un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noutăți de la E3 2018: jocurile noi

14 Jun 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Cum am făcut și la alte ediții, scriu aici despre ce jocuri noi mi-au atras atenția la această ediție de E3, cea mai mare expoziție dedicată gamingului. Jocurile noi ce vor continua serii deja existente, precum Assassin’s Creed sau un nou Doom, le vom discuta într-un articol viitor.

ANTHEM – apare pe 22 februarie 2019

Răspunsul Electronic Arts la Destiny, gameplay-ul văzut în clipul de mai jos mi-a plăcut mult și sper ca Anthem să fie un joc de succes. Jucătorul, singur sau în echipă cu alții, explorează o lume ciudată, o combinație de tehnologie scăpată de sub control și natura modificată de ea, cu tot cu roboți, monștri, relief spectaculos și, după cum se vede în clip, monștri și mai mari.

Personajul folosește un Javelin, un costum stil Iron Man care-i dă diverse abilități și arme. Practic, este echivalentul alegerii unei clase la începutul jocului, dar conceptul de costum vine cu niște avantaje: îți poți schimba “clasa” între misiuni, deși probabil că să cumperi un nou costum nu va fi foarte simplu și la îndemâna oricărui jucător nou.

Anthem arată super-spectaculos și promițător, zic eu, dar știți cum e cu astfel de jocuri. Succesul lor este determinat și de prezența sau absența bugurilor, cât de repetitive sunt misiunile, cum merg serverele șamd. L-aș juca.

FEAR THE WOLVES

Jocul este unul de tip battle royale (fii ultimul rămas în viață, indiferent cum faci asta) în stil PUBG, dar nu mai are loc pe o insulă pustie, ci în zona Cernobîl, unde se pot introduce astfel elemente mai ciudate de decor și animale sălbatice. Am senzația că lupii din titlu vor fi plasați la întâmplare pe harta, gata să te atace dacă nimerești peste unul, sau poate că vor fi “cercul” ce se restrânge pentru a limita zona de joc.

N-aș putea spune că văd motive să trec de la PUBG la acesta.

COMMAND & CONQUER: RIVALS

Am văzut mulți nostalgici furioși că EA a stricat legendara serie C&C cu acest joc, deși legendara serie era ca și moartă de multă vreme și, în plus, nu te obligă nimeni să joci un joc e nu-ți place.

Rivals este un joc de mobil stil MOBA. Tu ai o bază, dușmanul are o bază, în centrul hărții este o rachetă nucleară. În funcție de cine controlează mai multe puncte de control de pe hartă, racheta va decola spre una dintre baze sau spre cealaltă. Jucătorul construiește diverse unități de luptă și trebuie să controleze acele puncte speciale de pe hartă sau să distrugă direct baza inamicului.

Jocul pare ceva simpluț și lejer, de jucat pentru câteva minute pe telefon. Îl voi da o șansă.

JEDI FALLEN ORDER

Încă un joc în lumea Star Wars. Tu ești un padawan ce înearcă să scape de genocidul Jedi de la finalul episodului 3, ceea ce pare un scenariu bun pentru a introduce cumva în joc și o sabie laser.

Cred că succesul său va fi dat de cât de interesantă este povestea și cât de antrenant va fi jocul. Simpla idee de Jedi și săbii laser nu mă face să-l doresc, așa că voi aștepta review-uri după lansarea sa.

DEATH STRANDING

Jocul a venit cu un nou trailer ce pare la fel de dubios ca și cel prezentat anul trecut, dar măcar dă niște indicii despre cum va fi jocul. Omenirea pare să fi pățit un dezastru, totul este în paragină, tot felul de fantome sau monștri controlează o mare parte din mediul înconjurător.

Tu ești un curier care transportă chestii dintr-o parte în alta, iar jocul probabil că va fi de genul sneak & destroy (așa i-am zis eu), doar că într-un astfel de scenariu foarte inedit și ciudat. Mai durează până apare, probabil nu va fi gata în 2019. L-aș juca.

SPIDER-MAN

Pe mine nu m-a prins niciodată prea mult acest supererou, nici n-am văzut ultimele filme din serie, dar jocul de Playstation promite foarte multe și toți oamenii care l-au văzut, în secret sau public, mi-au spus că li s-a părut foarte bun. Prin urmare, țineți-l pe radar dacă vă interesează subiectul. Dacă reușești să faci toate acele manevre în mod fluent, atunci da, va fi un joc foarte bun.

CYBERPUNK 2077

Nu-mi dau seama din trailer ce fel de joc va fi, dar mă aștept la un fel de RPG tip GTA combinat cu Watch Dogs. Este plasat în 2077, într-un oraș futurist și parțial distopic. L-aș juca. Bine, de 5 ani îl tot anunță…

    12 comentarii

  1. CYBERPUNK 2077 are hype, pentru ca e facut de cei care au facut si Witcher 3. Sunt curios ce va fi.

      (Citează)

    • 3d shooter cu elemente de rpg. sau invers :))
      va fi un succes (sper) doar pt ca e facut de CD PROJECT RED, cum a zis si colegul de mai sus.

        (Citează)

    • si detalii despre joc, deduse din stream:

      Game is FPP RPG with TPP cutscenes
      FP perspective made to feel more personal
      RPG with Shooter Elements not a Shooter with RPG elements
      Multiple different progression systems (Skills, Perks, etc.)
      V, protagonist – urban merc/hired gun.
      Full character creation system (Gender, Looks, Lifepath/Backstory)
      You DO NOT pick classes in the beginning, class system is fluid based on choices
      Dystopian Cyberpunk future shown in sunlight on purpose. Full Day/Night Cycle. Noir themes bleed through environment and aesthetic
      Characters from Cyberpunk 2020 lore will appear
      Netrunner, Techie and Solo are main focused classes
      You can combine classes
      Story and quest system from Witcher 3 is implemented into Cyberpunk similarly
      Choice and consequence is HUGE. Emphasized that the game is an RPG first and foremost
      Story is personalized by player choice.
      Combat – Ranged combat and Melee combat. Learned lessons from Witcher 3. FPS Melee combat.
      Weapons – 3 branches – Power Weapons (heavy hitting/stagger), Tech Weapons (penetrating through cover), Smart Weapons (tracking/following)
      Vehicles – Motorcycles, Cars, hinted at flying cars.
      V is a fully voiced character. Both Male and Female completely voiced.
      V’s personality is shaped by player. Backstory and interactions shape V’s personality.
      Cyberpunk is a dark dystopia in the same vein as Witcher 3 being Dark Fantasy
      Details of the world – everything has a purpose. World design was a huge focus in setting the tone.
      Night City – in between SF and LA (fictional city). Inspired by both cities.
      6 unique districts in the city. Each area has its own feel on top of the base Noir feel
      Exploration is encouraged.
      Witcher was horizontally huge, Cyberpunk is vertically huge.
      You can enter buildings, Mega Buildings exist as well with multiple floors and multiple areas to explore within a single building.
      No level scaling. 2 forms of XP – Core XP – Main Missions and Street Cred – Side missions
      Higher Street Cred opens new exclusive vendors and fixers (new jobs)
      Also there’s full frontal nudity and you can take people back to your apartment for a one night stand, if you fancy it

        (Citează)

    • 2077 nu e anul cand se petrece actiunea, e anul lansarii:)

        (Citează)

    • Sună a Deus Ex mai complex.

        (Citează)

  2. Nimic de fallout?:)
    Elderscrolls astept

      (Citează)

  3. Pe mine cel mai mult m-a impresionat Ghost of Tsushima, directia artistica pare de nota 10: https://youtu.be/kSAvzeopPC8

      (Citează)

  4. Intreb si eu ca prostu’, RTS-uri d-alea clasice ca pe vremea mea gen Starcraft mai face cineva?

      (Citează)

    • Da, dar sunt ceva mai putin marketate pt. ca nu se vand foarte bine.

      Cateva ce merita vazute din ultima vreme: Ashes of the singularity, Frostpunk, Jurassic World Evolution (lansat chiar saptamana asta), Total War: Warhammer 1,2, Planetary Annihilation, Battletech, X-com 2.

        (Citează)

    • Total warhammer, am auzit lucruri bune

        (Citează)

    • Să fim serioși, nu prea se mai fac unele bune. Nici questuri, din păcate.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus