un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Să nu ziceți că n-ați știut: Burger Fest 2018 și Food Truck Festival în luna mai

3 May 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

23 comentarii

Două festivaluri mari cu mâncare și bere sunt foarte aproape de noi.

BurgerFest este deja la a patra ediție și are loc la Verde Stop, pe Barbu Văcărescu 162-164, în perioada 11-13 mai. Au și un event de Facebook pe lângă pagina oficială, urmăriți-le pe amândouă pentru detalii. Citiți despre cum a fost anul trecut. Sper ca Lidl să aducă și anul acesta standul de limonade.

E cu bilete sau abonament. Biletul de o zi costă 18 lei, abonamentul de trei zile costă 40 de lei, ceea ce mi se pare destul de mult, dar asta e, oricum acolo cheltui mult mai mulți bani.

Lista participanților este următoarea, cu destul de multe nume noi pe acolo:

  1. Baz Bistro
  2. Big John Foodtruck & LAB
  3. Birria
  4. Burger House
  5. Burgheria Tomis 107
  6. Burger Van
  7. Circus Pub
  8. Container
  9. D20 Urban Bistro
  10. Emte
  11. Fedo’s Burger Bar
  12. Flying Pig
  13. Food Stuff
  14. Furgoneta
  15. Gourmet Street Food
  16. Hard Rock Cafe
  17. Hashtag Pub
  18. J’ai Bistrot
  19. Maidan
  20. Nori Yakitori
  21. Old Brick Pub
  22. Peter Burger
  23. Rocka Burgers
  24. Rockstar Burger
  25. Sky Bar Dorobanti
  26. Smokin’ Pig
  27. Zvetto Burger Bar

A fost publicată și lista concertelor, mi-ar plăcea să-l văd pe Mihail live:

?E.M.I.L. – 11 mai
?ROA – 12 mai
?Mihail – 12 mai
?Moon Museum – 13 mai
?Șuie Paparude – 13 mai

Vreau să citez aici două paragrafe din articolul meu de anul trecut, că poate nu e prea târziu pentru organizatori:

Burgerii erau micuți, dar nu asta este problema. E bine să fie micuți ca să pot mânca mai mulți, să încerc mai multe modele. Problema este că erau scumpi. Dacă la restaurant pot plăti 20 de lei pe un burger full-size, servit la masă și preparat cu atenție, să dau 20 de lei ca să-l mănânc din carton, tolănit pe iarbă, pare o exagerare.

Cred că organizatorii sau participanții trebuie să decidă ce vor de la Burger Fest: să crească piața de burgeri din România făcându-i pe oameni să revină și în restaurante sau să aibă niște încasări mari la festival, dar apoi oamenii să spună “eu nu merg la restaurant la ăștia, că burgerii sunt mici și scumpi”.


Bucharest Food Truck Festival va fi unul foarte mare, la Romexpo, în perioada 25-28 mai, cu peste 100 de vânzători, zice anunțul oficial. Sincer să fiu, nu credeam că sunt atâtea camionete cu mâncare în România, dar nu mă supăr dacă unii vin și cu cortul, că nu țin musai să-mi servească ceva bun din 4 roți. Bun să fie, asta contează.

E cu bilete sau abonamente. Puteți cumpăra abonament cu 25 de lei de la adresa bilete.buchareststreetfoodfestival.ro și cred că e un preț promoțional până pe 4 mai (așa zice emailul primit). Având în vedere că un abonament la Burger Fest costă 40 de lei, oferta la 25 de lei pentru un festival mult mai mare pare bună.

Arepas Colombianas Bucharest ★ Arrosticini ★ Beanz Café ★ Betty Ice ★ Big John Foodtruck&LAB ★ Burger Peter Lounge ★ Burger Van ★ Camionetta ★ Circus Pub ★ Crepes Charmees ★ Delicii Pe Roti ★ Drunken Squid ★ Duma’s VAN ★ Fane Curcanu’ ★ Food Stuff ★ Furgoneta Street Chefs ★ Gourmet Street Food ★ La Finca Alioli ★ La Nu Stiu Cine ★ Meat Busters ★ Miss Baker ★ Moritz Eis ★ Nori Yakitori ★ Placinte Boierești ★ Prosecco Van ★ Simbio pe roți ★ Smokin’ Pig ★ Steakaway ★ Switchmorn★ Two Chefs Food Truck ★ Via Gofreria ★ Za German – WurstWagen & more to come

Vor fi și concerte, sper să fie și bere artizanală de data aceasta, iar organizatorii poate ne lasă să intrăm și cu apă de acasă, că nu asta le micșorează vânzările.

Nu ține locul marelui festival din septembrie, tot de la Romexpo, organizat sub numele Street Food Festival. Va avea loc și acela, probabil tot în septembrie.


Voi face un articol separat cu toate tonetele acestea de mâncare streetfood și fotografii, pe măsură ce mănânc de la ele, ca să iasă și niște recomandări pentru ocazii viitoare.

    23 comentarii

  1. Yep, platim iar intrarea pentru privilegiul de a mânca burgeri mediocri, minusculi, la suprapreţ.

      (Citează)

    • O spui de parcă te forțează cineva să mergi acolo.

      Cum zice Ipo mai jos, cu intrare gratuită dai în alte probleme. E mai bine sa fie un bilet de acces.

      Cât despre prețuri, organizatorii iau 25% din încasări la BurgerFest, deci și furnizorii au mărit prețul ca să le iasă profit, că altfel nu au de ce să participe.

        (Citează)

  2. Mananci burgeri mai buni si mai ieftini in multe localuri civilizate, caci oferta de burgeri sau street food in general a crescut simtitor in ultimii ani + poti merge la festivaluri / concerte de muzica de calitate.
    Aici pare ca au luat ce e mai prost din ambele parti si au pus si un bilet / abonament pe deasupra, din principiul ca oricum se va inghesui lumea…

      (Citează)

    • Eu sunt de acord că poți mânca mai bine direct la restaurant, pregătit cu atenție.

      La festival nu te duci pentru a mânca un burger perfect, ci pentru atmosferă. Cât de bine te simți acolo depinde de tine și de oamenii cu care mergi. Poți privi încruntat aglomerația și burgerii sau poți privi părțile bune și să te distrezi.

      Gândește-te la alt aspect: aglomerația și cozile sunt generate de prea mulți oameni care vor să se distreze și nu-i nimic în neregulă cu asta. Piața în sine n-a crescut la fel de repede precum dorința oamenilor de a sta la iarbă, bere și burgeri în weekend. Acum ce să faci, să-i înjuri pe oameni pentru că au dorința asta, deși o ai și tu?

        (Citează)

  3. Multumesc pentru informare. Chiar eram in Bucuresti in acea perioada si nu stiam ce sa fac.

      (Citează)

  4. Cristian Tudorache

    03/05/2018 la 12:27 PM

    eu am renuntat sa merg la orice fel de organizare, festival, salon la care principalul obiectiv e sa cumperi ceva si are si bilet de intrare.

      (Citează)

  5. Cristian Tudorache:
    eu am renuntat sa merg la orice fel de organizare, festival, salon la care principalul obiectiv e sa cumperi ceva si are si bilet de intrare.

    Am fost implicat acum câțiva ani în organizarea unui festival de food și rostul taxei de intrare, care era de 10 lei, era să scapi de bagatorii de seamă. La prima ediție a fost intrarea liberă și jumătate din public au fost pensionari care nu cumpărau nimic, cerșetori, ciudați etc. Iar de banii pe bilet primeai o băutură, sau așa ceva.

      (Citează)

  6. Am incercat sa caut informatii despre concertul Mihail. Ai tu ceva informatii suplimentare mai exact ora aproximativa?

      (Citează)

    • Nu, dar probabil va fi seara. De obicei concertele începe la orele 17, poate chiar 19. Cred că se va afișa orarul precis înainte de eveniment.

        (Citează)

  7. PAS anul asta pe la adunari (din cauza de bebe) dar in weekend pun un ied la protap asa de ciuda

      (Citează)

  8. se numeste trafic / circulatie de persoane si reclama gratis.
    daca pui taxa de intrare si nu imi place nimic de acolo ce fac? imi cer banii inapoi?
    cere taxa de intrare daca pui preturi normale inauntru, dar altfel imi da cu virgula de ce ai merge la asa ceva.
    sa dea faliment toti din partea mea cu figurile lor, nu sa am eu ca si client privilegiul si onoarea de a putea vedea un “food truck” minune mare.
    got it?

    ipo: Am fost implicat acum câțiva ani în organizarea unui festival de food și rostul taxei de intrare, care era de 10 lei, era să scapi de bagatorii de seamă. La prima ediție a fost intrarea liberă și jumătate din public au fost pensionari care nu cumpărau nimic, cerșetori, ciudați etc. Iar de banii pe bilet primeai o băutură, sau așa ceva.

      (Citează)

    • @john: got it, o sa dea aia faliment din pricina ta.
      Daca tu vrei sa-ti faci reclama gratis pentru pensionari saraci, boschetari si atarnache, ma tem ca asta spune ceva despre spiritul tau antreprenorial. Altfel sunt convins ca batrana regula a relatiei cerere / oferta o sa regleze si piata asta.

        (Citează)

    • john: sa dea faliment toti din partea mea cu figurile lor, nu sa am eu ca si client privilegiul si onoarea de a putea vedea un “food truck” minune mare.

      De ce să dea faliment? În fond sunt afaceri românești, cu angajați, taxe plătite și tot ce se cere. De ce le dorești răul?

      Nu e mai simplu să zici “eu nu voi merge” și chiar să faci asta?

        (Citează)

    • dap, asa se face reclama, nu cu atleti, actori, persoane cunoscute
      :)

        (Citează)

  9. Sa le ziceti si alora de la Salonul Auto sa nu mai puna taxe la intrare!

      (Citează)

    • La ziua presei a fost acces gratuit, cu înregistrare pe site. Îmi povestea cineva că de la prima oră au apărut tot felul de ciudați care au furat toate bomboanele și mâncarea.

        (Citează)

  10. Inteleg perfect ideea de a avea taxa de intrare pentru a mai tria din “saracii” care vin doar sa se uite. Totusi, 18 lei pentru privilegiul de a sta la coada 30 min pentru un burger mediocru, mic si scump (se rezolva, anul asta sigur ii fac 25 de lei) e usor exagerat.
    Dar vorba aia, daca lumea se inghesuie sa-l asculte pe Mihail, de ce nu?
    Astept sa apara si Festivalul Burgerilor si Micilor de LUX, 100 de lei intrarea, macar sa nu fie cozi.

      (Citează)

    • 30 de minute? Ești optimist, cred că se va sta și 2 ore la cei populari.

      Organizatorii iau 25% din încasări, de unde prețurile mari, și tot ei cer ca porțiile să fie mici, ca să consumi de la mai mulți.

        (Citează)

  11. Off-topic

    Cate luni mai trec pana publici si tu articolul cu review-ul la Jeep? Timp ai avut berechet sa iti faci o parere si saptamanile trecute ziceai ca mai ai putin si e gata articolul.
    Vreau rigoare inginereasca, pt asta te citesc.

      (Citează)

  12. Donion:
    Off-topic

    Cate luni mai trec pana publici si tu articolul cu review-ul la Jeep? Timp ai avut berechet sa iti faci o parere si saptamanile trecute ziceai ca mai ai putin si e gata articolul.
    Vreau rigoare inginereasca, pt asta te citesc.

    ce review daca si-a dat seama ca e teapa ?

      (Citează)

  13. gigi:
    A scris la un moment dat ca masina consuma cam mult. Ce altceva mai vrei sa stii?

    La tine singurul criteriu este consumul la achizitia unei masini?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus