un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Reducere 20% la plăcile video cumpărate cu alte componente

12 Feb 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Vă spuneam, în episodul 3 din Tech7, că plăcile video au ajuns să fie vândute în pachete de câte 6 bucăți în străinătate pentru că sunt cumpărate de cei ce le vor folosi pentru a mineri Bitcoin și alte monede digitale. Acesta este doar cel mai recent aspect al unei probleme mai mari pentru gameri: stocurile de plăci video se epuizează rapid, iar prețurile lor au crescut mult în ultima vreme.

În lumea largă asta a dus chiar la situații inedite. Un articol de la străini arăta că un PC Alienware deja construit, cu tot cu placă de bază, procesor, memorie și placă video, costă 1400 de dolari, pe când doar placa video din el costă 1050 de dolari dacă ar fi luată separat. Amuzant, nu? Nu pentru gameri!

PC Garage a lansat astăzi o campanie numită “Gameri nu v-am uitat!” prin care oferă 20% discount pentru orice placă video, câtă vreme este cumpărată împreună cu un procesor, placă de bază și carcasă. Cu alte cuvinte, cei ce-și construiesc un PC nou pentru jocuri sau aplicații normale pot lua placa video cu un discount semnificativ.

Pagina promoției recomandă vreo 5 plăci video, dar reducerea se aplică pentru orice placă video și orice combinație bază+procesor+carcasă. 20% în minus este bun. Am comparat cu placa pe care o am eu, un Geforce GTX 1060 cu 6 GB RAM, și îi duce prețul la cât era înainte să înceapă toată nebunia asta.

    12 comentarii

  1. Si daca am toate componente ok si vreau sa fac doar un upgrade de placa video ce fac? O platesc la valoarea reala chiar daca nu minez? De ce trebuie sa platesc asa de mult pe o placa video pentru a o folosi la grafica daca pretul a fost crescut pentru minerit?

      (Citează)

    • Cerere si oferta, asta e piata libera!
      Daca multi cauta si ofera acel pret, e normal sa se ceara mai mult bani pe ea.

        (Citează)

    • Pentru că cerere și ofertă. Baga in alerte placi video de pe amazon.co.uk. Așa am luat gb-ul 1060 3gb cu vreo 1000 de lei în octombrie.

        (Citează)

  2. Sa zicem ca pretul normal pentru un 1060 6gb ar fi de 1400-1500 RON, desi eu as zice ca ar fi si mai mic.
    https://www.pcgarage.ro/placi-video/msi/geforce-gtx-1060-gaming-x-6gb-ddr5-192-bit/
    Cu reducerea de 20% e 1840, in loc de 2300. Cam departe de “îi duce prețul la cât era înainte să înceapă toată nebunia asta.”

    Am luat la sfarsitul verii un RX 580 8GB Nitro+ cu 1300 RON de pe amazon. Da, cu precomanda si asteptat, dar se poate. PCGarage nu prea mai e cu gamerii de mult.

      (Citează)

  3. Pai ăia care vor ieftin să mai stea și cu ochii pe magazine. Am prins săptămâna trecută 1060 6 GB cu 1.599 la eMag, mărime normală, nu mini. A fost un stoc micuț, dar am văzut că tot apar, tot dispar și am stat puțin să urmăresc.
    Hai că se poate. :)

      (Citează)

    • hai las-o mai moale, intru in fiecare zi pe emag si pe pcgarage si urmaresc toate preturile la 1060. de aproape o luna costa peste 2000 lei

        (Citează)

  4. Concluzia mea dupa campania asta e urmatoarea:
    1.PcGarage a umflat semificativ preturile la placi video din stoc (cu mai mult de 20%)
    2.Tipic romanesc, PcGarage speculeaza la maxim problema cu disponibilitatea placilor video.
    Stiu, o sa spuneti: cerere si oferta….
    Da, asa e, dar traim niste vremuri in care clientul percepe altfel acest gen de campanii comparativ cu ce se facea acum 5-10 ani, asteptarile clientilor sunt altele azi. Din punct de vedere marketing, campania asta are per total un efect negativ, parerea mea.Vor ramane in urma frustrati cei care vor sa cumpere doar o placa video, nu un kit de componente. Ce se va intampla in momentul in care lucrurile se vor aseza si vor reveni stocurile si preturile la normal? De la care magazin vor cumpara?
    Greseala aici este ca PcGarage ne indica clar ca vor sa profite la maxim de pe urma acestei probleme. Puteau foarte bine sa vanda la suprapret, atata timp cat nu stiam care e cauza.

      (Citează)

  5. Pt gameri un RX580 8gb
    https://m.newegg.com/products/N82E16814131713

    Dar atentie la adresa de facturare sa coincida cu cea din datele bancii… altfel va treziti cu comanda anulata

      (Citează)

  6. PC Garage nu a marit preturile artificial, situatia este dictata de cererea pentru placi video de mining. Si nu s-au oprit.

    Preturile au crescut la producatori din cauza cererii si din cauza pretului la memorie, aparent nici aia nu se gaseste in cantitati suficiente.

      (Citează)

  7. Știe cineva de unde se poate download o placa video stock? Pe torente nu am găsit nik. Vrea sa îmi schimb ATI katalist căci I5-ul meu nu accepta drivere de windows 8.1.
    Mulțumesc anticipat.

      (Citează)

  8. De black friday 2017 de pe Pcgarage am luat gtx 1060 6GB cu 1100 lei. Curios cat e acum

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus