un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 22 aprilie 2018 (și fotografii de la festivalul Picnic in the Garden)

22 Apr 2018  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

O listă lungă de articole astăzi, rezervați-vă ceva timp pentru ele.

Povestea lui Chris Smith. Un surfer face milioane într-o companie proprie, apoi vinde partea sa și pleacă în jurul lumii cu un iaht, trimițându-le celor de acasă update-uri periodice cu aventurile sale. Sau nu a făcut asta? Misterele apar după ce Smith dispare.

Actrița Allison Mack a fost arestată pentru trafic de persoane și muncă forțată. O știți din Smallville, era cea blondă și tunsă mai scurt.

Despre dependența de picături de nas. Am simțit și eu pericolul, după fiecare răceală când foloseam picături de nas parcă simțeam nevoia să tot pun, că nu puteam respira. La un moment dat m-am prins că e o formă de dependență, n-am mai băgat picături, mi-a trecut. De atunci folosesc foarte puține și doar în cazuri extreme.

Ce s-a întâmplat în restul galei femeilor pentru sănătate. Partenerii de afaceri ai organizatorului au luat aproape toate premiile. Plus Olivia Steer.

Din 1 ianuarie 2019 se schimbă compoziția carburanților. Va fi o concentrație mai mare de biocarburanți și sunt curios dacă asta se va cunoaște la performanța motoarelor. Eu nu-mi fac griji, la Jeep zice să bag benzină cu cifră octanică minim 87, deci ce avem în România oricum merge super.

USS Helena a fost descoperită de compania lui Paul Allen. Este un alt crucișător american ce-a supraviețuit atacului de la Pearl Harbor, a luptat inclusiv la Guadalcanal și a fost scufundat după bătălia de la Kula. Anterior, compania lui Allen a descoperit și epava lui USS Juneau.

Un producător de cafea din Vietnam punea baterii măcinate în ea. Nu știu de ce baterii măcinate; poate credea că-ți dau energie. Poliția a intrat pe fir și acum sunt anchete, dar practica avea loc de mult timp.

ALDE a depășit PNL în unele județe. Nu mă mir, PNL este în scădere constantă de multă vreme, iar chiar și din opoziție nu am văzut niciodată din partea lor o idee despre cum ar trebui condusă țara, ci doar criticarea celor de la putere.

Poliția Locală Sector 6 a amendat 140 de șoferi ce parcaseră în parc. La Grozăvești, pe lângă Politehnică, pe spațiul verde. Întrebarea este de ce nu se fac zilnic astfel de acțiuni, că banii obținuți din amenzi ar putea finanța bugetul polițiștilor.

India introduce pedepse mai dure pentru viol. Inclusiv pedeapsa cu moarta pentru violul unei fete sub 12 ani, plus pedepse mai dure pentru alte situații.

Trenurile CFR au întârziat 4,5 milioane de minute în 2017. Echivalentul a aproape 9 ani de întârzieri. Din păcate, cifra nu poate fi comparată cu a altor țări pentru că depinde și de numărul de trenuri operate în respectiva țară, evident.

Coreea de Nord a anunțat că nu va mai face teste nucleare. Motivul însă este neclar. Renunță la programul nuclear? Controlează suficient de bine tehnologia și nu mai au nevoie de teste? Ei au comunicat oficial a doua variantă, dar asta nu mă miră. Probabil că cetățenilor nu le-ar spune niciodată că renunță la bombe chiar și dacă ar face acest lucru după negocierile cu SUA sau alții.

Laptopurile 16:9 nu sunt bune. Zice Vlad Savov, dar nu știu dacă să-i dau dreptate.

Punct și de la capăt la 40 de ani. Povestea unei femei care a devenit văduvă la 33 de ani.

10 băi cu priveliște. Să tot stai în cadă (sau pe toaletă) acolo.

Povestea unui atentat evitat în ultimul moment. Subiect ca de film, niște teroriști au vrut să o asasineze pe Golda Meir distrugându-i avionul cu rachete și niște analiști s-au prins de asta și a început o cursă contra-cronometru pentru descoperirea lor.

Pornografia VR este diferită de cea clasică. Și pare foarte greu de turnat.


Picnic in the Garden are loc și astăzi la Hotel Caro din București, pe o pajiște frumoasă din curtea lor. Sunt acolo vreo 10 food truck-uri și 5 producători de bere artizanală, e iarbă verde și spațiu destul de mult. Am fost ieri, a fost foarte plăcut. Dacă veniți, așteptați-vă la cozi mai – sunt mulți oameni și puține camioane cu mâncare. Aduceți-vă o pătură și poate ceva de citit.

8 lei Ursus, 10 lei cea mai ieftină bere artizanală Sikaru Summer Ale draft, 20-30 de lei o porție de mâncare. Se plătește direct cu bani, la unii merge și cu cardul. Apreciez faptul că cei de la Hotel Caro au chemat oamenii cu street food și bere aici și le-au pus la dispoziție spațiul, dar fix angajații hotelului se mișcă cel mai lent. Au două baruri cu bere normală, apă, vin șamd, dar pe principiul un om muncește, doi stau și se uită, iar ritmul este lent. Pur și simplu nu sunt obișnuiți cu ce înseamnă ritmul de festival.

    25 comentarii

  1. Dependenta de picături exista și pentru că medicii din Romania sunt prosti.Dupa ani de zile am dat de un medic deștept (o ea) care mi-a propus o micro-interventie numita cauterizarea cornetelor nazale.Dupa asta am aruncat toate picăturile din casă, acum 3 ani mai exact.Respir perfect.

      (Citează)

  2. Sigur nu-ti scrie 87 AKI in loc de RON la Jeep?
    Bine, chiar si daca ar scadea RON de la 95 la 92 n-ai avea probleme, ca 87 AKI e echivalentul la 92 RON.

      (Citează)

  3. Fuzz:
    O sa ii zic si eu unui prieten dependent de asta. Sper sa-l ajute.

    Dupa ceva de genul, mama dependenta de bixtonim a ramas acum cu o senzatie ce spune ea ‘parca respir prea mult aer si ma sufoc’ corpul fiind invatat atata vreme sa respire cu greu se supraventileaza acum :)) a fost la psiholog cateva sedinte pt asta….pana la urma s-a rezolvat dependenta.

      (Citează)

  4. Fuzz:
    O sa ii zic si eu unui prieten dependent de asta. Sper sa-l ajute.

    Sper sa nu se considera reclama, dar recomand dr Apostol Ana-Maria de la Medlife. Vezi ca sunt mai multe metode de cauterizare, nu toate sunt bune (recidiveaza dupa 1 an si tre s-o faci iar)

      (Citează)

  5. N-ai mai zis nimic de Jeep, cum se prezinta?

      (Citează)

  6. Era evident ca Bixtonim creaza dependenta pentru ca dupa fiecare folosire te infundai si mai rau. Eu chiar am refuzat sa il folosesc cand eram mic pentru ca dupa cateva minute mi-era mai rau ca inainte.

    Mai tarziu a devenit informatie publica faptul ca creaza dependenta, am fost destept inaintea altora, si acum evit sa folosesc picaturi.

    O metoda naturala care functioneaza doar pe barbati, documentata si verificata stiintific, este masturbarea. Probabil de asta are un varf de trafic pornhub in sezonul rece,

      (Citează)

  7. Dar scrie pe prospect ca provoacă dependență. De unde atâta mirare? ?

      (Citează)

  8. Aia cu trenurile se poate face comparativ foarte usor ca fractie intre minutele de intarziere si minutele normate pentru traseele programate.

      (Citează)

    • Nu ca as tine cu ei, dar una e sa compari UK-ul care se mira cand ninge cu Austria, sau Norvegia. Toate au particularitatile lor, din cauza asta o comparatie iese din discutie. Cert e ca in orice caz, CFR-ul are lipsuri proportionale cu ale Romaniei as zice eu

        (Citează)

  9. @Radu, ai observat in ultimele saptamani o scadere a traficului din Google?

      (Citează)

  10. nwradu:
    Nu cred! Ăla e pe bune?

    Habar nu am. Misto povestea insa si bbc e un site de incredere din ce stiu

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus