un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sfaturi utile pentru cei ce merg la Summer Well 2015

7 Aug 2015  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Mâine și poimâine are loc festivalul Summer Well la Domeniul Știrbey din Buftea, iar eu voi fi acolo. Iată câteva sfaturi utile celor ce merg la Summer Well, apărute din experiența anilor anteriori.

Luați-vă o pătură pe care să o puneți jos, o pălărie sau șapcă și nu uitați să vă dați cu crema de plajă (de acasă, acolo s-ar putea să nu vă lase cu ea). Vedeți și voi ce-i afară, iar acolo spațiul de concerte este în soare.

Dacă veniți cu mașina, veniți din timp pentru a găsi parcare, altfel parcați în primul loc care vă iese în cale și mergeți pe jos până la festival. Mai bine mergeți pe jos 500-1000 de metri pentru că ați parcat mai departe decât să ajungeți cu mașina până la intrare, să descoperiți că nu sunt locuri, să rămâneți blocat pe acolo sau să vă luptați să întoarceți pe străzile înguste din localitate, pierzând astfel mult mai mult timp. Conduceți încet la întoarcere, noaptea, pentru că vor fi mulți bicicliști pe un drum îngust.

Dacă nu veniți cu mașina, pleacă autobuze RATB din 15 în 15 minute din zona Piața Victoriei. Stația ad-hoc este în dreptul Muzeului Țăranului Român, pe partea cu turnul BRD. O călătorie costă 3,5 lei și puteți cumpăra bilete pe loc, nu trebuie portofel electronic. În sens invers ultimul autobuz pleacă la 1 noaptea. Anul trecut stația arăta așa:
statie_ratb_summerwell

Și mai tare vă recomand să veniÈ›i cu un Uber, dacă puteÈ›i. Cei cu carduri Visa emise de Unicredit pot călători gratuit spre SummmerWell în limita a 50 de lei, detaliile sunt aici. CeilalÈ›i… nu È™tiu dacă vă duc maÈ™inile acolo fără cod special, dar merită încercat. La câți bani veÈ›i cheltui acolo chiar nu mai contează o cursă Uber, avantajul ei fiind că veÈ›i călători cu o maÈ™ină bună È™i cu aerul condiÈ›ionat pornit, spre deosebire de majoritatea taxi-urilor. De exemplu, acum vreo săptămână am comandat un Uber È™i a venit un BMW seria 5; nu-i rău să călătoreÈ™ti aÈ™a la preÈ› de taxi È™i fără vreun bacÈ™iÈ™, nu?

Și cu taxi și cu Uber puteți micșora costul călătoriei mergând cu metroul până în Bucureștii Noi, că pe acolo se iese spre Buftea. Luați de acolo o mașină.

Dacă vă întâlniÈ›i acolo cu prietenii, stabiliÈ›i de acasă un punct de întâlnire clar, de exemplu “la cortul Orange” sau “la balonul cu aer cald”. EvitaÈ›i situaÈ›iile de anii trecuÈ›i, când am văzut numeroase persoane È›ipând în telefon “eu sunt lângă chioÈ™cul de jetoane, tu unde eÈ™ti?”, deÈ™i sunt vreo 5 chioÈ™curi diferite.

La fața locului va exista un ATM, dar casele de jetoane sunt echipate cu POS-uri, deci veți putea plăti direct cu cardul pentru jetoane. Atenție: se plătește garanție pentru pahare. Pentru a micșora numărul de pahare de plastic folosite și aruncate și mizeria care se face după aceea, la Summer Well se implementează o idee văzută și în străinătate, pahare reutilizabile. Dai 1 jeton și primești un pahar reutilizabil. La finalul zilei îl dai înapoi și primești garanția înapoi. Dacă plecați cu el acasă nu-l puteți aduce a doua zi, așa că nu uitați să-l predați la finalul primei zile. Anunțul este aici.

Luând asta în considerare, se vor face cozi mari la predarea paharelor după ultimul concert, apoi mii de oameni se vor înghesui spre parcări și autobuze. Poate n-ar strica să plecați un pic mai devreme, pe la ultimele melodii,

Citiți cu atenție regulamentul. Nu este permis accesul cu umbrele, aparate foto cu obiectiv detașabil, camere video, căști de motocicletă sau bicicletă (habar n-am ce poți face cu ele). Copiii sub 12 ani intră gratuit dacă sunt însoțiți de un părinte ce are bilet, dar câte un copil de părinte, nu mai mulți.

Aplicația de telefon Summer Well oficială: download pentru Android. Este și de iOS, dar n-am găsit linkul.

Porțile se deschid la ora 15, primul concert începe la 17:15. Dresscode-ul este hipster/confortabil pentru bărbați, slutty pentru femei, mulțumesc!

Sâmbătă 8 august Duminică 9 august
17:15 – Circa Waves

18:30 – Kwabs

19:45 – The Maccabees

21:15 – La Roux

22:45 – Foals

17:00 – Sohn

18:15 – Foxes

19:30 – Jungle

21:00 – The Wombats

22:30 – Kasabian

ACTIVÄ‚RI

Sau cred că așa se numesc micile chestii organizate pe acolo, pe lângă muzică.

Calif va fi la festival, pentru al doilea an, iar meniul lor va fi compus din dil kebab de pui, falafel cu sos de vinete și semințe de rodie, hummus la caserolă, salată de vinete cu semințe de rodie (ediție limitată, doar la Summer Well) și budincă de orez.

Switch.EAT, care sunt în continuare pe primul loc în Turul Burgerilor, vor fi prezenți la Summer Well cu burgeri, dar nu în zona principală de Food Court, ci pe malul lacului.

Unicredit dă jetoanele (7 lei bucata) È™i are concursuri cu premii. ÃŽn cuvintele lor: “Pentru achizitia de jetoane cu orice card Visa intri in tombola cu premii. Se castiga: 1000 de intrari gratuite in instalatia Amococo de la Architects of Air, 100 de tricouri oficiale ale festivalului sau Marele Premiu de 1000 de euro, bani de vacanta. Si la fiecare 10 jetoane cumparate dam cate un portofel personalizat de Ghica Popa.”

Sponsori sunt È™i Beck’s, Jagermeister, Pepsi È™i Finlandia. AÈ™teptaÈ›i-vă È™i la produsele lor pe acolo.

Orange, organizatorul, are un stand cu jocuri, tatuaje și zonă de bar, există un cinematograf în aer liber făcut tot de ei, un balon cu aer cald Orange cu care vă puteți ridica pentru a vedea de sus zona. Participanții pot activa trafic nelimitat 4G+ pe o perioadă de 60 de zile, detalii aici.

Tot Orange mai are o idee mișto: poți cumpăra la festival o baterie externă, iar când o golești o duci înapoi și îți va fi schimbată gratuit cu una încărcată. E un fel de leasing de baterii încărcate :p Anunțul este aici.

 

 

    11 comentarii

  1. cine-s astia care canta?

      (Citează)

  2. 0. Stati acasa si evitati turmele de idioti cu minte slaba care se duc la concerte

    In alta ordine de idei, nu ai vazut destule filme din HK de nu stii ce se poate face cu o casca de motociclist sau de biciclist.

    Probabil nu ai voie nici cu sticla ta de apa / suc etc., pacat ca nu se moare de prostie, scapam de organizatori disperati si dupa ultimul leu.

    BTw doar politia si jandarmii va pot controla in bagaje.

      (Citează)

    • Gaelex: In alta ordine de idei, nu ai vazut destule filme din HK de nu stii ce se poate face cu o casca de motociclist sau de biciclist.

      Mă refeream că nu știu ce-ai putea face cu ea acolo, dacă vii cu motocicleta, adică unde o pui? O legi de motocicletă? M-ar mira să o mai găsești.

      Gaelex: BTw doar politia si jandarmii va pot controla in bagaje.

      La intrarea în evenimente organizate te poate controla cine vrea organizatorul, că altfel nu intri și gata. Ai acceptat ToS-ul când ai cumpărat biletele.

        (Citează)

    • Termenii si conditiile oricaror contracte nu pot incalca legea. Organizatorii pot scrie ce vor ei, de exemplu ca ai voie cu heroina la tine. Crezi cumva ca daca te controleaza politia in cadrul evenimentului scapi de puscarie?

        (Citează)

    • Păi nu È™tiu ce să zic. Bănuiesc că după ce iei biletele, vrei să intri acolo, nu faci scandal că nu te controlează cine trebuie.

        (Citează)

    • Eu pot sa fac scandal oriunde :D

        (Citează)

    • PoÈ›i sta liniÈ™tit, era suficientă jandarmerie acolo încât, dacă nu voiai să fii controlat de Tiger Security, se găseau oricând 20 de jandarmi să te caute bine peste tot.

        (Citează)

  3. Am inteles ca va concerta si Alex Velea cu trupa lui, Brigada antidero.

      (Citează)

  4. Cum adică să merg pe jos? Păi de asta am murit noi la revoluție? Eu vreau loc de parcare lângă scenă!!

      (Citează)

    • Poate la anul se va putea intra cu maÈ™ina direct pe iarbă, vom sta fiecare în maÈ™ina lui sau lângă ea, ascultând muzică de la radio ca în cinematografele drive-in.

        (Citează)

  5. nwradu:
    Poate la anul se va putea intra cu mașina direct pe iarbă, vom sta fiecare în mașina lui sau lângă ea, ascultând muzică de la radio ca în cinematografele drive-in.

    asa e la americani. la noi o sa se intre cu masina pe scena.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus