. Îmi este mie frig şi pentru ele, atât de aiurea mi se pare. Nu înţeleg deloc logica, pentru că nu e nimic în neregulă să porţi o căciulă sau o glugă peste cap pentru a te proteja de zăpadă. Nu atragi pe nimeni într-un drum până la piaţă (de fapt poţi atrage o sinuzită de toată frumuseţea), mai ales că pe un început de viscol bărbaţii au mai puţin timp disponibil pentru a studia sexul frumos pe stradă şi alocă mai multă atenţie alergatului la destinaţie/adăpost.

Ieri s-a repetat povestea. Ningea la fel de tare ca în mijlocul iernii atunci când am plecat la muncă şi totuşi prima femeie pe care o întâlnesc era cu capul gol. Mergea agale, plimbând trei câini. Care e rostul? Trebuie să arate bine chiar şi când plimbă un câine la 8 dimineaţa, aşa că îşi etala coafura şi părul vopsit roşcat? La prima intersecţie traversa strada o fată de 14-15 ani după (absenţa de) forme şi ghiozdanul din spate, mergând zgribulită ca o vrabie ieşită din baltă, cocoşată de la frig, cu mâinile ţinute strâns la piept şi capul băgat între umeri, dar evident că avea părul liber în vânt. Mi-a atras privirea, nu neg, dar era o privire de milă amestecată cu întrebarea “eşti toantă?”

De obicei acest comportament nu-l mai observ acolo unde începe categoria MILF. Bănuiesc că pe la vârsta aceea îţi dai seama că sinuzita e nasoală şi te va urmări toată viaţa, că răceşti uşor la cap şi migrenele nu-s plăcute şi că bărbaţii sunt atraşi de diverse alte lucruri pe lângă cantitatea de piele pe care o arăţi sau de cât de dezbrăcată mergi prin viscol.

  9 comentarii

 1. Daca-si pun caciula pe cap se strica volumul parului, coafura etc .

    (Citează)

 2. Educația precară și gândirea că “nu se știe de unde iese prințul fermecător”.
  Poate-l întâlnește la taraba cu zarzavaturi și n-o s-o remarce din cauza unui fes pe meclă.

    (Citează)

 3. Vai domnu Radu si nu le-ati invitat inauntru la dvs sa se incalzeasca putin.

    (Citează)

 4. eu intre 12 si 18 ani n-am purtat fes. Alte vremuri.
  Plus ca se mai calesc si ele :D

    (Citează)

 5. Eu nu port caciula nici acum. Recunosc, de cand m-am bosorogit imi iau haine cu gluga doar pentru situatiile in care ninge/ploua, dar cand eram tanar si pletos chiar ma distra sa merg cu capul gol si sa ajung acasa ca mos craciun. Dilema mea e la cele care umbla in fusta pe vremea asta ca mi-e teama sa nu le inghete altceva, capul oricum e un instrument inutil la unii. Si tot cand eram tanar si pletos chiar m-a agatat o tipa care m-a invitat sub umbrela ei.

    (Citează)

 6. Dar de extrema cealalta ce zici? Cei sau cele care umbla cu caciula pe cap desi afara sunt peste 15 grade Celsius?

    (Citează)

 7. Dude, you need to get laid.

    (Citează)

 8. @nwradu.

  Cred că acest subiecteste foarte serios si merită muult mai multă atenţie.

  Pe lângă alcoolism, tebecişti şi număr mare de operaţi raportaţi la nr total de locuitori, avem şi acest număr mare de copii şi copile care pur şi simplu nu ştiu cum să se îmbrace şi nici părinţii sau profesorii lor nu văd pericolul la care se expun şi ce boli interesante îi aşteaptă în următorii 10-15 ani.
  Ministerul sănătăţii pe lângă gripe aviare şi limitarea consumului în exces de zahăr, ar putea să se distreze şi cu o campanie mai altfel.

  Cunosc cazuri de fătuci că cele descrise de tine mai sus, care acum au ajuns pe la treizeci şi ceva de ani cu sinuzită (puroi în cap), început de osteoporoză şi probleme grave pe la trompe şi uter.
  Deh.. tre să umplem viitoarele spitalele cu foste fătuci intzopite , toate cu pretenţii de zâne şi vedete. Diferenţa e că zânele şi vedetele nu umblă în capu gol pe stradă, sunt imediat suite în caleaşcă sau limuzină la căldurică. Orice vedetă sau zâna ieşită la plimbare o vei vedea înfofolita şi blindată cu haine călduroase (haine care pot fi şi drăguţe). Mă crucesc când mă plimb prin ţara şi văd cum majoritatea fetelor şi fătucile mai batraioare se îmbrăca toate ca nişte vampe, toate cu tocuri înalte, toate în capul gol chiar dacă sunt minus 10 grade afară. Nu mai pot să fac diferenţă între fetele de pe centură şi piţipoancele care se defilează prin centre. Expunerea ţâţelor şi a bucilor în exces în spaţiul public, pe lângă reclame pe blocuri şi televiziuni private, nu-mi da posibilitatea să aleg. Adică, ce să fac, să mă uit în gol şi să cad în gropile de pe trotuarele neîntreţinute?
  Principii bune: Îmbrăcaţi-vă cât mai casual, sport, în haine rezistente la frig.
  Concentraţi-vă pe şcoală, specializare şi învăţătura şi mai puţin pe tocuri, machiaj şi costumaţii de vampe (tar*fe).
  Dacă nu, o să ajungem o naţie plină de tar*fe bătrâne, bolnave şi necalificate. Alcoolişti, oameni necalificaţi sau slab calificaţi, săpători de şanţuri, spălători de babe , sclavii europei. În rest, mici grupuri de beizadele de politicieni bine mersi în vilele lor din câmp înconjurate de buruieni şi munţi de gunoaie şi sărăcie, nişte adevăraţi senatori ai melcilor.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus