un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Volumul 6 din seria Game of Thrones ar putea apărea în 2019

9 May 2018  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Un lucru e clar, The Winds of Winter, cum se va numi volumul 5 din seria A Song of Ice and Fire (mult noroc să găsiți pe cineva care să știe că acesta este numele real al seriei, de unde și titlul meu cu GoT), nu va apărea în 2018. Autorul a anunțat asta pe blogul său.

Pe 20 noiembrie va apărea ceva numit Fire & Blood, volumul 1, o istorie a regilor Targaryen. Cartea este mare, 989 de pagini în original, dar nu este un roman, ci mai degrabă o istorie, însă cu subiect interesant. George Martin o numește un fel de GRRMarillion a sa, o referință la cartea Silmarillion a lui J.R.R. Tolkien, unde acestea povestește toată istoria Pământului de Mijloc și marele război dintre elfi, oameni și Morgoth, ăla foarte rău pentru care Sauron era doar un locotenent în acele vremuri. Ulterior, mii de ani mai târziu, începe acțiunea din Stăpânul Inelelor.

Dacă v-a plăcut Hobbitul sau Stăpânul Inelelor și n-ați citit încă Silmarillion, nu stați pe gânduri, e o carte frumoasă, lungă (și tristă), cu diverși eroi ce mie mi-au rămas în minte. O găsiți la eMAG, Libris, Elefant și, dacă vreți în engleză, AmazonBooks ExpressElefant.

Înapoi la Winds of Winter, poate că va apărea în 2019, dar nu este nici o garanție că așa se va întâmpla. În fond, acest volum era așteptat încă din 2015 și a fost amânat în fiecare an mai ceva decât metroul din Drumul Taberei.

Partea și mai rea este că e foarte posibil ca volumele 6 și 7 să nu fie suficiente pentru a finaliza seria de cărți. Știm deja din cărți ce urmează să se întâmple în continuare: Daenerys este prizoniera călăreților, dar îi convinge să treacă de partea ei, se întoarce la castelul ei, trebuie cumva să-l cunoască pe Tyrion și să învingă rezistența înainte de a trece marea pentru a invada Westeros, unde cucerește diverse castele, îl cunoaște pe Jon Snow, face alianțe, dă cu dragonii în stânga și dreapta șamd.

La finalul volumului 5, apropo, Jon Snow este mort. Personajul trebuie înviat, trebuie să ia din nou conducerea pe Zid și să recucerească Winterfel și să se certe cu nobilii și să se întâlnească cu Daenerys si să se lupte cu umblătorii albi. Asta e ce știm din serial, dar mă îndoiesc că va fi suficient volumul 6 pentru toate acestea, mai ales că mai sunt și alte personaje în carte, ba chiar unele neintroduse în serial (precum Aegon). Există un întreg capitol pentru Arianne.

Sincer să fiu, cred că vom vedea sezonul 7, ultimul, din serial în 2019 și asta ne va fi suficient,. Interesul pentru seria ASoIaF se va mai diminua. Dacă volumul 6 apare în 2019 și volumul 7 poate prin 2025… să sperăm că nu va fi și un volum 8.

 

    3 comentarii

  1. … si eu as putea castiga la loto
    … si Anna Lesko ar putea descoperi ca sunt irezistibil

      (Citează)

  2. Ionut Popescu

    09/05/2018 la 8:29 AM

    Gaelex:
    … si eu as putea castiga la loto
    … si Anna Lesko ar putea descoperi ca sunt irezistibil

    Cred ca vad o relatie de cauzalitate aici… Adica daca ai castiga la Loto o multime de personaje ar descoperi ca esti irezistibil

      (Citează)

  3. Nu e nicio garanție că ce se s-a întâmplat în film se va întâmpla și în cărți, asta a spus-o chiar RR Martin.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus