un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două site-uri ce adună melodiile din diverse filme și seriale (plus Luke Cage sezonul 2)

19 Jul 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

3 comentarii

Luke Cage sezonul doi nu mi-a plăcut la fel de mult precum primul, deși este făcut cam pe aceleași coordonate: o mare amestecătură de intrigi și oameni răi cu care se luptă Luke, dar așa… mai lejer, mai chill. Într-un episod îi bate pe unii, în altul este prieten cu ei și luptă cu toții împotriva altei părți; în următorul episod deja s-a aliat cu ceilalți împotriva primilor.

Mi-au plăcut diversele aluzii la cafea, iar personajul principal este în continuare plăcut. Totuși, lipsește un personaj negativ cu adevărat malefic (deși cel pe care-l primim măcar este bine îmbrăcat). Cottonmouth din primul sezon a fost foarte bun pe rol; sezonul doi nu are așa ceva. Ca și la primul, e destul de greu să construiești o intrigă folosind un personaj indestructibil.

Totuși, mi-a plăcut mult muzica din serial. Este de două tipuri: soundtrack-ul oficial, compus de doi tipi și care rulează pe fundal în diverse momente, și melodii cântate de artiști cunoscuți, uneori chiar live în serial. Scenariștii au făcut foarte bine aceste momente, uneori lăsând muzica să curgă pentru câte 30 de secunde cu respectiva piesă.

De exemplu, de câteva ori cântă Stephen Marley, fiul lui Bob Marley și care are, ca și tatăl său, o voce super-super, de-am început să-l ascult și pe Spotify. Mai cântă, apărând în serial sau nu, Fugees, Ghostface Killah, Gary Clark, Esperanza Spalding, Kingfish Ingram, KRS-One, Rakim și alții din zona reggae, soul, r’n’b și hip-hop.

Întrebându-mă unde pot afla cine sunt respectivii oameni, am găsit site-ul Tunefind, care adună melodiile ce se aud în diverse filme și seriale. Pare a fi crowdsourcing, așa că nu orice show sau film se regăsește acolo, dar este un început bun. Similar este și WhatSong, care include și numele melodiilor din soundtrack-ul oficial.

Pentru a afla alte melodii, utilizați Shazam (care are un widget mișto pe telefoanele Android, îl apeși și pornește direct identificarea). Problema este că uneori auzi o melodie bună la televizor, unde nu poți da înapoi timpul, și nu apuci să o shazamezi, de unde și utilitatea site-urilor de mai sus.

sursa foto: David Lee/Netflix

    3 comentarii

  1. Super-super la balci. Te-ai dat in ciocanele?

      (Citează)

  2. Se gasesc si pe spotify playlist-uri cu melodiile din filme si seriale.

      (Citează)

  3. Kymani Marley suna mult mai bine …. incearca

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus