un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 22 martie 2018

22 Mar 2018  ·

ȘTIRI  ·

16 comentarii

Conturi românești de Instagram: Andra Tandas, recomandată de Ion.

    16 comentarii

  1. A aparut videoclipul accidentului in care o masina autonoma a omorat o persoana.

    https://www.recode.net/2018/3/21/17149428/uber-self-driving-fatal-accident-video-tempe-arizona

      (Citează)

    • Circula prin loc nepermis!
      E vina întunericului!

        (Citează)

    • Probabil decizia finala va fi ca vina apartine pietonului pentru ca a traversat neregulamentar si Uber va plati, discret, niste bani familiei.

      Altfel, eu as remarca faptul ca persoana traverseaza drumul exact la granita dintre o zona de “umbra” (de fapt intuneric) si una iluminata (iluminat stradal). Nu stiu ce senzori exista pe masina aceea dar situatia mi se pare comparabila cu cea in care conduci o masina fiind soare afara si intri intr-un tunel. Chiar daca ai farurile aprinse din timp si tunelul e iluminat exista cateva fractiuni de secunda in care ai nevoie de acomodare (nu degeaba exista limitari de viteza acolo chiar daca drumul este identic cu cel de pana la intrare in tunel). N-ar fi prima data cand senzorii pot fi “inselati”.

      Pe de alta parte, daca filmuletul reda viteza reala cu care s-au derulat evenimentele, cu asa lipsa de circulatie, sosea larga si uscata plus ca femeia nu a tasnit din boschetii de pe margine, un sofer uman atent (din filmare, cel care era in masina nu era atent la drum ci se uita mai mult la ceva de pe consola centrala) cred ca putea evita accidentul mortal.

        (Citează)

    • Si inca ceva, inainte sa apara alte discutii. Viteza masinii a fost estimata la 40 mile/ora adica mai putin de 65 km/ora si nu s-au constat urme de franare sau de evitare a impactului. O franare minima +/- o manevra de evitare (care omeneste vorbind este instinctuala daca nu venita din experienta) ar fi trebuit sa fie de ajuns (vedeti locul de impact). Daca va considerati soferi (eu conduc de 25 de ani) si imi spuneti ca (pe sosea uscata, lata, fara sa fiti bauti/drogati/in stare avansata de oboseala si orbit de luminile celor veniti din fata, conducand o masina de ultima generatie, nu o Dacie 1100 si pietonul era deja pe carosabil) nu ati fi avut reflexul minim sa ridicati piciorul de pe accelaratie si sa trageti de volan, mai bine va lasati de soferie.

        (Citează)

    • M-as fi asteptat sa vedem si ceva imagini in infrarosu

        (Citează)

  2. Chiar te rog daca poti sa ne spui si noua ce si cum e cu salonul auto. Planuiesc sa merg sambata si n-as vrea sa mobilizez familionul degeaba.
    Ma intereseaza si ce oferte/discounturi ofera dealerii in cadrul salonului deoarece caut o masina noua pentru sotie.

    Multumesc!

      (Citează)

    • Merg mâine, poate reușesc să fac un live pe facebook de acolo.

      Problema este că lipsesc multe mărci: Dacia, Renault, Nissan, Mercedes-Benz şi Smart, Peugeot, Citroën şi DS, Hyundai, Mitsubishi, Jaguar, Land Rover, Fiat, Alfa Romeo, Maserati şi Jeep.

      Mie mi se pare un moment bun să te urci în mașini și să le vezi comparativ pe cele prezente. Dacă nu era salonul din octombrie, probabil că nu vedeam un Jeep Compass și nu aveam astăzi unul.

        (Citează)

  3. pe mine ma intereseaza daca mai pot fura brichete si alte accesorii.

      (Citează)

  4. Așteptăm și monitoare 4K cu panel IPS/VA, FreeSync si HDR la 144Hz, poate apare ceva bun anul ăsta de Black Friday sau de Crăciun. OK, n-o să putem juca încă în 4K la 144Hz da’ măcar în 2K jocurile și în 4K restul.

      (Citează)

  5. Noile Samsung S9 au probleme cu ecranul, au dead zones in care nu inregistreaza apasarea. Nu stiu inca daca e vorba de hardware sau software.
    https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-s9-plus-touchscreen-problem-dead-zones-848084/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus