un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dă-i cuiva bani și faimă și i se ridică rapid la cap

25 May 2018  ·

GÂNDURI  ·

50 comentarii

“Cunoscutul tenismen” are două dosare penale într-o singură zi. Noaptea aceasta, pe la ora 4, poliția l-a prins beat la volan. A refuzat să fie dus la probe, a înjurat, polițiștii l-au săltat oricum și l-au dus la IML. Totul s-a lăsat cu dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului și refuzul de a-i fi prelevate probe.

În loc să declare ceva simplu de genul “știu că poate sunt un model pentru tineri și sunt conștient că am greșit, îndemn pe toată lumea să nu consume alcool înainte de a șofa”, Năstase a declarat:

M-au scos cu forţa din masină, m-au aruncat cu faţa la pămant, de parca eram cel mai mare terorist al României şi nu eram fost general şi fost parlamentar

Pentru că astfel de lucruri zici atunci când ești un parvenit. Sună de parcă și-ar fi câștigat rangul de general cu arma în mână pe front, când de fapt a fost numit onorific așa ceva pentru rezultatele din tenis și jocuri politice. Cât despre fotoliul de parlamentar, l-a votat lumea pentru că părea de încredere, așa că Ilie Năstase a ajuns senator în UNPR, prieten bun cu Gabriel “coloană oficială” Oprea.

Cum ar fi, un om cere respect pentru niște funcții pe care le-a primit cadou, dar el nu oferă același respect mai departe și nici nu respectă acele funcții.

Și nu e prima oară. În 2011, după ce poliția i-a suspendat permisul de conducere pentru că l-a prins beat la volan, Năstase se declara atunci sictirit de România și spunea că vrea să o părăsească rapid. Din păcate pentru noi, nu a făcut-o.

Acum sunt curios, dacă prinzi constant un om beat la volan, ce așteptăm? Să omoare pe cineva și să declare apoi că tot el este cel sictirit de tratamentul de care a avut parte?

Dar asta nu e tot! Pe la ora 11, lui Ilie Năstase i s-a întocmit un al doilea dosar penal. Se pare că, plecând de la Spitalul Floreasca, s-a urcat pe un scuter, a depășit linia continuă și ar fi trecut chiar și pe roșu, totul cu permisul suspendat. Nu știu dacă avea nevoie de acel permis pentru a conduce scuterul, dar dacă poliția i-a făcut dosarul, o fi ceva.

Oamenii precum Năstase ar fi putut fi modele pentru mai multe generații, ar fi putut inspira tinerii să facă sport, să trăiască sănătos, să aibă valori corecte în viață. În schimb, Năstase e acum celebru pentru alcoolism și rasism.

Ca un bărbat adevărat, după a doua boacănă cu poliția, Năstase a declarat că a făcut răni la mână de la cătușe, că aici e un stat milițienesc și că se va duce la CEDO “pentru că doamna ministru și secretarii dânsei nu au vrut să răspundă la telefon”. Sper să nu se mai întoarcă de acolo! Și sper să-i retragă titlul ăla de general, că-i face de rușine pe alții care l-au dobândit pe calea normală.

Bonus: l-am văzut pe Năstase o singură dată. Era deschiderea magazinului Nespresso de pe Calea Dorobanți. Domnul general-parlamentar a venit cu un BMW X6 alb, l-a parcat pe avarie pe prima bandă deși erau locuri disponibile cam la 10 metri mai în față, și a intrat să vadă ce-i cu cafeaua aia.

    50 comentarii

  1. Totusi, prin ce anomalii poate un astfel de individ sa devina general? Nu ar trebui doar sa i se retraga rangul asta, ci sa se schimbe si legile in baza carora a putut asta deveni general. Ca or mai fi si altii ca el, dar nu asa vizibili.

      (Citează)

  2. Dat fiind ca acel scuter avea numar de inmatriculare normal si nu dat de primarie, mai mult ca sigur avea capacitatea cilindrica minima la care este necesar permis de conducere.

      (Citează)

  3. Iata doi oameni cu destine asemanatoare dar in acelasi timp atat de diferiti ca si caracter, Ilie Nastase si Ion Tiriac.

      (Citează)

    • mai putin atunci cand s-a dus peste iliescu sa-l scape pe fi-su de scandalul cocaina…oricum e clar o mare diferenta

        (Citează)

    • Tiriac este la fel de taranete ca Nastase, probabil diferenta dintre ei este ca Nastase e frustrat ca nu a facut banii lui Tiriac si de aia are tot felul de iesiri de baiat teribil.

      si eu credeam ca Tiriac e din alt aluat pana l-am auzit vorbind acum cativa ani – nu faptul ca apara PSD-ul a fost factorul decisiv pentru formarea opiniei mele.

        (Citează)

    • Sunt identici, doar ca unul mai are si responsabilitatea unui imperiu financiar si nu are timp de pitipoance

        (Citează)

    • Are timp. Are asistenta care i le organizeaza.

        (Citează)

  4. nici n-are importanta ce numar are, scuterele se conduc cu permis.

      (Citează)

    • Da, observ ca s-a schimbat legislatia de cand am facut eu scoala de soferi si acum inclusiv pentru moped ai nevoie de permis.

        (Citează)

    • Chiar și sub 50cc?

        (Citează)

    • @andrei da mă, e destul de veche modificarea din codul rutier, îți trebuie un permis indiferent categorie ca să poți conduce un moped (cu alte cuvinte, dacă ai deja un permis, indiferent de categoria lui, a, sau b, sau c, etc, atunci poți conduce moped) ori, dacă nu ai permis, te duci și dai examen pentru permis a1 special pentru mopede

        (Citează)

    • Permisul pentru mopede este AM

        (Citează)

    • @nashu_mare corect, scuze

        (Citează)

  5. Bun tenismen, ma simt bine, ca roman, cand ma duc la o2 arena si vad numele lui Ilie Nastase printre castigatorii turneului campionilor (si nu doar o data), ma simt bine cand aud ca a fost primul nr.1 mondial din istorie, dar ca om, acest ilie nastase lasa mult de dorit si e pacat. La fel se poate spune si despre Hagi.

      (Citează)

    • ce-are domnule Hagi? pana la Hagi. te iei de Hagi?

        (Citează)

    • @GabrielG: De ce „te simți bine”? Cu ce ai contribuit tu sau cu ce te ajută pe tine ce a câștigat Năstase?

        (Citează)

    • Ciuby:
      @GabrielG: De ce „te simți bine”? Cu ce ai contribuit tu sau cu ce te ajută pe tine ce a câștigat Năstase?

      Se simte bine pentru ca Nastase e roman, evident. Celelalte intrebari sunt stupide si nu merita un raspuns.

        (Citează)

  6. Cred ca are o chestie cu parcatul ca boul. Unica data cand l-am vazut, era pe Dorobanti in trening ducandu-se la un z6 parcat pe jumatate pe trotuar si jumatate pe prima banda. Fin, frumos, ca la tara

      (Citează)

  7. a plecat cu scuterul? asta e mai mafiot ca mine

      (Citează)

  8. Putem spune ca a facut un double fault…

      (Citează)

  9. De ce se incurca cu CEDO? Si nu la ONU, ca Nuti?

      (Citează)

  10. John:
    Nu ar trebui doar sa i se retraga rangul asta, ci sa se schimbe si legile in baza carora a putut asta deveni general.

    Gradele militare oferite sportivilor au fost o sinecura aruncata la pomana de comunisti pentru a nu-i lasa muritori de foame, fiindca ca nu puteau castiga in mod legal bani din activitatea sportiva si sponsorizari, ca in tarile capitaliste.

    Ele nu au ce cauta in societatea noastra, ar trebui inlocuite cu niste pensii de merit si titluri onorifice. Normal ar fi ca toate aceste titlurile onorifice sa fie retrase in momentul in care persoana respectiva, incalcand legea, nu mai reprezinta un exemplu de promovat.

      (Citează)

  11. Ciuby:
    @GabrielG: De ce „te simți bine”? Cu ce ai contribuit tu sau cu ce te ajută pe tine ce a câștigat Năstase?

    Ma simt bine pentru ca e unul de aceeasi natie cu mine care este apreciat de altii de alta natie. Care este problema? Nu am voie sa ma simt bine? Asta ma face pe mine sa ma simt bine, putea sa fie o bere sau cocaina, cu ce te deranjeaza pe tine? Pe tine ce te face sa te simti bine? Ai contribuit cu ceva la lucrul ala?

    Prosti romanii aia care ieseau in strada cand castiga nationala de fotbal pe la mondiale, nu le ajuta cu nimic, dar totusi ieseau..

    Special am evitat folosirea cuvantului “mandru”, ca sa nu am de a face cu comentaci ca tine, dar se pare ca nu poti castiga pe net oricum ai da-o.

      (Citează)

  12. Titlul este exagerat, până la urmă Năstase și Țiriac s-au făcut remarcați prin talentul sportiv, și-au câștigat singuri banii și faima, la fel ca Simona Halep.
    Că Năstase a luat-o pe ulei in ultimii 10 ani este altă discuție.
    Țiriac și Hagi sunt de apreciat că au investit in baze sportive și au inspirat multe generații de tineri, Năstase a rămas doar cu faima din tinerețe și știrile cancan.

      (Citează)

    • La Fane Babanu’ faptu’ că era curvar e una din realizări, boss.

      La fel cum la boșorogu’ ăsta una din cele mai mari realizări e că-i, în general, nesimțit și ignorant – #talent.
      Și nu, nu-i știrbește cu nimic din #valoare. Că nu are din ce. Oricine l-o fi văzut pe ăsta în formă vreodată nu mai e in target. Eu mi-l aduc aminte măscărici și bufon din copilărie. Da, e ok, românii achiesează la asemenea valori, de aia episodul de vitejie de azi nu-i știrbește cu nimic reputația. O augmentează.

      Iar, în cazul lu’ Eminescu, boss, faptul că ar fi fost bețiv și curvar ar fi putut servi in construcția imaginii de geniu boem, acest Baudelaire wannabe , doar că ăsta e o lustruială dată de critici caracterului de om beta, obsedat și consumat de incapacitatea de a avea o femeie care nu-i nici măcar la nivelul lui.

      Oricum, ăia cu care-l compari tu pe inventatu’ ăsta măcar au ceva de valoare și merită să îți pui problema dacă i-au tras în jos carențele de personalitate.
      Aici nu-i cazul. Singurele motive pentru care e cineva preocupat de Năstase sunt că apare la televizor și că are impertinența să se considere cineva (auzi, a sunat el ), nu că vaaaaai și-a stricat reputația/imaginea/nu-mai e un model.
      Nici nu a fost. A beneficiat doar de prea multă atenție, prea multi proști care să se hlizească la bufoneriile lui.

        (Citează)

    • Incercam sa îi răspund lui Răzvan :/

        (Citează)

  13. Poate e suveran :) .
    In locul lui as mai incerca o data, ca 3 e un numar norocos.
    Dupa care mi-as cere iertare, ca eram inca baut si nu stiu ce-am facut.
    La ce #valoare are, clementa e foarte probabil.

      (Citează)

  14. A spus cineva mai sus, dar nu strica repetat, de cat mai multe ori, pana intelege romanul verde. Orice scuter (moped, motociclu, tzoacla cu motor, capra…) se poate conduce doar cu permis !!!- AM( care se ia cu B-ul, sau separat de la vreo 16 ani), A1, A2, A. Generalul lu’ peste prajit ar fi putut conduce un scuter de maxim 50cmc dar cu doua hibe…ce avea el e maxiscuter (cere cel putin A1 pentru ca dupa dimensiuni pare sa aiba peste 50cmc) si avand suspendat permisul- categoria B doar, cel mai probabil (care vine cu AM la pachet) nu putea conduce nici pe cele de maxim 50cmc permisibile cu AM. Cand esti celebru si prost, viata e greu, mai ales pentru noi, astia care trebuie sa l suportam pe dement.

      (Citează)

  15. “Oamenii precum Năstase ar fi putut fi modele pentru mai multe generații”. Da, un astfel de om ESTE model pt generatiile de tineri care vor sa faca tenis de camp. Au ce invata de la el. Un om nu poate fi model pt altii decat “pe bucati”, ar trebui sa ne obisnuim cu adevarul asta, pt ca nimeni nu e perfect si cu totii o luam razna cand ne e lumea mai draga.

      (Citează)

  16. Ce imi plac moralistii de pe net. Cine i-a dat bani si faima lui Nastase? Nu i-a facut singur? Are vre-o obligatie sa fie model-ul cuiva? Probabil tinerii tenismeni vazand imaginile au umplut barurile si terasele intelegand ca acolo e cheia succesului in sport.
    II schimba cu ceva valoarea faptul ca Eminescu era betiv si curvar? Se micsoreaza cu ceva realizarile lui Stefan cel Mare pt ca era curvar?

      (Citează)

    • Sau ca Mihail Sadoveanu a fost la conducerea Partidului Comunist iar guvernul prezidat de Octavian Goga a aprobat legi descriminatorii împotriva evreilor.

        (Citează)

  17. Catalinx:
    Incercam sa îi răspund lui Răzvan :/

    https://www.laureus.com/academy/members/ilie-nastase

    stiu ca nu se compara cu realizarile tale dar totusi omul asta a fost cineva. Este primul nr1 din istoria ATP.
    Desigur nu se compara cu realizarile tale si nici nu ajunge la nivelul tau moral.

      (Citează)

  18. razvan:
    Ce imi plac moralistii de pe net. Cine i-a dat bani si faima lui Nastase? Nu i-a facut singur? Are vre-o obligatie sa fie model-ul cuiva? Probabil tinerii tenismeni vazand imaginile au umplut barurile si terasele intelegand ca acolo e cheia succesului in sport.
    II schimba cu ceva valoarea faptul ca Eminescu era betiv si curvar? Se micsoreaza cu ceva realizarile lui Stefan cel Mare pt ca era curvar?

    I see a point here :)

    Daca vrei sa dai un exemplu il dai, daca nu nu. La urma urmei e viata lui si o traieste asa cum vrea el. Putea sa fie si gay, care era problema?

      (Citează)

  19. Aveam o parere mai buna despre el pana cand s-a insurat cu Brigitte Sfat, aia care a facut puscarie pentru rapire si parca si omor. Sa renunti la o femeie ca Amalia Nastase, care te-a rabdat atatia ani, trebuie sa fie un retard patentat.

    Nu conteaza ca turnee a castigat, ca a fost parlamentar, general. Singura chestiune care conteaza acum este ca a incalcat legea, flagrant, si pe deasupra si de 2x in aceeasi zi.

    Cum ziceam, retard patentat.

      (Citează)

    • Se vede ca esti un om foarte educat si care nu a gresit niciodata, Papa de la Roma vine la tine sa ceara sfaturi.

      Dupa tine nu conteaza daca un chirurg a salvat sute de oameni daca a gresit merita spanzurat! Si evident esti in timpul liber si judecator pentru ca stii sigur ca a incalcat legea!

        (Citează)

    • Ilie nastase nu e chirurg.
      Dar daca un chirurg ar face o fapta pentru care pedeapsa e spanzuratoarea, ce vrei sa spui, ca ar trebui sa se faca o exceptie pentru el?!

      Uite de aia n-o sa iesim degraba din rahatul in care suntem noi romanii – pentru ca nu intelegem nici macar lucruri simple cum ar fi ca toti cetatenii sunt egali in fata legii.
      Nu e ca si cum scrie asta in constitutie, nu? Oh wait…

        (Citează)

    • robo esti pe langa subiect. Ce a facut nastase? a fugit de langa politie? Ce trebuia sa faca sa te multumeasca pe tine?

        (Citează)

    • Chiar nu e clar ce trebuia sa faca?!
      Sa nu conduca baut. Daca a facut-o, sa nu faca scandal. Etc. Etc.
      Sa respecte legea, asta trebuia sa faca.
      Si bineinteles, daca n-ar fi fost un carnat, sa-si vada lungul nasului, ca faptul ca acum 40 de ani dadeai bine cu racheta in minge nu-i motiv sa te crezi deasupra legii.

        (Citează)

  20. Sa plece si daca se poate sa nu-i platim nici pensie speciala ce bine ar fi…

      (Citează)

  21. Gaelex:
    Aveam o parere mai buna despre el pana cand s-a insurat cu Brigitte Sfat, aia care a facut puscarie pentru rapire si parca si omor. Sa renunti la o femeie ca Amalia Nastase, care te-a rabdat atatia ani, trebuie sa fie un retard patentat.

    Nu conteaza ca turnee a castigat, ca a fost parlamentar, general. Singura chestiune care conteaza acum este ca a incalcat legea, flagrant, si pe deasupra si de 2x in aceeasi zi.

    Cum ziceam, retard patentat.

    Și cand credeam că robo e idi0tul satului, apare comentariul asta. Doamna Năstase, opriți blogul, vreau să… Plm, știți dvs, că ne cunoaștem.

    Mă tot jur că nu mai comentez la tâmpenii, dar de fiecare dată apare una mai groasă.

      (Citează)

    • M-am uitat in urma special sa vad cine p… mea e ipo asta si ce a scris, ca nu prea retin nickurile (in afara de nasu mare cu care m-am certat suficient cat sa-l tin minte si Gaelex saracu’ care da cu mucii in fasole perpetuu).

      Deci tu esti ala care s-a mai bagat in seama cu mine si acum 2 zile la articolul cu centurile in spate.

      Credeam ca am fost suficient de clar acolo: nu sunt interesat sa incep o relatie cu tine, nu mai insista.

      Ce poti insa sa faci e sa ma ajuti sa te “identific”. Tu oi fi taranetele care nu duce la gunoi tava de la McD sau ala e altul?!

        (Citează)

  22. Robo:
    M-am uitat in urma special sa vad cine p… mea e ipo asta si ce a scris, ca nu prea retin nickurile (in afara de nasu mare cu care m-am certat suficient cat sa-l tin minte si Gaelex saracu’ care da cu mucii in fasole perpetuu).

    Deci tu esti ala care s-a mai bagat in seama cu mine si acum 2 zile la articolul cu centurile in spate.

    Credeam ca am fost suficient de clar acolo: nu sunt interesat sa incep o relatie cu tine, nu mai insista.

    Ce poti insa sa faci e sa ma ajuti sa te “identific”. Tu oi fi taranetele care nu duce la gunoi tava de la McD sau ala e altul?!

    Offtopic: Cunosc pe cineva care nu duce tava la gunoi ca sa angajeze restaurantele femei de serviciu si astfel sa se creeze noi locuri de munca. O optica interesanta, nu?

      (Citează)

    • Da interesanta optica, pacat ca nu functioneaza strategia asta, pt ca restaurantele nu au fost anuntate de ea si pt ca 90% din oameni duc tavile.
      Deci acel cineva incearca doar sa justifice faptul ca e un asshole :-)

        (Citează)

  23. Bogdan: Offtopic: Cunosc pe cineva care nu duce tava la gunoi ca sa angajeze restaurantele femei de serviciu si astfel sa se creeze noi locuri de munca. O optica interesanta, nu?

    Eu am scris asta pe blog în 2009. Sunt și am fost un umanist. Și atunci am fost la fel de hulit. Sigur, eu am schimbat parratea oamenilor de pe internet, iar ei mi-au schimbat-o pe a mea. Toată discuția asta cu tipi de genul robo sunt la fel de constructive ca scuipatul in Dunăre.

      (Citează)

  24. Robo:
    M-am uitat in urma special sa vad cine p… mea e ipo asta si ce a scris, ca nu prea retin nickurile (in afara de nasu mare cu care m-am certat suficient cat sa-l tin minte si Gaelex saracu’ care da cu mucii in fasole perpetuu).

    Deci tu esti ala care s-a mai bagat in seama cu mine si acum 2 zile la articolul cu centurile in spate.

    Credeam ca am fost suficient de clar acolo: nu sunt interesat sa incep o relatie cu tine, nu mai insista.

    Ce poti insa sa faci e sa ma ajuti sa te “identific”. Tu oi fi taranetele care nu duce la gunoi tava de la McD sau ala e altul?!

    Eu sunt ăla care m-am supărat pe tine că mă zgârii cu măselele.

      (Citează)

    • Umanistule, sunt sigur ca esti un tip misto.
      Insa pentru a 3-a oara iti zic ca sunt deja intr-o relatie si nu caut altceva. Nu mai flirta cu mine, ca mi-e din ce in ce mai penibil sa te refuz.

      In plus, sunt si heterosexual, deci chiar n-ai nici o sansa cu mine.

      Adica eu ii apar pe homosexuali, dar ii apar pentru ca sunt impotriva discriminarii de orice fel, nu pentru ca imi place de ei. Vezi ca ai inteles gresit.

        (Citează)

  25. asa e nastase. are comportament agresiv/impulsiv. totusi are 71 ani….

      (Citează)

  26. Astfel de discutii in care stim doar parerea “oamenilor legii” si doar atat nu-si au rostul, mai ales la cald. Comportamentul lui Ilie Nastase pentru mine e de inteles. In tara in care la fiecare semafor mai trec 4-5 masini pe rosu, in orice coloana sunt cateva zeci de masini care depasesc coloana pe linie continua, etc… e firesc sa te enervezi ca tocmai pe tine te-au oprit si ai mai si baut. Nu m-am grabit ca sa comentez aici pentru ca stiam ca vor aparea imediat elemente noi. Deja se zvoneste ca barmanii sunt mana in mana cu “oamenii legii”. Stie cineva care a fost motivul pentru care a fost oprit in trafic?

      (Citează)

  27. Robo:
    Umanistule, sunt sigur ca esti un tip misto.
    Insa pentru a 3-a oara iti zic ca sunt deja intr-o relatie si nu caut altceva. Nu mai flirta cu mine, ca mi-e din ce in ce mai penibil sa te refuz.

    In plus, sunt si heterosexual, deci chiar n-ai nici o sansa cu mine.

    Adica eu ii apar pe homosexuali, dar ii apar pentru ca sunt impotriva discriminarii de orice fel, nu pentru ca imi place de ei. Vezi ca ai inteles gresit.

    Mai ai un pic și ieși din dulap, luptă, cucoană ipocrită, luptă!

      (Citează)

    • Zise omul care are fantezii cu mine facandu-i sex oral.
      Iti trebuie un pic de minte si cand vrei sa insulti, tolomacule, altfel ajungi ca tine, sa te ia gura pe dinainte si sa spui in public ca te-au supt barbati.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus