un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 29 iunie 2018

29 Jun 2018  ·

ȘTIRI  ·

17 comentarii

Conturi românești de Instagram: Andreea Sasu.

    17 comentarii

  1. interesant in domeniul evolutiei speciilor: intr-o singura generatie aproape a aparut o noua specie, elefantul fara fildesi.

    Un parc national din africa a fost cucerit de soldati, in timpul ceva razboi civil. Aia au mancat toate animalele si au vanat toti elefantii cu fildesi. Au scapat numai elefantii cu fildesi mici.

    In generatia urmatoare, jumatate din elefanti nu aveau fildesi deloc. Selectia naturala functioneaza foarte rapid.

      (Citează)

    • Să nu tragem concluzii pripite precum cercetatorii britanici – care au concluzionat că după ce li se taie picioarele, puricii nu mai aud… :)
      A nice day!

        (Citează)

    • nu e vorba de selectie naturala aici, ci de selectie artificiala.
      caracteristicile legate de colti se transmit genetic, deci daca din pool-ul genetic dispar masculii cu colti, e normal ca in cateva zeci de ani majoritatea elefantilor sa nu mai aiba colti.

      dar motivul disparitiei este artificial, nu natural (vanatoarea predilecta a elefantilor cu colti), .

      e cam la fel ca si la caini, si acolo exista rase create in cateva zeci de ani prin selectie artificiala.

        (Citează)

    • In ce sens artificial? Daca e in sensul pe care-l stiu eu, adica facut de mana omului, inseamna cat se poate de natural, pentru ca omul e creat de natura.

        (Citează)

    • da, de exemplu plasticul e facut de mana omului, deci e “cat se poate” de natural.

      in sensul asta artificial
      http://lmgtfy.com/?q=natural+vs+artificial+selection

        (Citează)

    • apropo, selectia artificiala poate fi intentionata sau neintentionata.
      de ex. se crede ca domesticirea plantelor agricole a fost neintentionata.

      fenomenul asta cu uciderea elefantilor cu fildes care duce la disparitia fildesului pare a fi un exemplu de selectie artificiala neintentionata.

        (Citează)

    • @robo mhm. Mi-ai confirmat discursul. GG

        (Citează)

    • Ce vrei man, cred ca am zis deja ca nu retin nickuri. Eu combat idei, nu oameni, concept care bineinteles tie iti este strain.

      Imi fac o nota mentala sa nu-ti mai raspund, sa-mi amintesc ca IPO e genul de idiot care scrie doar ca sa atace persoana si care atunci cand nu mai are ce zice baga tactica super rasuflata cu “ce spui tu confirma parerea mea despre tine”, fara ca nimeni sa fie convins de asta, nici macar el.

        (Citează)

  2. Uber nu are nevoie de o interzicere speciala atat timp cat el functioneaza ilegal, instanta europeana a decis ca e serviciu de transport persoane si trebuie sa se supuna legislatiei din domeniu, insa atat timp cat constitutia a devenit obtionala in Romania nu trebuie sa ne mire ca incalcarea unor legi se face fara nici macar o consecinta.

      (Citează)

  3. Poate maresti timpul cookie-ului pentru GDPR la minim o luna, e destul de enervant sa tot apara bara cu “sunt de acord” la fiecare saptamana.

      (Citează)

  4. lol.
    omul are perfecta dreptate stfu

    Mache:
    Postac analfabet.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus