un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 22 iulie 2018

22 Jul 2018  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Povestea unor tripleți separați ca partea a unui studiu privind influența societății în creșterea lor. Zeci de gemeni au fost separați de un psiholog (pe care nu l-a oprit nimeni să facă asta) și monitorizați în secret pentru a vedea cât de diferit cresc. Povestea e veche, dar acum apare un film despre ea. (Mulțumesc pentru semnalare; dați refresh pe articol dacă zice ceva de reclame).

Departamentul de Stat al SUA face un raport nasol despre România. Legile se dau după ureche, companiilor li se cere șpagă, uneori în termeni duri.

Un miraj pe post de președinte. Cine a scris acest articol i-a tras-o bine de tot lui Iohannis, dar pe bună dreptate, zic eu.

Termeni din domeniul armelor nucleare. Ca să vorbim corect în viitor, nu ca amatorii.

Scandalul sexual din cadrul Academiei Suedeze. Premiul Nobel s-a amânat, academia fiind cuprinsă de un scandal sexual.

Zeci de crime în India și Myanmar după zvonuri false pornite pe WhatsApp. Ambulanța neagră care răpește copii lovește și acolo.

O companie din Noua Zeelandă a trecut cu bine la săptămâna cu 4 zile de muncă.

Ce să vizitați prin Muntenegru. Frumoasă țară!

O femeie a ieșit la o întâlnire și apoi a primit factură pe jumătate din consumație. Se pare că unii străini duc “hai să împărțim nota” la alt nivel.

Povestea parcului acvativ Schlitterbahn și a ride-ului Verruckt, unde în 2016 un copil a murit pe tobogan. Știu cazul, m-a speriat atunci și mi-am zis că nu mă voi da niciodată pe astfel de tobogane înalte, dar de fapt oricum nu aveam de gând să fac asta, că sunt fricos din fire.

42 de angajați au fost contaminați cu plutoniu la Hanford, zona de producție a materialului din statul Washington. Întreaga zonă este în proces de demolare, iar articolul arată și cât de mare este industria de arme nucleare, cu mii de clădiri și zeci de instalații din țară implicate în producția lor.

7 greșeli făcute de magazine cu AdWords.

Formula 1 astăzi, la ora 16:10, din Germania. Probabil și un nou episod cu Matilda.

    11 comentarii

  1. NSFW – Alena Kononenko – insta g.

      (Citează)

  2. La business insider voi aveti cont platit sau doar mie imi cere bani sa citesc articolele?

      (Citează)

  3. Jewish Board, care va sa zica au invatat ceva jidanii de la nazisti…

      (Citează)

  4. Frumos articolul de pe recorder, dar cate cuvinte intortochiate. La unele am dat cautare in dex. Imi plac cei de la recorder de la inceputurile lor, dar parca zic ca ar trebui o abordare mai usor de digerat de catre publicul larg. Ca altfel o sa ramana inchisi doar in bula lor.

      (Citează)

    • Eu:
      Frumos articolul de pe recorder, dar cate cuvinte intortochiate. La unele am dat cautare in dex. Imi plac cei de la recorder de la inceputurile lor, dar parca zic ca ar trebui o abordare mai usor de digerat de catre publicul larg. Ca altfel o sa ramana inchisi doar in bula lor.

      am citit de 2 ori articolul, sa ma asigur ca nu am ratat vreunul din cuvintele astea complicate.
      despre ce vorbesti?

        (Citează)

    • Da, totusi care sunt acele cuvinte “intortochiate”?

        (Citează)

  5. Foarte bine ca a primit factura pe jumatate din consumatie. Unele femei o duc binisor din date-urile la care barbatii le cumpara mancare, apoi ii blocheaza.

      (Citează)

  6. Legat de compania aia din Noua Zeelandă: am citit cu ce se ocupă și sincer, chiar era de așteptat să fie în regulă și cu 4 zile. Mă întrebam în care alte domenii de activitate poate fi implementat un program de gen. În industrie și la firmele care produc chestii – mai greu. Băncile nu prea, magazinele nu prea (eventual cele care nu-s bazate pe mâncare etc), farmaciile clar nu. Ce mai rămâne și să fie din mediul privat?

    În schimb, în loc de săptămâna de lucru de 4 zile, eu tot cred că ar merge mai bine ziua de 6-7 ore de muncă. Dar iarăși, exceptând cazurile unde se lucrează pe schimburi și unde ar necesita încă un schimb în plus.

      (Citează)

  7. Scandal sexual în Suedia ?!
    Pesemne cineva care a vrut sex, o fi uitat să spună DA, pentru că se știe că este singura țară care are o lege că dacă nu spui DA înainte de a face sex(!!!) se consideră viol. Pe bune ! Dincolo de stupiditatea acestei legi, se pare că această “forță de nestăvilit”(!) depășește bariera lingvistică creată de vrun impotent de academician sau cine o mai fi propus legea ceea. Drept pentru care se resimt și efectele, acordarea distinsului premiu fiind amînată. Posibil motivele să fie și altele…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus