un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 8 aprilie 2018

8 Apr 2018  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Încep prin a vă ura tuturor sărbători fericite și distracție plăcută de Paști, oriunde v-ați afla și oricum sărbătoriți acest moment!

Povestea unui guru indian care avea mulți urmăritori în SUA, construise un oraș întreg pentru ei și se trăia acolo într-o comunitate ciudată ce a fost, în cele din urmă, implicată inclusiv în cea mai mare acțiune de bio-terorism din SUA. Greu de crezut că astfel de lucruri se puteau întâmpla în 1984.

Dsquared2 va deschide un magazin la București, în galeria din hotelul JW Marriott. În ce privește prețurile, probabil vor fi foarte mari; un tricou alb costă 730 de lei pe Fashion Days.

Un scurt ghid GDPR pentru site-ul tău. 25 mai nu mai este așa departe și modificările trebuie implementate.

Food Truck Festival în perioada 12-15 aprilie în Piața Universității și Piața Revoluției. Începe sezonul, e bine. Între 20 și 22 aprilie are loc ceva asemănător pe esplanada Palatului Parlamentului, numit Wine and Street Food Festival și înțeleg că de 1 mai va fi ceva la Verde Stop.

15 berării artizanale din Europa. N-am băut decât la Brew Dog, dar îmi place enorm berea lor, sunt meseriași. Bine, am băut și la Mikkeller-ul din București, dar prefer să uit acel moment.

S-a deschis temporar Empty Shop, unde puteți duce haine de care nu mai aveți nevoie și vor ajunge la unii care au nevoie de ele.

O femeie a descoperit că doctorul de fertilitate al părinților ei era, de fapt, tatăl ei. Teoretic i-a ajutat să facă un copil, doar că folosind propria spermă, nu a cea unui donator conform cerințelor lor. Chestia a fost descoperită ani mai târziu de AncestryDNA.

SUA și Coreea de Nord se pregătesc pentru o întâlnire secretă a președinților celor două țări.

Mike Huckabee, fost guvernator de Arkansas, scrie pe Tweeter cum a fost controlul de la proctolog. Îmi place fraza din încheierea articolului: “Technology was a mistake.”

Cărți SF și Fantasy ce se lansează în aprilie. Două titlul importante apar în această lună: Grey Sister de Mark Lawrence, al doilea volum dintr-o serie nouă a sa (fără legătură cu cea din Prince of Thorns sau Prince of Fools, care încep două trilogii excelente), și Head On a lui John Scalzi, o carte în același univers precum Locked In, adică un soi de carte polițistă într-un viitor ușor SF.

Prințul Harry și Meghan Markle se vor căsători pe 19 mai, la Windsor. N-am fost invitat nici la asta…

Doi români au fost condamnați în Berlin după ce-au omorât o capră la un soi de grădină zoologică. De foame. Dacă ar fi fost sirieni sau irakieni, vă dați seama câte râuri de cerneală ar fi curs pe tema imigrației?

Filipine închide, începând cu 26 aprilie, insula Boracay. Prea mult turism a dus la distrugerea ecosistemului, așa că se pune o pauză de 6 luni. Aveți grijă dacă aveți planuri pe acolo.

Un accident auto din SUA este acum considerat crimă. Circumstanțele sunt ciudate, o mașină a sărit de pe o stâncă, trei pasageri n-au fost găsiți.

Bill O’Reilly i-a plătit unei femei 32 de milioane de dolari pentru a ascunde o hărțuire sexuală. Dacă se plătesc atât de mulți bani pentru a ascunde un scandal în care este implicat un om important, poate ar trebui create niște mecanisme prin care oamenii să nu aibă astfel de puteri asupra celor din jur. Cum se poartă în mod uzual cu cei din jur un om ce poate plăti 32 de milioane pentru a ține anumite lucruri secrete?

Oferte: SSD-ul Samsung 860 Evo, nou lansat și despre care vă spuneam că e cel mai performant din cele testate de mine, e la o ofertă foarte bună în 250 GB și 500 GB.

Dacă vă place jocul PUBG, uitați-vă la clipul de mai jos cu o compilație bună de momente interesante.

    15 comentarii

  1. Referitor la guru indian, vezi că tocmai a apărut și un documentar de mai multe episoade pe Netflix despre el.

      (Citează)

    • Am văzut, practic cu ocazia asta și-au adus aminte și ăia de la revistă să scrie articolul.

        (Citează)

    • Practic Bivolaru a fost o copie romaneasca a respectivului. Aceleasi tehnici de control a adeptilor:
      – munca multa
      – rupere de familie
      – ruperea cuplurilor care se formeaza
      – interdictia de a avea copii
      – control asupra sexului
      – mentalitate de grup, toata lumea repeta aceleasi cuvinte

        (Citează)

  2. Ghidul GDPR te duce pe un site care nu are nici o legatura cu vreun ghid. Isi promoveaza serviciile Ceriza.

      (Citează)

  3. Ce e tweeter?

      (Citează)

  4. În zona asta a testărilor pe cromozomi suntem în faza de tranziție între “prototip” (pionierat) și “producție de masă”. În mai puțin de 5 ani testele de gen vor ajunge nu numai să coste foarte puțin dar vor revela mult mai multe informații decât în prezent. Povești de gen cu frați, copii, părinți sau strămoși neașteptați vor fi din ce în ce mai comune; e posibil să se ajungă și la accente de paranoia, cu mult mai mulți bebeluși testați de la naștere decât acum pentru a surprinde eventualele infidelități sau a solicita pensii alimentare.

      (Citează)

  5. Remington Steele

    08/04/2018 la 10:24 AM

    Guru care avea mulți urmăritori? Adică ăștia îl urmăreau?
    Poate adepți, nu urmăritori. Mama ei de traducere :)

      (Citează)

  6. Ce s-a întâmplat la Mikkeller?

      (Citează)

  7. techspot.com/news/73964-cloudflare-free-dns-service-speeds-up-web-browsing.html

      (Citează)

  8. Brew Dog face cea mai buna bere fara alcool.
    De celelalte nu am auzit, dar Brouwerij de Molen e la cateva zeci de km, cred ca le fac o vizita in weekend.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus