un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Orange lansează o cameră 360 de grade sub brand propriu (în plus: două oferte bune la alte camere)

15 Dec 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Tehnologia de filmare 360 de grade poate surprinde imagini foarte interesante. Posibilitatea de a alege, ca privitor, în ce direcție să te uiți în imaginile cu un loc pitoresc sau un grup de prieteni sau o acțiune complexă este foarte plăcută. Îmi aduc aminte de clipul făcut de un pilot cu o cameră 360 pusă pe bordul avionului, iar eu puteam să mă uit la comenzile de bord sau la priveliștea cu nori.

Orange tocmai a anunțat lansarea unei camere 360 proprii numită Live Cam. Modelul este mai puțin complex decât cele de la Samsung, în sensul că nu are stocare proprie, ci se utilizează doar atașată de un telefon. Avantajul apare însă la preț, costă 149 euro, în timp ce un Gear 360 costă 249 euro de obicei.

Specificații Orange Live Cam:

  • doi senzori de 8 megapixeli fiecare
  • filmare la 1920 x 960 pixeli cu 30 fps
  • fotografiere 3840 x 1920 px
  • conector microUSB, include adaptor la USB-C

Rezoluția ei este mică, iar asta o face un model entry-level ca specificații. Acei 1920 pixeli rezoluție orizontală sunt pentru întreg câmpul de 360 de grade, așa că rezoluția pentru vizualizare normală (să zicem un FOV de 90 sau 120 grade) va fi o parte din cea totală.

De aici și prețul mic (plus că abonații pot beneficia de oferte mai bune cu ajutorul punctelor din cont), însă rămâne un gadget interesant pentru cei ce vor să intre în domeniu. Dacă vreți ceva mai bun, generația actuală de Gear 360 de la Samsung costă 249 euro la Orange (aprox 1150 lei), dar la eMAG este în acest moment redusă la 889 lei. Aceasta are înregistrare pe card microSD propriu, se poate monta pe un trepied și filmează la 4096 x 2048 pixeli, o rezoluție mult mai mare cu care vor rezulta clipuri video mai bune.

Oferta curentă e foarte bună, alte camere 360 de calitate ajung la prețuri și mai mari.

Apropo de eMAG, camera GoPro Session generația nouă este la același preț ca de Black Friday, 999 lei, o reducere mare de preț.

    7 comentarii

  1. Am pe Ricoh theta s filmare full HD care e prea puțin pt un clip 360°.Cea de la’orange nu e nici macar full HD. Aștept să îmi vină camera de la Essential care filmează 4k.

      (Citează)

  2. E cam slăbuță pentru filmări. E adevarat, prețul este destul de bun, însă contează mult și calitatea.

      (Citează)

  3. Macar i-au ales inspirat denumirea, Live Cam. Cand ai de spus o poveste conteaza mai putin calitatea. iar un live il dai asa cum e, nu mai stai sa-ti bati capul cu editarea.

    Samsung Gear 360 2017 e singurul produs pe care l-am returnat vreodata. Filmare 4k. Dadusem vreo 1500 de lei atunci, probabil la vreo 400 de lei l-as cumpara din nou. Filmeaza ca un cartof, nu il poti folosi decat cu trepied, etc. Un cartof overrated.

    Nu poti face ceva placut ochiului cu 2 lentile fisheye, distorsiunile sunt oribile. Prelucrarea video 360 e o mare bataie de cap, mai ales ca un 4k 360 e un fel de 360p normal. Apoi sa zicem ca o sa ai filmare 8k, 16k, cine o sa aiba laptop sau echipament capabil sa redea asemenea rezolutii? Iar cand in sfarsit ai hardware capabil de asa ceva cine sta pe ochi cu echipamente care te naucesc sau cine sta sa dea cu degetul pe ecran sa intoarca filmarea?

    360* o sa moara incet la fel ca si 3D (3D-ului chiar ii vedeam rostul si intrebuintarile).

      (Citează)

  4. Nu mai lauda Orange, ca la faza cu promotia la Gear Fit2 Pro au fost mega naspa, vai fraiere, nu putem onora comanda, ia-ti banii inapoi si du-te. Asta ca sa stii ce ai promovat si promovezi pe blog.

      (Citează)

    • Mie încă nu mi-au spus nimic și nici banii nu mi i-au returnat, așa că poate vine produsul. Dar nu-i vina mea că s-a terminat stocul când ai dat tu comanda; oferta a fost foarte bună, doar că începuse cu 3 zile înainte.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus