un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review de căști de gaming: ADATA EMIX H30 și amplificatorul F30

11 Jan 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

XPG este brandul de performanță al companiei ADATA și până acum era limitat la SSD-uri și memorie RAM, dar a crescut recent cu o pereche de căști on-ear numite EMIX H30, iar în pachetul curent sunt însoțite și de un amplificator util (numit F30) și în alte situații. O a doua pereche de căști, numită I30, este un model in-ear; vorbim altădată despre ele.

Specificații ADATA EMIX H30:

  • difuzoare de 53 mm, impedanță 32 ohmi
  • microfon detașabil de tip unidirecțional, cu anulare de zgomot
  • cablu de 2,4 metri, conectori jack pentru căști, microfon și USB

Specificații amplificator ADATA SOLOX F30:

  • 7.1 canale în mod virtual
  • patru moduri selectabile de egalizor
  • două ieșiri audio (căști și difuzoare), o intrare pentru microfon, 3 porturi USB

Preț: în jur de 849 lei pentru pachetul ce conține căștile H30, amplificatorul F30 și un stand de susținere.

CE CONȚINE PACHETUL

După cum scrie fix mai sus, într-o cutie mare de tot sunt livrate căștile, amplificatorul și un stand înalt de plastic pe care căștile pot fi agățate și amplificatorul fixat, dacă dorești asta.

CUM ARATĂ CĂȘTILE

Modelul este unul între on-ear și over-ear, în funcție de dimensiunea urechilor, cu difuzoare destul de groase față de alte căști, poate chiar cu un ușor aspect retro în această privință. Driverele interne sunt de 53 mm, un pic mai mari decât uzualul pentru căști de gaming, amplasate într-o bază de aluminiu și acoperite cu material moale pentru a asigura confortul urechii.



Banda ce le leagă are un design interesant. Căștile sunt prinse între ele printr-o panglică metalică elastică, dar în contact cu capul vine o bucată de piele moale. Aceasta se deformează și se extinde (fir metalic de susținere iese din interiorul difuzoarelor), adică un design care se reglează automat la dimensiunea capului, ceea ce mi-a plăcut. Cu alte căști, trebuie să “extinzi” pe rând fiecare parte și să o regleze de fiecare dată.

Pe partea exterioară am găsit ceva culoare roșie, sigla XPG și ceva mai sus scrie EMIX H30. N-am fost impresionat de calitatea plasticului utilizat și textul EMIX H30 pare ciudat imprimat acolo, parcă în grabă, cu fontul default.

Microfonul se înfige în casca stângă și este foarte flexibil. Are în capăt un mic LED roșu, chiar pe microfon.

Cablul, în schimb, are 2,4 metri lungime și este îmbrăcat într-o tresă de calitate. Lungimea mare permite utilizarea căștilor și cu console de jocuri, unde de obicei stai mai departe de ele. Are 3 conectori în capăt, jackuri audio pentru căști și microfon și un USB tip A, toate aurite. Întreg cablul este nedetașabil din căști. Dacă vrei doar sunet în căști, poți înfige doar jackul acestora în PC și gata. Dacă folosești USB-ul, căștile se și aprind într-un ușor roșu.

CUM ARATĂ AMPLIFICATORUL

Este o cutiuță mică ce are butoane pe partea superioară și porturi pe laterale. În centru se află un buton mare de volum, cu LED-uri indicatoare în jurul său. În partea de jos se află patru butoane:

  1. comutare între ieșirea de sunet către căști sau către difuzoarele normale. Amplificatorul suportă conectarea a două dispozitive de redare și așa comuți între ele. Asta e o funcție bună, poți lăsa mereu căștile conectate și apeși butonul atunci când vrei să comuți sunetul către ele.
  2. oprește sau pornește microfonul.
  3. activează sunetul virtual 7.1
  4. schimbă între cele patru moduri ale egalizorului: Gaming, Vocal, Music, Movie

Conectori audio și USB sunt pe laterale.


Toate se pot monta pe suportul de plastic inclus în pachet.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Sunetul este de bună calitate, nimic de reproșat aici. Se aude bine indiferent că te joci sau asculți muzică, ba chiar au și ceva bass. Egalizorul duce la diferențe sesizabile în sunet, va trebui să decideți voi care dintre cele 4 setări vă place mai mult. Sunetele din jocuri sunt clare, experiența de a te juca este îmbunătățită nu doar în jocuri multiplayer unde sunetul este crucial pentru orientare, ci și în jocuri single-player unde vrei să te bucuri de tot ce-au plănuit producătorii pentru tine.

Izolarea fonică este bună, nu vei auzi multe sunete exterioare atunci când te joci sau asculți muzică.

Problema este că sunt căști cu partea exterioară deschisă, probabil pentru eliminarea suprapresiunii aerului, dar asta înseamnă și că destul sunet “scapă” pe acolo. Nu te poți juca în liniște deplină pentru restul celor din cameră, ci vor auzi un pic din sunetul tău.

Conectorul USB poate fi de preferat în locul jack-urilor audio, mai ales la laptopurile ce au un singur jack mixt de microfon și căști sau la conexiunea cu amplificatorul F30, desigur.

Activarea sunetului 7.1 nu are efecte semnificative, după cum era și de așteptat. Crește un pic volumul, se aude un pic altfel sunetul, dar nu vă închipuiți că veți distinge 7 surse diferite (sau măcar mai mult de două).

CE E BINE

CE E RĂU

  • Calitate audio bună.
  • Amplificatorul oferă opțiuni utile.
  • Cablu de calitate.
  • Design-ul putea fi îmbunătățit.
  • Momentan nu pot fi achiziționate separat de amplificator.

CONCLUZIE

Căștile ADATA sunt bine făcute, oferind un sunet bun și incluzând în pachet acel amplificator USB cu porturi bine gândite pe el, chiar dacă nu ies în evidență prin design. Singura problemă reală este că prețul întregului pachet s-ar putea să fie peste bugetul celor ce-și doresc niște căști de gaming și atât.

Preț: în jur de 849 lei pentru pachetul ce conține căștile H30, amplificatorul F30 și un stand de susținere.

    6 comentarii

  1. Era bine daca amplificatorul F30 stia si sa converteasca optic, televizoarele (LG) de generatie noua il priveau mai cu drag..

      (Citează)

  2. Ce este misto la aceste casti, e ca vin cu DAC in cutie. Majoritatea vin doar ele si trebuie sa ti-l iei din alta parte.

    Standul e util, ma enerveaza ca imi las Creative-urile aruncate pe birou sau desktop cu firul in dezordine pe langa ele.

      (Citează)

  3. Tot nu inteleg de ce le-au facut rotunde in loc sa le fac over-the-ear ovale. E incomod sa le folosesti altfel.

      (Citează)

  4. “Sunetul este de bună calitate, nimic de reproșat aici. Se aude bine indiferent că te joci sau asculți muzică, ba chiar au și ceva bass.” – la 850 de lei jucaria ma si asteptam la ceva bass si sa se auda OK.

      (Citează)

  5. Kllaus:
    Doar asta cauți tu? bass?

    nu, caut si mani pe jos, cand n-am ce face. Si caut sa nu fac comentarii fara sens. Tu ce cauti?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus