un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 4 februarie 2018

4 Feb 2018  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Acțiunile Guess au scăzut după ce Kate Upton l-a acuzat pe director de hărțuire sexuală. Interesant este că l-a acuzat în niște mesaje social media, fără alte detalii sau declarații concrete, dar piața deja a reacționat.

Site-ul de turism al România a fost reactivat. Nu plătiseră taxa anuală a domeniului pentru că “nu există cadru legal” pentru asta. Taxa este de 99 de dolari, apropo.

O nouă ediție a calendarului Bursa. Acesta a devenit cunoscut mie în urma articolului scris de Simona Tache despre acea serie de calendare, urmând apoi un proces pe care aceasta l-a câștigat.

Despre cel mai mare agricultor din SUA și cum a modificat acesta inclusiv relieful. O poveste despre cum uneori mergem prea departe în numele a “trebuie să ne hrănim”.

Pizza este mai sănătoasă decât multe dintre cerealele de mic-dejun. Asta nu mă miră, acelea conțin foarte mult zahăr.

BGS se oferă să protejeze gratuit victimele violentei domestice. Frumoasă inițiativă.

Un membru al Parlamentului britanic și-a dat demisia pentru că a întârziat. La noi preiau mai multe funcții după câte o condamnare penală, că așa merg mai bine lucrurile.

Copaci crescuți pe terasele unei clădiri din Milano. Frumoasă ideea, ar putea fi un model pentru alte clădiri rezidențiale.

O teorie că grecii ar fi putut trece primii Atlanticul spre Canada de astăzi. Mi se pare fascinantă fascinația noastră pentru cine a fost primul care a ajuns în America, Columb, vikingii sau acum grecii? Cumva uităm că indienii erau deja acolo, America nefiind un continent gol.

General Electric are probleme. Compania scade constant în timp ce restul pieței crește, deși are atâtea business-uri care merg bine.

Un nou studiu despre radiația telefoanelor mobile arată că aceasta nu produce boli.

Oferte: Weekend Superstars la eMAG.

    14 comentarii

  1. “A căzut ca un trăsnet știrea că cel mai mare dosar de corupție instrumentat de către DNA, dosarul Microsoft, în care fuseseră puși sub acuzare 7 foști miniștri, a făcut implozie: DNA a retras acuzațiile deoarece faptele de care erau acuzați aceștia… s-au prescris.

    E o situație foarte gravă și trebuie identificate obligatoriu răspunderile pentru asta – și trebuie pedepsiți vinovații. E o chestiune de responsabilitate față de opinia publică, față de misiunea DNA, de respect față de banul contribuabilului și față de ideea de Justiție în România.”
    e din petreanu..
    din categoria ce a mai făcut “luptătoare”

      (Citează)

    • ai un angajat care nu isi face treaba. tipi la el… sindicatul impreuna cu o parte a presei, te pune la zid, legal poti face o plangere mai sus la cineva care se face ca e preocupat. rezultatul muncii angajatului se vad. sindicatul impreuna cu o parte a presei acuza. ala de mai sus care avea obligatia sa corijeze angajatul conform legii tipa “management defectos”.

        (Citează)

    • Pe maestru cum îl mai combați?cristoiublogpunctro/gindul-de-luni-5-februarie-2018/
      Scuze de punctuație, dar altfel e blocată postarea.

        (Citează)

  2. Mie personal, treaba cu Microsoftu’ și DNA-ul îmi miroase rău de tot.
    Adică o văd ca pe o treabă făcută cu multă grijă, lăsată la copt mult timp, în spatele perdelelor repetate de fum – declarații, etc, Tudose ba o dă afară, ba se mai gândește, una, alta…

    În spate, rotițele se mișcă încet de tot, insesizabil și, la momentul potrivit, pac!

    E o părere nebazată pe nimic, dar mi-e greu să cred că așa o chestie, care-i pică lui Daddy cum nu se poate mai bine, se întâmplă aleator.

    E drept că, în România, viața bate filmul, dar acum cred că filmul a fost început mai demult.

      (Citează)

    • E incredibil cum se strigă PSD jos mâinile de pe justiție cu orice ocazie.
      Dar în cazuri ca astea nimeni nu zice koveshi ce interese are.
      Dar ea e buna, arestează hoți și cate cele. Atât doar ca nimeni nu pățește nimic

        (Citează)

  3. Știrea zice că siteul romania.travel a fost reactivat, dar azi, 4 februarie… “romania.travel – domain IS EXPIRED!”

      (Citează)

  4. mi se pare gresit pusa problema cu America, ca indienii erau deja acolo. E chiar o afirmatie progresista, ca din cauza asta nu e o descoperire

    Din punctul european de vedere, America nu se vedea absolut deloc, nu exista nici macar un zvon, asa ca e o descoperire extraordinara.

    Pana la urma, cand folosim expresia “a descoperit cadavrul victimei”, importanta e perspectiva publicului. A, ca vine cineva si zice “nu e nici o descoperire, ca si asasinul stia” e cam vax. Sau un exemplu mai putin drastic, managerul descopera o gaura in buget; sigur ca si cine a dat gaura stia de ea, poate si altii.

    Mi se pare aiurea cand progresistii stramba sensul cuvintelor fiindca vor ei sa impuna o concluzie falsa.

      (Citează)

    • Din păcate azi şi ştiinţa devine doar unealtă politică, şi fiindcă multă din cercetare e finanţată de stat, pot apărea bias-uri evidente.

      Unele studii arată că indienii erau nişte sălbatici rasişti care ucideau orice nu arată şi se comportă ca ei, iar uneori, chiar şi aşa ucideau, fiindcă nu erai din tribul lor.

      Alte studii arată că erau nişte pacifişti care i-au aşteptat pe europeni cu braţele deschise şi le-au dat de mâncare când erau gata să moară de foame, au şi sărbătoare bazată pe asta.

      Iar alte studii arată că indienii atacau regulat aşezările europenilor, până când europenii se organizau într-o mică armată şi curăţau câteva triburi să-i astâmpere. Alţii zic că aceleaşi triburi făceau asta fiindcă albii le-au furat terenul agricol, deşi se ştie că indienii n-au fost niciodată agricultori ci vânători-culegători.

      Ce mai poţi să crezi, realist?

        (Citează)

    • @manu144

      de aia avem istorici, ca sa descopere adevarul.

      Daca ii lasa PC, ca am inteles ca protesteaza si incearca sa provoace demiterea istoricilor care fac descoperiri non-PC.

        (Citează)

  5. O mizerie promovarea asta a grecilor. Se stie ca primii care au ajuns in America au fost urmasii lui Decebal, dupa infrangerea in fata romanilor.

      (Citează)

  6. “Un nou studiu despre radiația telefoanelor mobile arată că aceasta nu produce boli”

    Iti dai seama ca n-ar fi putut ajunge la o alta concluzie, indiferent de rezultatele masuratorilor

      (Citează)

  7. Bai in ce hal poate sa arata un site de presa in anul 2018.. aviz Bursa.
    Jesus, back to 90s.

      (Citează)

  8. Dude, alea de care zic ei nu-s cereale. Tot ce au in comun cu cerealele e faptul ca-s facute din faina de cereale.
    Cerealele-s fulgii de ovaz, de grau, de secara,etc. Amestecati eventual cu stafide, musli, banane sau alte chestii “naturale”.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus