un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ninebot prezintă role electrice Drift W1

29 Jun 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

Mi se pare interesant ce produs va lansa Segway-Ninebot la final de august: o pereche de role cu motoare electrice și tehnologie de balansare, practic pantofi cu roți la care tu nu mai trebuie deloc să dai din picioare. Produsul se numește Drift W1 și va fi disponibil în România după lansarea din 30 august, când vor fi prezentate la IFA Berlin.

Sunt ușor intrigat. Nu mai țin minte dacă am scris pe blog despre dorința mea de a învăța să merg pe role, dar acum niște ani mi-am cumpărat tot ce aveam nevoie pentru asta și am încercat să învăț să “rolez”, dar rezultatele nu au fost foarte bune. Mergeam în linie dreaptă, dar nu reușeam să cotesc și să pun frână (cu diverse rezultate amuzante în “teste”). Evident că aveam nevoie de mai mult exercițiu, dar îmi era și teamă să nu cad și să-mi rup ceva, iar planul a fost abandonat din lipsă de timp.

Încă am rolele, îmi spun în fiecare vară că poate acum voi reîncepe să le utilizez.

Segway-urile clasice și multele lor clone nu prea au prins în România, le-am văzut utilizate doar de paznici de mall și mi se pare că unii fac și un tur ghidat de oraș cu ele, cum am văzut de multe ori în străinătate. Trotinetele electrice au prins însă bine de tot, inclusiv eu tot trag de Matilda să ne cumpărăm două sau măcar să testăm unele ca să vedem dacă ne plac. Mi se par o soluție rapidă pentru deplasarea prin cartier, poate și de luat în mașină și plimbat prin alte zone.

Ninebot stă bine pe partea de trotinete electrice, am văzut că au niște modele mărișoare și puternice. Dacă rolele “e-skates” Drift W1 merg bine, cred însă că vor avea un succes și mai mare pe piață și vor crea o nouă categorie de dispozitive de deplasare. Rolele acestea ar putea ajuta o mulțime de oameni să meargă, fiind utile nu doar ca distracție prin parc.

    18 comentarii

  1. Poate poti cere imprumut o trotineta electrica de la vreun prieten care are asa ceva.

      (Citează)

  2. Rolele acestea ar putea ajuta o multime de oameni sa nu mai mearga….

      (Citează)

  3. ce dragut o sa fie cand stangul o sa aiba mai multa baterie decat dreptul. poate au gandit-o si ei.

      (Citează)

  4. Imi place ca astia pana si in reclama arata de parte abia isi tin echilibrul. De obicei in reclame e ca in alea la detergenti si aspiratoare, totul pare foarte usor dar in asta saracii dau din brate ca pe gheata.

    Ma tenteaza chestiile astea electrice ca sunt practice dar prefer totusi deplasarea pe baza de calorii ca altfel devenim niste atrofiati.

      (Citează)

  5. user:
    Adica cu fundul in masina ?

    Tu sa inteleg ca inca mai incapi intr-un Moskvici din ala cu pedale din copilarie? Sau ai un harb din ala vechi ce merge doar impins? Ca altfel nu ma prind cum te deplasezi cu masina pe baza de calorii arse :)

      (Citează)

    • Motoarele diesel functioneaza cu ulei de gatit folosit.

        (Citează)

    • Neah, eu din fericire comform legii nu am voie sa am carnet. Ma deplasez cu trotineta normala, bicicleta sau pe jos. Pe de alta parte vanez oferte la o trotineta xiaomi electrica.

        (Citează)

  6. Mersul cu rolele se invata mai bine la varste mici si nu se mai uita.
    Am invatat sa merg cu role pe vremea lui ceasca, iar dupa 20 de ani cand am pus in picioare role de astea noi in linie am constatat cu surpriza ca n-am uitat sa merg, ba chiar imi ies si piruetele. ;)

      (Citează)

  7. bănuiesc că rolele motorizate și cu stabilizare electronică ca Segwayul se simt total diferit în picioare față de cele clasice.

    La cele clasice tocmai asta e ideea, creierul tău tb să capete funcția de stabilizator și să comande mușchii a.î. să nu pici în bot.

      (Citează)

  8. Rolele astea nu o sa inlocuiasca in niciun caz nici macar cea mai ieftina trotineta electrica.

    Trotineta electrica are un avantaj major fata de toate inventiile astea gen hoverboard electric, roata aia de-o tii intre picioare si asa mai departe.

    Si anume sentimentul de siguranta.

    Nu-ti mentii echilibrul doar din picioare sau iti incredintezi echilibru unui giroscop electric, iti folosesti si mainile pentru sprijin, navigatie etc. Al doilea avantaj major este cat de practice sunt. Cu rolele alea n-ai sa vezi sa poti trece de o bordura, o groapa etc. Cu trotineta sari cu totul peste bordura, peste gropi, peste limitatoare de viteza etc. Poti merge lejer pe strada fara sa ai stresu mentinerii echilibrului. Are cam toate avantajele unei biciclete (electrice sau nu) fara dezavantajul de a nu putea intra cu ea in mijloace de transport, de a nu putea sa o ai langa tine la birou ca sa o incarci etc. Nu ai grija ei ca trebuie sa o lasi undeva. O iei cu tine peste tot: hypermarket, doctor, mall-uri, institutii publice etc.

    E un lucru foarte eliberator sa fii cu masina, vezi ca e super aglomerat, cauti un loc de parcare si apoi iei trotineta din portbagaj si bagi ultimii km cu ea. Gata cu sentimentul de claustrofobie dat de trafic stand in masina. Sa nu mai zic ca e si mai bine sa pleci direct cu ea de acasa daca ai pana in 10-15 km pana la munca sau unde ai nevoie sa te duci.

    Aceste role vor fi un mare chix in ceea ce priveste volumul de vanzari.

    Nu stiu cate kilograme ai ca sa-ti recomand o anumita trotineta, dar trebuie NEAPARAT sa incerci. Si cred totusi ca poti incerca si fara consoarta, daca ea nu vrea, dar iti zic, si femeilor le place foarte mult sa se dea.

    Pe fb exista un grup destul de misto de romani motorizati de electroni, We Are Electric, se mai organizeaza intalniri etc. Poti veni la una si sa incerci o gramada de trotinete electrice.

      (Citează)

  9. E un grup pe Facebook gestionat de un roman, o comunitate simpatica de trotinetisti in special : WeAreElectric

      (Citează)

  10. Folosirea unei trotinete e simpla. Problema este atunci când mergi pe strada. Devii un pericol și poți fi in pericol. Pe trotuar aceeași problema. Trotineta e un mijloc de distracție nu de transport zilnic in traficul cotidian.

      (Citează)

  11. astept primele stiri in care mizeria asta ii explodeaza bateria.
    sa nu uitam, placile alea care faceau aceasi chestie au fost bagate in pamant cu faza aia.

      (Citează)

  12. Vezi ca Ninebot ES2 este $420 in China.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus