un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 21 ianuarie 2018

21 Jan 2018  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Cum a fost inventat telefonul. Un aparat considerat acum banal și practic eliminat inclusiv ca tehnologie, dar citiți cum a fost descoperit de către Bell și cum au fost făcute primele demonstrații și implementări.

Guvernul SUA rămâne fără bani pentru funcționare. Acolo, când bugetul nu-i suficient pentru a asigura funcționarea administrației, e subiect serios de discuție, nu ca la noi unde se zice un sec “luați de la autostrăzi”.

Umilirea lui Aziz Ansari. Mie mi se pare că o întâlnire absolut normală se transformă în scandal sexual doar pentru că domnișoarei nu i-a plăcut seara. Alții ar fi spus “ok, nu merge”.

Trump a rugat o actriță porno să-l bată la fund cu revista pe a cărei copertă apărea el. Zvonuri neconfirmate și mărturii indirecte, desigur, dar este amuzant dacă e adevărat.

Viață mai lungă dacă mâncăm mai puțin. Și studiile demonstrează asta cu hormoni și aminoacizi și anatomia corpului.

Despre Glassdoor și cum a fost fondată și ce vrea compania. Ideea de a face publice informații despre nivelurile salariale și atmosfera din companii este asemănătoare cu a review-urilor de restaurante, vrei să știi la ce te poți aștepta înainte să intri.

Pui întreg făcut la slow cooker.

Ce sunt antioxidanții. Se pare că nu are rost să țineți în mod spcial o dietă cu așa ceva.

Un Jaguar a fost ușor strivit de un sistem de parcare pe verticală. Te-ai fi așteptat să aibă senzori mai mulți, nu?

Coca-Cola va recicla un număr egal de sticle cu cele vândute.

Cele mai bune fotografii ale anului 2017: partea 1 și partea 2.

Zilele următoare nu vor fi știri zilnice, sunt plecat pe meleaguri străine.

    10 comentarii

  1. Off-topic: Recomand atenție mărită în legătură cu milițienii care te opresc cu mașina și te întreabă de “proiectoare le aprinse” (în fapt luminile de întâlnire pe timp de zi (DRL)) , care stau mereu aprinse): vei lua ușor amendă în zonă folclorică dacă nu îi demonstrezi că ai și proiectoare, pe care, în fapt, nu le ții aprinse sau nu îl filmezi, pentru că .. deși “nu există plan de amenzi”, garcea râd când găsesc “fraeri”..
    Drumuri bune!

      (Citează)

  2. Stie cineva sa explice in limbaj mai non-stiintific articolul cu mancarea?

      (Citează)

    • Mananci putin (si prost), vine sezonul virozelor, organism slabit si te cureti. E un articol pe principiul multa populatie, mancare din ce in ce mai putina (chiar daca limitam risipa), ia “traiti” voi mai “mult”.
      Bunica aceea care alearga dupa tramvai fac pariu ca a copilarit la tara cu hrana bio si a lucrat la o fabrica fara stressul KPI & target.

        (Citează)

  3. Asta cu mâncarea o poate confirma și o vecina de-a mea in vârsta de 90+, pe care am văzut-o la propriu fugind după tramvai.
    Am întrebat-o care este secretul.
    Mi-a răspuns: “Munca multă și mâncare putina”.

      (Citează)

  4. Interesant cu telefonul. Dar de fapt l-a inventat un italian, Antonio Meucci. Inca o inventie ciordita de americani.

      (Citează)

  5. Nimic despre proteste ?
    70.000 de oameni ies în strada iar bloggerii se fac ca plouă/ninge.

      (Citează)

  6. Ganditi-va la detinutii politici din Romania, care au facut ani de zile foamea in inchisorile comuniste, ca apoi sa traiasca 80-90 de ani. Imi vine in mine exemplu lui Coposu, decedat la 81 de ani si Ion Diaconescu la 94 de ani

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus