un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Serviciul oficial de streaming pentru Formula 1 a fost lansat

11 May 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Serviciul oficial de streaming pentru Formula 1, F1 TV Pro, a fost lansat.

Este disponibil și în România, costă 8 euro/lună sau 58,5 euro/an (ofertă de lansare) și momentan este disponibil doar pe PC, aplicații de Android, iOS, Apple TV, Android TV și Amazon Fire fiind în lucru.

De ce să vă abonați în loc să urmăriți cursa la DigiSport sau Telekom Sport? Pentru că o puteți privi de oriunde, că poate sunteți plecat pe undeva duminică la prânz, când au loc majoritatea curselor. Este clar un serviciu adresat doar fanilor înrăiți ai sportului.

În plus, pe streaming puteți avea acces la toate camerele de la bordul mașiniilor, nu la ce alege regizorul transmisiunii să vă arate. Dacă Alonso este șoferul vostru preferat, puteți vedea toată cursa de pe mașina acestuia (cel puțin așa înțeleg eu din termenii serviciului), plus că veți acea acces și la toate transmisiunile radio ale piloților.

Vor fi disponibile în serviciu și reluări și posibilitatea de a vedea orice cursă anterioară.

De ce să nu vă abonați? Pentru că mi se pare scump. Dacă nu lua DigiSport drepturile de televiziune, poate că m-aș fi abonat, dar acum sunt mulțumit cu ce transmit ei. Fără aplicație dedicată de telefon, mi se pare și mai scump.

    15 comentarii

  1. Prima problema este ‘momentan doar PC’ vs ‘sa o vezi cand nu esti acasa’. Pai daca nu sunt acasa in 90% din cazuri am doar telefonul.
    In plus la rds am digionline pe telefon deci am digisport (si nu numai) oriunde sunt, banda si trafic disponibil sa fie.
    A doua problema pe care o vad e, paradoxal, chiar ce am explicat mai sus: dupa ce F1 isi fac aplicatie pe mobil la noile contracte o sa restrictioneze retransmisia online probabil, sa fi obligat sa iei de la ei.
    Ce comentariu or avea? Engleza, fara? Si team radio needitat in varianta scumpa pare interesant desi nu ai cum sa prinzi intr-o cursa exact discutiile interesante. Bun pentru cei extrem de pasionati.

      (Citează)

  2. Radu, zău că trebuie să te abonezi măcar o lună să testezi, ca să știm și noi. :) Faci atîtea teste la tot felul de prostii, fa un bine celor 2-3-10 pasionați și verifică aplicația.
    Hai, ca la banii tăi îți permiți. :)

      (Citează)

    • Am luat eu pachetul anual de 59 € si parerea este împărțita. In timpul antrenamentelor de azi avea buffering la circa un minut si nu am putut sa vad ok, plus schimbarea camerei nu a fost posibila. Avea comentariul celor de la Sky. A mers cu Chrome pe telefon. Am incercat pe date mobile si wifi si la fel de prost a mers. La fel la PC si Tv smart in browser. Conexiunea mea era foarte bună, deci nu era de la mine. Reluarile merg foarte bine, fără întreruperi. Cum am spus, încă nu a fost timp suficient pentru o părere pertinenta. Sper sa rezolve bufferingul, altfel am dat banii degeaba, numai reluarile sa mearga nu merita in mod clar, live-ul fiind baza.

        (Citează)

    • Nu-i vorba de bani, dar sunt așa puțini interesați de serviciu încât nu merită efortul. Mai degrabă e vina lor că nu dau o perioadă de free trial.

        (Citează)

  3. Nu înțeleg de ce ai scrie despre asa ceva.
    F1 ar trebui sa fie Free pe tv și gata.
    Sa dai 8 eur sa te uiți cum se învârt unii pe un circuit de 50 de ori e deprimant al dracu.

      (Citează)

    • Simțeai tu, așa, nevoia să-ți spui opinia despre un sport pe care nu-l urmărești și nu te interesează…

        (Citează)

    • Mihai_the_original

      11/05/2018 la 8:47 PM

      Mihai:
      Sa dai 8 eur sa te uiți cum se învârt unii pe un circuit de 50 de ori e deprimant al dracu.

      In alea 50 de tururi deprimante cum spui tu se intampla extrem de multe lucruri. Se duc cateva lupte separate, inclusiv cea stramta de la varf, se fac strategii, se intampla accidente. Sigur ca mai exista si curse mai lipsite de depasiri ( Australia ) dar in general se intampla multe lucruri. Si anul asta chiar a inceput in forta.

      Dar na, hai sa ne dam toti cu parerea despre lucruri pe care nu le intelegem. Nici mie nu mi se pare patinajul cine stie ce,pur si simplu nu ma atrage deloc, dar asta nu inseamna ca il consider deprimant.

        (Citează)

    • Depinde cât de mult îți place să te uiți la învârteala în cerc. Se poate și mai rău, vezi NASCAR.

      Cei de la Formula 1 au un calcul simplu. Au 500 de milioane de telespectatori. Dacă 1% dintre ei sunt suficient de fani încât să se aboneze aici pentru a vedea toate transmisiunile și camerele, înseamnă 5 milioane x 5 euro pe lună în plus pentru F1.

        (Citează)

    • Văd că nimeni, nici măcar Radu sau Daniel Popescu, nu spune esențialul. Formula 1 este un sport scump de urmărit, pachetul ăsta F1TV este chiar foarte accesibil (pentru cei din occident). În Marea Britanie pachetul Sky Sports costa zeci de lire, în alte țări unde se transmite free cursele sînt întrerupte de reclame lungi, noi sîntem privilegiați din acest punct de vedere în România.
      În plus, ia faceți-vă un calcul cît va costă să vedeți pe viu un Mare Premiu: doar biletul de intrare costă între 100 și 500 de euro, fără să menționez ce înseamnă o deplasare de cîteva zile… Cei 8 euro pe o lună (deci 2 weekenduri complete, plus multe alte chestii pe lîngă) sînt o bagatelă, asta ca să nu folosesc clișeul cu “nici 3 pachete de țigări”…

        (Citează)

  4. Eu cred ca merita 8 euro doar pentru comentariul de pe sky sau channel 4. Si daca o sa mearga si POV sa fie fain de tot.

      (Citează)

  5. Se pare ca nici in State n-a mers mai bine
    https://arstechnica.com/cars/2018/05/formula-1-finally-launches-its-livestream-and-it-was-a-total-mess/
    Eu sa fiu sincer as fi preferat o optiune PPV, as fi dat 2-3 euro pt o cursa din cand in cand.

      (Citează)

  6. Daniel Popescu

    14/05/2018 la 3:09 PM

    Emil C:
    Văd că nimeni, nici măcar Radu sau Daniel Popescu, nu spune esențialul. Formula 1 este un sport scump de urmărit, pachetul ăsta F1TV este chiar foarte accesibil (pentru cei din occident). În Marea Britanie pachetul Sky Sports costa zeci de lire, în alte țări unde se transmite free cursele sînt întrerupte de reclame lungi, noi sîntem privilegiați din acest punct de vedere în România.

    Ai dreptate, pretul pachetului este foarte mic pentru clientii din Vestul Europei, insa in multe tari serviciul nu este disponibil (vezi UK, unde SkySports are drepturile si pentru online). Pentru noi este importanta piata din Romania (evident), iar aici lucrurile stau altfel: Digi Sport si Telekom Sport transmit gratuit cursele pentru cei care sunt abonati la serviciile lor TV, iar romanii nu prea se inghesuie sa dea bani pe servicii online. In plus, baza de potentiali clienti este foarte mica: trebuie sa fii fan hard-core Formula 1 si sa fii dispus sa platesti 8 euro pe luna. Cred ca doar Netflix ofera abonamente cel putin la fel de scumpe, in rest serviciile online sunt in general mai ieftine (ma refer aici la produse precum Google Drive, Google Play Music, Spotify, Microsoft Office 365).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus