un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Regula de a nu face politică la parada militară s-a dus pe apa sâmbetei

2 Dec 2017  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

O lege nescrisă a paradelor militare este că nu se face politică acolo. 1 decembrie este ziua tuturor românilor. Armata apără toți românii, iar parada de ziua națională este momentul când defilează cu ce au mai bun și uniforma călcată la dungă, pentru întreaga țară.

Regula aceasta s-a cam respectat începând din 1990 și până ieri, când PSD a adus în București oameni din diverse județe, cu autocarul, ca să asiste la paradă în timp ce ridicau pancarte pe care scria PSD Brăila sau PSD Călărași sau de unde or fi fost ei. Cum ar fi, bună publicitate, că s-au uitat milioane la transmisiunea TV a paradei, plus ideea că cei din PSD sunt patrioți, au venit de la mama naibii pentru parada asta; ce, ați văzut vreun penelist pe acolo? Bună publicitate, dar urât gest. Apucăturile comuniste cu oameni scoși să fluture steagul și să aplaude la comandă mor greu.

Partea curioasă este că oamenilor le este rușine să spună “da, m-a adus PSD”. EuropaFM a difuzat vreo 6-7 interviuri cu participanți și toți o dădeau întoarsă:

“- Suntem din Brăila, dar venim în fiecare an la parada din București, nu doar acum.”
“- Dar nu se face paradă și la Brăila?”
“- Ba da… unii au rămas acasă, dar noi am venit aici că așa am vrut noi.”

În toate interviurile cu ei am auzit cuvinte din astea cheie precum “am vrut noi” sau “nu ne-a spus nimeni să venim” și ocolirea subiectului “PSD”. Mie, din contră, mi s-ar fi părut ocazia perfectă de a spune “da, susțin PSD și iată dovada că-i un partid mișto, de 1 decembrie ne-a pus la dispoziție gratuit autocare ca să venim să vedem parada”.

Am observat de ceva vreme treaba asta. 40% din cei ce votează aleg PSD, dar foarte rar îl găsești pe unul lăudându-se cu asta. Majoritatea îi votează pentru salariu minim mai mare sau pentru creșterea pensiei, dar apoi le este rușine cu alegerea lor. E ca și cum ar ști că dau dovadă de egoism și aleg să tacă. De asta nici nu veți vedea vreodată un “contra-protest” de amploare al votanților PSD cu prezență neplătită.

O fotografie găsiți pe subiectiv.ro

    10 comentarii

  1. Deaorece Jandarmeria a avut filtre pentru a preveni eventualele manifestatii trebuie intrebata de ce a permis unora sa intre cu materiale de propaganda. Daca am face sesizari catre Jandarmerie mai multi poate ar baga la cap ca nu mai sunt in comunism !!!

      (Citează)

  2. Una dintre metodele care se aplica este aceasta: “mergi la miting/manifestatie/parada/etc sau ramai fara loc de munca/ajutor social/etc”.

      (Citează)

  3. Nici n-ai idee cu câtă sete i-aș înjura pe căcații care ne “conduc” ; milogii care au fost aduși…..mizeria, prostia i-au adus în situația asta.

      (Citează)

  4. esti naiv sa crezi ca numai psd face politica cand credem noi ca n-ar trebui.
    il presidente klaus a facut-o cand cu scandalul cu invitatiile la parada, a facut-o cand a iesit in strada la proteste.. si se face la fel prin alte tari, cu sau fara apa calda.

    * a nu se intelege ca ii aprob pe unii sau ca ii dezaprob pe altii.. doar subliniez ca de la un punct in sus.. totul e politica.. oriunde si oricand.
    acum.. ca ne plac sau nu cei care castiga.. e alta poveste.

    ps. imi place mai mult blogul tau cand nu se ocupa de politica.
    ma streseaza destul subiectele astea in restul timpului

      (Citează)

    • Una e sa o faci subtil, si alta e sa o faci cu bannere si pancarte cu “psd calarasi”. Faza cu invitatiile sunt jocuri politice…

        (Citează)

    • @Eu, asta e problema romanului. Cand unu zice o faza nasoala facuta de cineva una doua apare unu ca tine care sa zica “da…dar cacatul facut de idolul meu e mai mic” in loc sa li se arate cu degetul problemele tuturor si sa fie sanctionate abaterile tuturor. Si asa ajungem ca simpatizantii PSD sa le accepte orice prostie fac, simpatizantii PNL/USR sa accepte prostiile lor si in final tara ramane in acelasi cacat. Dar intotdeauna ai nostri sunt ceva mai ok.

        (Citează)

    • Nu, problema e ca atunci cand unul zice “ala a facut un cacat”, vine altul si spune “how about ca si PNL a facut altceva in alt context”.

      Retorica sovietica: https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

        (Citează)

    • Președintele este apolitic, iar în plus nu l-am văzut la paradă cu un banner pe care scria “hai PNL”.

        (Citează)

  5. @alex @john puiemsd.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus