un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 1 martie 2018

1 Mar 2018  ·

ȘTIRI  ·

5 comentarii

NSFW: Sofia Jamora, la recomandarea lui Florin.

    5 comentarii

  1. Nu merge platit inca pe rotld?

    Si vad ca e la fel, daca ai 100 de domenii trebuie sa intri pe fiecare si sa faci 100 de plati. Nice.

      (Citează)

  2. Despre Youtube. Problema este că își asuma rolul de a filtra informația. Ce se poate întâmpla?
    S-a si întâmplat, ajung sa cedeze in fata unor minorități vocale (antifa, feministi, anti conservatori). Mai nou conÈ›inutul este filtrat de membrii unei organizaÈ›ii de stânga extremă “southern poverty law” care in trecut a susÈ›inut si a reuÈ™it sa impună idei precum: man rights si de susÈ›inere statului Istrael sunt hate groups, kekistani este un simbol nazist, pep the frog, personaj meme, este rasist si multe alte aberaÈ›ii…
    Youtube este controlat de indivizi cu vederi de stânga. Acum un an au incercat sa oprească unele canale prin prin:
    – Addpocalipse, demonetizarea unor videos, iar oamenii s-au adaptat si au inceput sa apeleze la Patreon, sau reclame in video pentru sponsori ce ii susÈ›in direct.
    – au inceput sa bage videos in carantina, nu erau recomandate si nu apar la căutări. Au apărut liste pe Reddit, Twitter pentru că puteai fi accesate prin url.
    Рacum au ̨nceput sa blocheze tot canalul.
    Ma bucur că au ajuns aici, intre timp au apărut platforme alternative (Bitchute, Minds), producătorii de conținut sunt self-sufficient. Mai este nevoie de un impuls ca unele canale mari, cu sute de mii de subscriberi, sa se mute tu tot cu abonați in alta parte.

    Alternativa freespeach pentru twitter este gab, a căror aplicație a fost scoasa din Google Play.

      (Citează)

    • Nu mai e o noutate ca Google doreste sa detina controlul total asupra internetului. Un alt subiect dezbatut intens acum pe online este acela legat de AMP. Prin aceasta noua tehnologie detinuta de Google, foarte multe site-uri vor ajunge sa fie gazduite pe serverele Google, cu conditia sa te supui regulilor impuse de ei. In schimb, Google iti ofera o vizibilitate mai buna sau cel putin promisiunea unei pozitionari mai bune in Search.

      La fel ca si in cazul politicului, Google, respectiv YouTube, sunt la mana advertiserilor/marilor companii care baga bani in publicitate. Iar cenzura a inceput din momentul in care cateva corporatii si-au retras reclamele din YouTube pe motivul ca unele clipuri, in care reclamele lor erau afisate, ar fi fost de natura “hate speech”. Prin urmare, sponsorii decid ce trebuie si ce nu trebuie sa ramana pe internet. E cam la fel cum se intampla si in sfera politica acolo unde politicienii sunt sponsorizati in campaniile electorale, in schimbul unor favoruri ulterioare. Apropo de asta, cum credeti ca Altex tocmai a reusit sa castige un contract gras cu Ministerul de Interne? Si, mai ales, de ce ce emag nu a participat la aceasta licitatie?

        (Citează)

  3. ai uitat sa mentionezi ca rotld si-au reinnoit site-ul vechi de 20 de ani

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus