un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am încercat Rock’n Bowl la Hard Rock Cafe

19 Feb 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

14 comentarii

Hard Rock Cafe București are temporar în meniu cinci preparate grupate sub numele Rock’n Bowls. Am mâncat două dintre ele și puteți vedea mai jos cum arată.

Toate sub pe bază de orez (unul chiar cu tăiței de orez) și combinate cu diverse tipuri de carne și alte ingrediente ce amintesc de diverse colțuri ale lumii.

Matilda l-a luat pe cel numit Bimibap (59 lei): orez brun asezonat cu 5-spices, chiftele din carne de vită și porc cu sos Sriracha pe deasupra, plus legume tăiate pe lângă el, ardei roșu, castravete, morcov și kimchi picant. Kimchi este un soi de varză murată tipică bucătăriei sud-coreene, iar mie mi s-a părut mai degrabă dulce, nu picantă.


Eu am luat Jambalaya (49 lei), pentru că este prima oară când văd un preparat făcut în acest stil. Jambalaya este o mâncare inventată în New Orleans acum mulți ani și reprezintă un amestec de orez și diverse tipuri de carne, din care întotdeauna una sub formă de cârnat.

Cel de la Hard Rock Cafe pare să fie foarte apropiat de rețetele tradiționale, din ce văd pe Wikipedia, utilizând chiar cârnat andouille (care s-a dovedit cărnos și bun la gust). Mai conținea și creveți, carne de pui, ceapă, ardei, țelină și un sos de roșii, plus ceva ornament din ceapă verde, exact cum zice rețeta. Este, de asemenea, picant cât să ai nevoie și de o băutură lângă el, iar pentru mulți cred că va părea foarte picant, eu fiind ceva mai călit în domeniu.


Mi-a plăcut al meu, sosul complementa foarte bine orezul, iar carnea era într-o proporție bună. Mi s-a părut mai bun decât Bimibap-ul de mai sus, unde chiftelele n-au fost pe placul meu.

Rock’n bowl-urile au însă problema clasică a preparatele de tip orez și carne: noi suntem obișnuiți cu această combinație în România. Am avut mereu aceeași opinie și despre paella spaniolă, de exemplu. Or fi combinații tradiționale pentru diverse culturi din lume, dar și pentru a noastră, așa că eu zic că meniul uzual HRC are mult mai multe preparate inedite de oferit. Burgerii sunt mereu buni și arată bine, fajitas sunt o plăcere, cu carnea și legumele aduse pe platouri încinse, iar tortilla vine separat și ți le prepari tu cu ce proporții dorești, nu mai zic de un Jumbo Combo cu aperitive clasice americane.

Un rock’n bowl ceva mai inedit probabil este BBQ Shrimp Noodle Bowl, care are creveți la grătar și frunze de napa servite pe un pat de tăiței de orez, ceea ce-mi aduce aminte de preparatele asiatice. În fotografia oficială arată așa:

Am încheiat cu Fresh Apple Cobbler, căruia i-aș face un deserviciu dacă l-aș numi plăcintă cu mere cu înghețată deasupra. Plăcinta aceea chiar e bine făcută, cu un strat de mere coapte exact cât trebuie, un pic de brânză (cred), o bază de aluat jos și un crumble în partea de sus, cu un pic de alune aruncate peste. E bună și suficient de mare pentru a fi împărțită de două persoane.

    14 comentarii

  1. poti sa pui la articolele astea un “not safe for diet”. nu sunt acolo dar la cum imi ploua in gura cred ca eram in pericol total daca imi picau ochii pe asa ceva.

      (Citează)

    • Cu câteva excepții, cam toate articolele mele sunt NSFD. Am mai scris și de salate sau rețete mai lejere cu ouă poșate, dar lumea de obicei poftește la cele grele.

        (Citează)

  2. Bai nu stiu, poate ca sunt hater, dar nu prea ma mai impresioneaza mancarea pe care stiu ca pot sa o fac si acasa.
    Articolul ala cu Colmar in schimb mi-a ramas pe creier. Anul asta mergem si noi acolo.

      (Citează)

    • Distractie placuta in vacanta :) a fost superb in Colmar, sper sa va placa!

        (Citează)

    • Multumesc. O sa fie doar un weekend prelungit. Vacanta principala e un roadtrip spre si prin Romania.

        (Citează)

    • O zi în Colmar și o zi în împrejurimi, prin sate, e suficient. Dacă stai așa puțin ar fi bine să faci niște rezervări la restaurante, sunt cam ciudați acolo și nu au decât un serviciu pe seara.

        (Citează)

  3. La Hard Rock Cafe se mananca a naibii de bine, ceea ce e o anomalie, ca multi nu stiu si merg acolo ca la un pub.

      (Citează)

    • Credeam că vei spune că merg ca la o cafenea :))

      Nu știu ce să zic, mi se pare populară mâncarea lor, lumea știe de burgeri și coaste. Cred că sunt puțini cei ce doar beau ceva acolo. Eu aș lua chiar și atunci un platou de nachos sau un sinful hot fudge icecream sau cum se cheamă.

        (Citează)

  4. Sunt mirat ca zici ca paella spaniola e asemanatoare cu neaosul pilaj cu carne, si de aia te-as intreba unde ai mancat paella de ai aceasta parere. Si cu ce era paella aia.

    Eu sunt fan paella cu fructe de mare, am mancat si in Spania si in Romania si pot sa spun ca nu seamana deloc cu pilaful nostru cu carne.

      (Citează)

    • Am fost în Spania de multe ori, am mâncat cu diverse ocazii, nu mi-a plăcut niciodată. Tot orez cu carne (sau fructe de mare) este, ceea ce mă lasă relativ rece.

        (Citează)

  5. Din ciclul de cate feluri poate fi un carnat. Azi aflam ca un carnat poate fi si “carnos”.Asta nu am mai auzit. ;)

      (Citează)

  6. Nu stiu daca mai e dzeul burgerilor pe acolo, dar eu cred ca ti-am zis de locatia asta de vreo 2 ani, mai ales ca erai fan burgeri. Trec pe la ei luna viitoare.

      (Citează)

  7. Coastele la ei cred ca sunt cele mai fragede. Nu faci ceva tur al coastelor? Nici la Costelarie nu sunt rele, dar nu sunt asa fragede.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus