un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 18 februarie 2018

18 Feb 2018  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Modernizarea trenului Gara de Nord – Otopeni a fost amânată pe 2020. Poate 2020, desigur.

Prințul Henrik al Danemarcei a refuzat să fie înmormântat lângă nevasta sa, regina țării. Asta deoarece încă din 1967 s-a supărat pentru că n-a fost numit rege, ci prinț consort. Pare o perioadă lungă de timp pentru a fi supărat pentru asta și apoi să refuzi să fii îngropat lângă nevastă-ta.

Amintiri din Iran. Lăsând la o parte acest articol, eu sunt uimit de cât de mulți oameni cred că e o țară periculos de vizitat, în timp ce cei ce merg acolo spun că s-au simțit extraordinar și că iranienii sunt foarte primitori. Citiți mai multe articole de-ale lui Cezar despre Iran.

Sinodul BOR interzice activitățile culturale și artistice în biserici, plus filmările fără autorizatie. Sincer să fiu, nu mi se pare exagerată decizia, având în vedere înapoierea bisericii noastre. Întreaga treabă ridică însă o întrebare bună: se mai pot filma nunți sau e nevoie și atunci de autorizație de la șefi?

14 hoteluri noi în Caraibe. Un hotel nou are farmecul său: toate finisajele sunt intacte, nimic nu e tocit, totul strălucește șamd.

Am păcătuit pe Instagram, am dat în patima hashtag-urilor. Rezultatele experimentului n-au fost bune.

Un cuplu primește pachete Amazon pe care nu le-a comandat. Concluzia este că cineva le cumpără și le trimite la întâmplare doar ca să lase review-uri în platformă pentru a crește vânzările. Personal sunt uimit că nu se poate afla cine le trimite.

Regula celor 5 secunde pentru task-uri. În loc să vă uitați deprimați la lista lungă de chestiuni de rezolvat și să nu știți cum și de unde să începeți, nu stați pe gânduri, ascultați-vă primele instincte și începeți cu cele ce vă trec rapid prin cap. Nu știu dacă sunt de acord cu asta. Eu zic că stabilirea priorităților, un mic plan la început, nu strică.

Cel mai lung ghid de făcut aluat de pizza. Pare mișto, cu o mulțime de etape ce fac aluatul mai bun înainte de a fi gătit. Mă inspiră să încerc și eu această rețetă.

10 rețete cu ouă. OK, probabil voi încerca să fac și ceva de aici.

Proiectul unui șir de insule artificiale în Dubai revine la viață. Mai interesantă este fotografia dormitorului aflat sub nivelul apei, cu un perete de sticlă prin care vezi peștii.

Detalii despre cariera lui Larry Nassar, medicul echipei de gimnastică a SUA, condamnat pentru abuzuri sexuale. Un nebun aflat în poziția perfectă pentru a lucra cu copii și, dacă citiți și aici, o listă lungă de persoane ce au ignorat diversele plângeri primite de-a lungul timpului pentru că probabil nu voiau să vadă totul distrus de scandal.

Campbell, producătorii de supă, au probleme.

Oferte: Weekend SuperStars la eMAG și 30% reducere la Fashion Days cu codul ALLIN30

    22 comentarii

  1. Nu ai sanse sa faci pizza perfecta acasa, iti trebuie un cuptor corespunzator. Al tau nu o sa ajunga vreodata la temperatura nominala.

    Citeste si asta : http://www.varasanos.com/pizzarecipe.htm

      (Citează)

    • Depinde de unelte. @Nashu_mare, de exemplu, are o piatră pe care o încinge puternic în cuptor și pune pizza pe ea, ca să dea un șoc termic aluatului.

      Și poate nu iese ca la cea mai bună pizzerie, dar cu o rețetă bună de blat și atenție la detalii și dospit, cred că se poate obține ceva foarte bun.

        (Citează)

    • Nu zic că nu iese o pizza buna, că și eu sunt maniac cu ele, dar ce fac la cuptorul pe lemne de la tara e incomparabil vs gaz/electric.

        (Citează)

  2. Anul trecut cand am avut nunta oricum ni s-a cerut o taxa pentru a putea filma si fotografia in biserica. Cred ca 300 de lei a fost.

    Probabil taxa ramanea in totalitate la parohia respectiva sau poate ca erau preoti ce nu cereau acea taxa.
    Acum toata lumea va trebui sa ceara bani si pentru asta, iar o mare parte din ea va ajunge probabil la BOR.

      (Citează)

    • Oricum cereau mulți bani, într-o formă sau alta. Fiecare biserică justifica altfel suma, unii că e pentru cor, alții că e pentru filmat șamd.

        (Citează)

  3. Acum avem și experți în pizza??
    Pizza at comanda ba, nu se face acasă

    user:
    Nu ai sanse sa faci pizza perfecta acasa, iti trebuie un cuptor corespunzator. Al tau nu o sa ajunga vreodata la temperatura nominala.

    Citeste si asta : http://www.varasanos.com/pizzarecipe.htm

      (Citează)

    • Alea la comandă de obicei au un blat banal, întins și băgat în cuptor electric sau poate cu lemne.

      Acasă nu doar că poți face unul mai bun, dar pui și ingrediente de calitatea dorită de tine.

        (Citează)

    • E uimitor cum de nu găsești nicăieri o pizza care să se compare cu una “originala”. Daca ai ghinionul că mine sa servești una că aia din link, un ny pizza de la mama ei, o sa te dezamăgească crunt restul.

      Sunt pizzerii dedicate unui singur tip dus la perfectie, nu birturi cu 30 de feluri, așa că rămâne să înveți să îți faci singur.

      E foarte interesant cum poți distruge o rețeta care are 4 ingrediente simple așa cum fac pizzeriile de la noi.

        (Citează)

  4. În Caraibe e multă reclama… Sunt zone plăcute dar nu extraordinare.. în general localitățile par destul de dezorganizate și murdare. În resort e altceva… Dar ăla poate fi oriunde in lume că odată ce ai intrat nu mai știu unde ești. St. Kitts, Bahamas sunt frumose si Grand Turk dar e foarte mica. Jamaica are și zone mai ok dar în Montego Bay nu mi-a placut. În zona am apreciat cel mai mult Mexicul…

      (Citează)

  5. Dubai e in cadere libera. Proiecte din astea sunt doar incercari disperate de a mai aduce ceva investitori, dar situatia e naspa.

      (Citează)

  6. bine ma expertule, in dubai se construieste enorm de ani de zile, dar tu stii ca situatia e naspa.
    e mai bine in romania nu? unde nu se construieste mai nimic, doar la specula. dar ce stiu aia din dubai care invart sume imense.

    Giovani:
    Dubai e in cadere libera. Proiecte din astea sunt doar incercari disperate de a mai aduce ceva investitori, dar situatia e naspa.

      (Citează)

    • nu sunt eu expertul, o spun oameni care au trait 40 de ani acolo. totul e doar fum si oglinzi, in spate e jale. o sa o mai duca o vreme din inertie, dar declinul a inceput deja de ceva vreme.

        (Citează)

  7. In Romania nu se construieste nimic? Sa inteleg ca ai facut upgrade la ochelarii de cal si le ai pus si cozoroc, de nu vezi macaralele?

      (Citează)

  8. Mie mi s-a întâmplat să plătesc și să comand pentru ceva și să nu primesc nimic :))

      (Citează)

  9. Cu ștampilă de Iran pe pașaport ai aproape garantată interdicția de intrare pe teritoriul SUA plus anularea vizei. Nu știu dacă merge procedura cu 2 pașapoarte ca pentru Israel și țările arabe sau cu vize pe foi separate, dar eu nu mi-aș asuma un astfel de risc.

      (Citează)

  10. Iranul nu e in razboi cu SUA pentru ca e prea ocupat incercand sa cucereasca Orientul Mijlociu.

    Is implicati militar in Siria, Liban, Irak, Yemen, Israel sicinemaistiepeunde si dau cu rachete saptamanal in Arabia Saudita.

      (Citează)

  11. “Hotărârea din 15 februarie 2018 a Sfântului Sinod care stabilește că „filmările în lăcașurile de cult vor fi realizate doar cu acordul Centrelor eparhiale și numai în cazurile în care se dorește evidențierea patrimoniului liturgic și arhitectural-istoric al respectivelor Biserici” nu privește înregistrările audio-video făcute de persoane private cu ocazia unor evenimente religioase importante din viața familiei, așa cum sunt Botezul și Cununia, ci se referă exclusiv la spectacole (teatru, concerte simfonice, operă) și filmări cinematografice.”

    “Filmările în lăcașurile de cult vor fi realizate doar cu acordul Centrelor eparhiale și numai în cazurile în care se dorește evidențierea patrimoniului liturgic și arhitectural-istoric al respectivelor Biserici. La fel, transmiterea în direct pe internet a slujbelor din biserici va fi realizată doar cu acordul Centrelor eparhiale, cu obligația respectării normelor liturgice și tipiconale.” Sursa: basilica.ro

    Pe viitor nu mai luati de bun tot ce se scrie in online. Verificati sursele inainte de a raspandi dezinformarile.
    Pseudojurnalistii de pe HN nu pierd nicio ocazie de a mai arunca cu niste rahat in BOR, motiv pentru care nu se obosesc sa verifice sursele sau sa ceara lamuriri cu privire la unele informatii aparure prin online.

      (Citează)

  12. nsfw?

      (Citează)

  13. Criza existentiala si danezi. :)))))

      (Citează)

  14. Când o fi Dragnea președinte se modernizează gara. Ca oricum ajunge ori la pârnaie ori președinte, nu? Astea par alternativele.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus