un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se mai uită cineva la golf la televizor?

8 Jan 2018  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

De Crăciun m-am uitat câteva ore la golf, la televizor. Eram într-o casă cu abonament la UPC și așa am văzut prima oară The Golf Channel, deși este introdus în grilă încă din toamna trecută. Sper să-l pună și RCS cândva în a lor.

Nu mai e nevoie să zic că cei din jur se uitau la mine ca la un ciudat. Sunt curios totuși ce audiență are canalul în România și dacă se mai uită cineva dintre voi. Faptul că l-au pus în grilă nu înseamnă musai că era și cerut de cineva, că în televiziunea digitală poți transmite o mulțime de canale prin acel cablu; în fond, UPC transmite și un canal pe care este filmat un șemineu, stil screensaver.

Nu știu dacă sunt alți pasionați de golf pe aici sau, mai bine spus, de privit golf, că de jucat eu nu am făcut-o niciodată și probabil nici nu o voi face prea curând. N-aș fi crezut niciodată că voi spune că te poți uita la golf și că este interesant, dar Eurosport transmite (sau transmitea, că n-am mai văzut de mult) uneori noaptea turnee din SUA și împrejurimi și atunci am descoperit că este ceva ce poate fi privit.

Este… calmant, în lipsa altui cuvânt. Simplu și relaxant. Mi-a plăcut suficient de mult încât să învăț și regulile de bază și terminologia (birdie, eagle șamd), ca să înțeleg la ce mă uit, iar într-o vreme eram la curent și cu campionatul lor, că era imposibil să nu auzi de Rory Mcllroy sau Vijay Singh în sus și-n jos.

Eu nu mă văd jucându-l și în realitate. Este cu stat în soare și mers mult pe afară, iar asta fac deja destul în Playerunknown’s Battlegrounds. Sau, ca să par cool, o să zic că dacă vreau să trag la țintă voi merge la poligon, la talere. Nu, serios vorbind, pare genul de sport în care trebuie să investești mult timp (și bani) ca să ajungi la momentul la care să te distrezi și relaxezi jucându-l, nu doar să fii frustrat că dai în bălării (sau cum se zice în golf, în rough).

    15 comentarii

  1. Esti o fire atât de sportivă incât chiar și atunci când te uiți la sport, te uiți la golf. Până s-o inventa canalul de șah. Sau twitch.

      (Citează)

  2. nope
    eu ma uitam la sumo
    sa vezi 2 colosi care se ciocninesc, e ceva.

      (Citează)

    • Si eu!

      mi-a placut ca dura 10-30 secunde un meci.
      e singurul sport in care poti sa vezi campionatul integral in jumatate de ora.

        (Citează)

  3. Am jucat golf pe PC cand seria Tiger Woods mergea in forta. De privit, nu mi se pare suficient de interesant. Prefer snooker-ul ca sport de relaxare la TV.

      (Citează)

  4. Serios vorbind, nu exista niciun mod de a incerca sa te duci sa joci golf fara sa investesti o gramada de bani?

    Am vazut ca toate cluburile de golf de prin Bucuresti sunt members only si sincer mi se pare absurd sa platesti un membership fee de cateva sute de euro sa vezi ca nu iti place sa joci golf.

      (Citează)

  5. Eu ma uit la golf la televizor doar daca e conectat WII-ul la televizor !!

      (Citează)

  6. Experienta imi spune ca audienta canalului e sun 0.004. Adica… zero. Nu are distributie, nu are public, e pus in grila venit la pachet cu alt canal.
    Cat despre jucat… eu am fost de doua ori si am fost OK cu driverul, as fi dat par la jumatate din gauri, daca m-as fi descurcat si pe green.

      (Citează)

  7. Joc cu par -2, doar eu si Chuck Norris avem asa.

      (Citează)

  8. nashu_mare:
    Deci ai simtit cand a dat drumul Radu la televizor.

    s-au cutremurat audientele.

      (Citează)

    • Este ca in meme-ul ala cu WinRar…

      “…atunci cand cineva din greseala se uita pe The Golf Channel”

        (Citează)

  9. Da, eu ma uit. Destul de rar ce e drept. Nu am jucat niciodată, dar la fel ca tine, am descoperit că e foarte relaxant sa privești golf. Ma uit pe ITV sau BBC când sunt ceva campionate (locuiesc în UK) . Pe Eurosport NY îmi aduc aminte sa fi văzut eu.

      (Citează)

  10. Vezi ca au și un șemineu foarte incitant și relaxant în același timp.

      (Citează)

  11. Am fost de vreo 2 ori la golf si mi s’a parut bestial, desi m am facut de ras.

    Am fost in Germania pe un traseu de ala misto cu 18 gauri parca, era simplu de intrat si destul de ieftin. In Ro nuj cum faci sa joci. Clar e mai misto de jucat decat de privit, cam ca fotbalul sau tablele

      (Citează)

  12. Se mai uita cineva la televizor? Nu pot fi singurul care a renunțat la tv de 7 ani.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus