un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Uber Eats se va lansa mâine, 10 mai (update: doar încep testele)

9 May 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Update: m-a sunat cineva. Pe 10 mai începe perioada de testare, ceva în cerc restrâns, probabil cu un anumit grup ce poate da comenzi de test. Lansarea oficială va fi peste câteva săptămâni.


Cineva înscris în Uber mi-a arătat emailul prin care este anunțat că livrările încep de mâine, 10 mai, ora 12. Există o perioadă de testare între 10 și 16 mai, cu orar de livrare 12–21, dar aceste ore se vor schimba după lansarea completă a serviciului.

Uber Eats este un serviciu de livrare de mâncare. Restaurantele se înscriu în sistem, clientul comandă prin intermediul aplicației Uber Eats (e una dedicată, nu cea Uber de transport persoane), mâncarea este livrată de un șofer Uber ce primește instrucțiuni privind ce trebuie să ridice și unde să livreze. Nu cunosc costurile de livrare, vedem după lansare.

Din câte știu, Uber este foarte popular în unele țări, iar de multe ori livrările se fac cu bicicleta sau scuterul. Compania a făcut publice planurile de a lansa și în România încă de acum câteva luni.

Nu se cunosc încă restaurantele înrolate în sistem. În alte țări, McDonald’s este un partener tradițional pentru Uber Eats și poate că va fi și la noi, deși probabil nu din prima zi. Mai mult ca sigur alte restaurante vor intra ulterior în sistem, deși Uber le cere un comision destul de mare, în jur de 32%, ceea ce este peste Oliviera, Food Panda sau Caserola.

Se cunoaște însă zona de livrare, este cea de mai jos:

    15 comentarii

  1. fa ceva cu pluginul ala pt poze. :)

      (Citează)

  2. Sper ca zona de livrare e doar una de test, la inceput, ca altfel inteleg ca vor ca acest serviciu sa fie folosit doar de corporatistii din centru si din Pipera, si cam atat (si de tine, ca probabil te incadrezi pe langa parcul Tineretului :P)

      (Citează)

  3. au uitat sa scrie ca e “food sharing”.
    sau serviciul asta chiar l-au facut in legalitate

      (Citează)

  4. Oliviera, Food Panda sau Caserola nu au flota de transport, probabil de asta Uber taxeaza 32%.

      (Citează)

    • O fi, dar rămâne de văzut cam care este “flota minimă” necesară pentru a livra mâncare. Cred că ceilalți au destule mașini pentru piața din București.

      Mai degrabă cred că Uber cere mult pentru că-și vor folosi notorietatea pentru a genera mai multe vânzări decât ceilalți.

        (Citează)

  5. prietene, livrezi mancare, ce flota visezi

    Adrian:
    Oliviera, Food Panda sau Caserola nu au flota de transport, probabil de asta Uber taxeaza 32%.

      (Citează)

    • Baga creierul in priză și mai documentez a-te, “prietene”. Unul facilitează altu și transporta sub acelasi brand.

        (Citează)

  6. OK, daca in cazul taximetriei, care e de rahat, pot sa inteleg nevoia de Uber, la livrarea de mancare chiar nu pricep ce pot sa-mi ofere in plus fata de cele 3-4 firme locale care fac deja asta. Sau ce pot sa-i ofere unui restaurant.

      (Citează)

  7. nwradu:
    Cred că ajuta dacă spuneați ce problemă are pluginul de poze, ca să știu ce să-i fac.

    Nu poti da zoom, la imagine, e statica.

      (Citează)

  8. sa-i fut cu zona aia de livrare.. nici macar dristor si vitan nu sunt incluse :)) ce sa mai zic de militari si dr taberei. Toata lumea locuieste in centru sau comanda doar in Pipera la munca?

      (Citează)

  9. Am vazut acum un curier pe bicicleta cu o ditamai geanta verde in spate pe care scria Uner Eats

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus